en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017
Drumul pascal

Acest volum reprezinta o noua aparitie editoriala a cardinalului Joseph Ratzinger (papa Benedict al XVI-lea) în mediul teologic românesc. Carte contine textul meditatiilor pe care actualul papa le-a tinut Papei Ioan Paul al II-lea si Curiei Romane în anul 1983, la începutul Postului Mare. Prezentul volum este tradus din limba italiana de pr. dr. Mihai Patrascu.
  „În redactarea textelor m-am lasat calauzit de ideea ca cele patruzeci de zile ale Postului Mare sunt deja în ele însele marile exercitii spirituale pe care Biserica ni le ofera an de an”, marturiseste cardinalul Ratzinger în prefata lucrarii. Volumul are trei parti distincte: „Introducere la liturgia din prima saptamâna a Postului Mare”, în care ne sunt oferite consideratii valoroase asupra actiunilor liturgice din acest timp; „Misterul lui Isus”, parte subdivizata în patru capitole care prezinta marile coordonate ale vietii lui Isus Cristos: întruparea, copilaria si viata publica, rugaciunea în viata lui Isus si maretia misterului pascal. Firul rosu al acestor patru capitole îl constituie consonanta dintre Cristos-om si Cristos-Dumnezeu, cele doua naturi fiind indisolubil unite de semnul iubirii totale fata de om. Teodrama cristologica, despre care vorbeste teologul Hans Urs von Balthasar este reala si unica, Dumnezeu se lasa omorât de om pentru a-l mântui pe om, dar aceasta drama este pecetluita de marca iubirii, de semnul înfierii omului în Dumnezeu. Cea de-a treia parte a acestei carti se intituleaza „Cristos, Biserica, Preotia” si reprezinta o sinteza a unei conferinte teologice pe care autorul a tinut-o în anul 1983 la Köln, cu ocazia aniversarului de cincizeci de ani de preotie a cardinalului Höffner.
  „Speranta mea este ca aceasta tentativa modesta sa poata contribui la cresterea bucuriei în credinta si la întelegerea mai profunda a învataturii sale”, declara cardinalul Ratzinger. Limbajul acestei prime editii în limba româna este simplu, poate fi perceput atât de teologi, cât si de persoanele doritoare sa cunoasca operele actualului Suveran Pontif.

 

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Autori

Indice Alfabetic Autori

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi