en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Biblia și morala. Rădăcinile biblice ale acțiunii creștine
Recent, a apărut la Editura Sapientia, în colecția Magisterium, documentul Comisiei Pontificale Biblice intitulat: Biblia și Morala. Rădăcinile biblice ale acțiunii creștine. Documentul a fost publicat pe data de 11 mai 2008, în sărbătoarea Rusaliilor, și a fost tradus în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu, sub coordonarea pr. dr. Lucian Farcaș, profesori la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. Provocat de un redactor de la Radio Maria să fac prezentarea acestui document pentru ascultătorii săi, am adunat aceste informații pe care doresc să le pun la dispoziția celor interesați, mai ales că acum, prin efortul pr. Alois Bulai și a pr. Eduard Patrașcu, avem prima traducere a Bibliei în limba română în cadrul Bisericii Romano-Catolice din România, după textele originale. Pentru prezentarea documentului mi-a fost de mare ajutor introducerea făcută de prof. Lilia Sebastiani (USMI).
Continuare
Lansarea și distribuirea primei traduceri romano-catolice a Bibliei în limba română
Acest eveniment este un moment istoric, deoarece este prima traducere integrală a Bibliei care s-a realizat în cadrul Bisericii Romano-Catolice din România. Este semnificativ să remarcăm că acest eveniment are loc în Anul Credinței, an pe care Papa Benedict al XVI-lea ne-a îndemnat să-l parcurgem în compania a trei prieteni: Sfânta Scriptură, Documentele Conciliului al II-lea din Vatican și Catehismul Bisericii Catolice. Dacă ultimele două documente erau deja la dispoziția credincioșilor catolici din România, de acum înainte se vor putea bucura și de compania primului prieten, Biblia.
Continuare
Retelele sociale: porti de adevar si de credinta; noi spatii de evanghelizare (12 mai 2013)   Iubiti frati si surori, În apropierea Zile... Continuare
De puţine ori o enciclică a reuşit să aibă o rezonanţă mediatică aşa de vastă ca aceea obţinută dePacem in terris. Publicată oficial la 11 aprilie 1963 - dar semnată în dimineaţa zilei de 9 aprilie în faţa telecamerelor şi a fotografilor într-o ceremonie publică ce, ieşind dintr-un protocol secular, a contribuit la răspândirea ei planetară - enciclica lui Ioan al XXIII-lea a avut o primire fără egal în presa internaţională, în măsură să trezească o reacţie a opiniei publice mondiale care, şi astăzi, are puţine exemple asemănătoare în perioada contemporană.
Continuare
Mesajul Sfântului Parinte pentru Postul Mare 2013
A crede în caritate trezeste caritate "Noi am cunoscut si am crezut în iubirea pe care Dumnezeu o are fata de noi" (1In 4,16) I... Continuare
Prefata Papei Benedict al XVI-lea la Youcat
Dragi prieteni tineri!

Astazi va recomand citirea unei carti extraordinare. Ea este extraordinara prin continutul ei, dar si prin modul în care s-a format, mod pe care eu doresc sa vi-l explic pe scurt, ca sa se poata întelege specificul ei. Continuare
Mesajul Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea pentru a 46-a Zile Mondiale a Comunicatiilor Sociale

Apropiindu-se Ziua Mondiala a Comunicatiilor Sociale, doresc sa împartasesc cu voi câteva reflectii cu privire la un aspect al procesului umane al comunicarii care uneori este uitat, desi este foarte important, si care astazi apare deosebit de necesar de amintit. Este vorba despre raportul dintre tacere si cuvânt: doua momente ale comunicarii care trebuie sa se echilibreze, sa se succeada si sa se integreze pentru a obtine un dialog autentic si o apropiere profunda între persoane.

Continuare
Mesajul Sfântului Parinte pentru Postul Mare 2012
"Sa fim atenti unii fata de altii pentru a da impuls caritatii si faptelor bune" (Evr 10,24) Iubiti frati si surori, Postul Mare ne ofera în... Continuare
Mesajul Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea pentru celebrarea Zilei Mondiale a Pacii -

Începutul unui an nou, dar al lui Dumnezeu oferit omenirii, ma invita sa adresez tuturor, cu mare încredere si afectiune, o urare speciala pentru acest timp care se afla în fata noastra, pentru ca sa fie în mod concret marcat de dreptate si de pace.

Continuare
Scrisoarea apostolica în forma de Motu proprio, Porta fidei, a Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea cu care se convoaca Anul credintei

1. "Poarta credintei" (cf. Fap 14,27) care introduce la viata de comuniune cu Dumnezeu si permite intrarea în Biserica sa este mereu deschisa pentru noi. Este posibil sa trecem acel prag atunci când Cuvântul lui Dumnezeu este vestit si inima se lasa plasmuita de harul care transforma.

Continuare
Pagina 2 din 6First   Precedentul   1  [2]  3  4  5  6  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi