en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017
Adevar, vestire si autenticitate de viata în era digitala.

Mesajul Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a comunicatiilor Sociale (5 iunie 2011) 

Iubiti frati si surori!

Cu ocazia Celei de-a XLV-a Zile Mondiale a Comunicatiilor Sociale doresc sa împartasesc câteva reflectii, motivate de un fenomen caracteristic al timpului nostru: raspândirea comunicatiei prin reteaua internet.

Continuare
Papa Benedict al XVI-lea converseaza cu astronautii de la Statia spatiala internationala pe orbita în jurul Pamântului

„Într-un anumit sens, voi sunteti reprezentantii nostri, conduceti, din partea omenirii, explorarea de noi spatii si de noi posibilitati pentru viitorul nostru, mergând dincolo de limitele existentei noastre zilnice”. Asta a spus Papa adresându-se sâmbata 21 mai astronautilor de la Statia spatiala internationala, cu care s-a contactat de la Sala dei Foconi din Palatul Apostolic. Cu Benedict al XVI-lea era directorul de zboruri umane si operatiuni al Agentiei spatiale italiene, Enrico Saggese; si generalul de brigada aeriana Giuseppe Bernardis, sef de stat major al aeronauticii militare italiene. Precedat de o introducere a Papei, colocviul istoric s-a împartit în cinci întrebari adresate astronautilor si respectivele lor raspunsuri. Publicam în continuare o traducere a noastra.

Continuare

Consiliul Pontifical „Cor Unum” este Dicasterul Sfântului Scaun care a primit rolul de a prezenta Mesajul pentru Postul Mare. Principala misiune a Consiliului Pontifical este aceea de a raspândi cateheza caritatii si initiativele caritative concrete ale Sfântului Parinte. Ca suport pentru raspândirea Mesajului pentru Postul Mare din acest an la Biserici, comunitati si organisme locale, Cor Unum ofera aceste idei cu privire la legatura evidenta dintre Botez si Caritate pe care Papa doreste sa o sublinieze.

Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 3 martie 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Evanghelizare si postmodernitate” sustinuta de Mons. Roland Minnerath, arhiepiscop de Dijon.

Continuare

Reteaua de Internet nu este numai un nou mijloc de comunicare pentru a distribui în mod mai rapid si universal mesaje si idei, ci un nou ambient de viata care transforma profund cultura noastra. Aceasta intuitie l-a inspirat pe iezuitul Antonio Spadaro, expert în comunicatie digitala, si l-a facut sa creeze, chiar la începutul anului, un blog (www.cyberteologia.ir).

Continuare

„Dieu est le Dieu du coeur humain” [Dumnezeu este Dumnezeul inimii umane] (Tratat despre iubirea lui Dumnezeu, I, IV): în aceste cuvinte aparent simple vedem amprenta spiritualitatii unui mare învatator, despre care as vrea sa va vorbesc astazi, sfântul Francisc de Sales, Episcop si Învatator al Bisericii. Nascut în anul 1567 într-o regiune franceza de frontiera, era fiu al Domnului de Boisy, veche si nobila familie de Savoia. Traind la trecerea între dintre doua secole, al XVI-lea si al XVII-lea, a adunat în el ceea ce era mai bun din învataturile si cuceririle culturale ale secolului care se încheia, reconciliind mostenirea umanismului cu stimulentul spre absolut propriu curentelor mistice.

Continuare

Iubiti frati si surori,

Sfântul Robert Bellarmin, despre care doresc sa va vorbesc astazi, ne duce cu memoria la timpul sciziunii dureroase a crestinatatii occidentale, când o grava criza politica si religioasa a provocat despartirea unor natiuni întregi de Scaunul Apostolic.

Continuare


Internetul în seminar pentru a forma preotul viitorului

Predarea religiei catolice în scoli favorizeaza educatia într-o societate multiculturala

 

Urgenta educativa; internetul în seminar; educatia interculturala; rolul educativ la predarii religiei catolice în scoli: sunt câteva din temele propuse de Papa participantilor la Sesiunea plenara a Congregatiei pentru Educatia Catolica, primiti luni 7 februarie în Sala Consistoriului.

Continuare


Joi, 3 februarie 2011, în Aula Ioan Paul al II-lea a Salii de Presa a Sfântului Scaun, a avut loc Conferinta de presa de prezentare a Mesajului Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea pentru a 19-a Zi Mondiala a Bolnavului (11 februarie 2011).

În cursul Conferintei de Presa a fost prezentat si Seminarul „Asociationismul sanitar catolic si cultura vietii”, programat pentru 5 februarie la Auditorium Sfântul Pius al X-lea (intrarea Via dell’Ospedale 1), manifestare de încheiere a aniversarii a 25 de ani de la întemeierea Consiliului Pontifical pentru Lucratorii Sanitari (pentru Pastoratia Sanatatii).

Continuare

Cu ocazia celei de-a XLV-a Zi Mondiale a Comunicatiilor Sociale, doresc sa împartasesc câteva reflectii, motivate de un fenomen caracteristic al timpului nostru: raspândirea comunicatiei prin reteaua internet. Este tot mai comuna convingerea ca, asa cum revolutia industriala a produs o profunda schimbare în societate prin noutatile introduse în ciclul de productie si în viata muncitorilor, tot asa astazi profunda transformare în domeniul comunicatiilor conduce fluxul marilor schimbari culturale si sociale. Noile tehnologii nu schimba numai modul de a comunica, dar comunicarea în ea însasi, motiv pentru care se poate afirma ca suntem în fata unei vaste transformari culturale. Cu acest mod de a raspândi informatii si cunostinte, se naste un nou mod de a învata si de a gândi, cu oportunitati inedite de a stabili relatii si de a construi comuniune.

Continuare
Pagina 3 din 6First   Precedentul   1  2  [3]  4  5  6  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi