en-USro-RO

| Login
15 decembrie 2017
Raspândirea Evangheliei sub semnul continuitatii magisteriului. Si pentru a raspunde la crescânda crestinofobie care se manifesta în diferite parti ale lumii, chiar si în tari cu traditie crestina antica. Acesta este unul din principalele obiective ale misiunii Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari – instituit de Benedict al XVI-lea cu motu proprio Ubicumque et semper din 21 septembrie 2010 – care chiar în urma cu câteva zile a primit o injectie de energii noi cu numirea a numerosi membri si consultanti. Despre misiunea specifica a dicasterului vorbeste în acest interviu dat ziarului nostru presedintele, arhiepiscopul Rino Fisichella.
Continuare
Iubiti frati si surori!

Sunt bucuros sa va primesc la aceasta prima Audienta generala din noul an si din toata inima va transmit voua si familiilor voastra cele mai sincere urari. Stapânul timpului si al istoriei sa conduca pasii nostri pe calea binelui si sa daruiasca fiecaruia belsug de har si prosperitate. Înconjurati înca de lumina Sfintei Nasteri, care ne invita la bucurie pentru venirea Mântuitorului, suntem astazi în ajunul Epifaniei, în care celebram manifestarea Domnului la toate neamurile.
Continuare

Libertatea religioasa, cale pentru pace

1. La începutul unui An Nou urarea mea vrea sa ajunga la toti si la fiecare; este o urare de seninatate si de prosperitate, dar este mai ales un urare de pace. Si anul care îsi închide portile a fost marcat, din pacate, de persecutie, de discriminare, de acte teribile de violenta si de intoleranta religioasa.
Continuare
Verbum caro factum est – „Cuvântul s-a facut trup” (In 1,14).

Iubiti frati si surori, Iubiti frati si surori, care ma ascultati de la si din întreaga lume, cu bucurie va vestesc mesajul Craciunului: Dumnezeu s-a facut om, a venit sa locuiasca în mijlocul nostru. Dumnezeu nu este departe: este aproape, mai mult, este „Emanuel”, Dumnezeu-cu-noi. Nu este un necunoscut: are un chip, cel al lui Isus.
Continuare
Iubiti frati si surori!

Cu aceasta ultima audienta înainte de Festivitatile de Craciun, ne apropiem, trepidanti si plini de uimire, de „locul” unde pentru noi si pentru mântuirea noastra a început totul, unde totul a avut o împlinire, acolo unde s-au întâlnit si s-au intersectat asteptarile lumii si ale inimii umane cu prezenta lui Dumnezeu. Putem deja acum pregusta bucuria pentru acea mica lumina care se întrevede, care din pestera din Betleem începe sa se iradieze asupra lumii. În drumul din Advent, pe care liturgia ne-a invitat sa-l traim, am fost însotiti sa primim cu disponibilitate si recunostinta marele Eveniment al venirii Mântuitorului si sa contemplam plini de uimire intrarea lui în lume. 
Continuare

Dupa ce ne-am pregatit sufletele în timpul acestor patru saptamâni ale Adventului, iata-ne ajunsi în aceasta noapte sfânta si minunata, în care se împlinesc toate profetiile Vechiului Testament. Motivul pentru care am lasat la o parte pregatirile si obiceiurile strabune si ne-am adunat în aceasta noapte aici, în biserica, este acela de a-l întâmpina pe pruncul Isus.
Continuare

Iubiti frati si surori,

Astazi as vrea sa va prezint o mistica ce nu este din epoca medievala; e vorba de sfânta Veronica Giuliani, calugarita clarisa capucina. Motivul este ca la 27 decembrie se împlinesc 350 de ani de la nasterea ei. Città di Castello, locul unde a trait mai mult si unde a murit, precum si Mercatello – localitatea sa natala – si dieceza de Urbino, traiesc cu bucurie acest eveniment.


Continuare

Biserica este adesea acuzata ca nu a facut destul pentru a-l contrasta pe Hitler, însa în recenta sa calatorie în Anglia si Scotia, Benedict al XVI-lea a profitat de ocazie pentru a prezenta cealalta latura a problemei, amintind persoanelor natura antireligioasa a regimului nazist.
Continuare

 

Iubiti frati si surori,

Înca îmi amintesc cu mare bucurie de calatoria apostolica facuta în Regatul Unit în septembrie. Anglia este o tara care a dat nastere atâtor figuri ilustre care cu marturia lor si învatatura lor înfrumuseteaza istoria Bisericii. Una dintre ele, venerata fie de Biserica catolica fie de Comuniunea anglicana, este mistica Iuliana de Norwich, despre care as vrea sa va vorbesc astazi.
Continuare

La 24 iunie 2010 a fost deschisa în Arhiva arhidiecezei de Viena „Kardinal-König-Archiv”. Au fost puse la dispozitie studiosilor 2.000 de cartoane, care contin materialul pretios referitor la viata cardinalului pâna în anul 1958. În afara de biblioteca privata a cardinalului au fost puse la dispozitie documente personale, fotografii si scrisori.
Continuare
Pagina 4 din 6First   Precedentul   1  2  3  [4]  5  6  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi