en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Magisterium Search
Sacramentul Spovezii. Mesajele Suveranului Pontif Ioan Paul al II-lea catre Penitentiaria Apostolica
Ioan Paul al II-lea
Sacramentul Spovezii. Mesajele Suveranului Pontif Ioan Paul al II-lea catre Penitentiaria Apostolica
Colectia: Magisterium

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85370-3-7
Pagini: 109 p. Pret: 2.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Aceasta carte este realizata de Penitentiaria Apostolica si cuprinde 12 documente despre sacramentul Spovezii, care au fost adresate de Suveranul Pontif aceleiasi Penitentiarii Apostolice, parintilor penitentiari ai bazilicilor patriarhale din Roma si preotilor care an de an au participat la cursul despre forul intern tinut de mai sus numitul dicaster.
  Jubileul a fost împrejurarea favorabila publicarii acestui volum, deoarece, unul din beneficiile Anului Sfânt indicat de Sfântul Parinte a fost tocmai sacramentul Reconcilierii.
  În functie de problematica tratata, volumul se adreseaza în primul rând preotilor, fiindca avem aici o meditatie pontificala despre tezaurul doctrinal relativ la Spovada cu scopul de a da un impuls pastoral slujirii penitentiale. Totusi, cartea se adreseaza unui cerc mai larg de cititori, în mod deosebit celor botezati, care doresc sa se apropie în mod constient de sacramentul spovezii pentru a se lasa formati de bogatia ei inepuizabila.
  Papa vrea sa dea marturie ca preotului, care îsi ocupa cu credinta si generozitate locul sau de slujitor al Spovezii, nu-i lipsesc consolarile: consolarea de a putea întâlni direct pe fiecare credincios în parte, asa cum Isus l-a primit pe Zaheu, pe femeia sa¬mariteana, pe femeia pacatoasa; consolarea de a fi admis dincolo de pragul inimilor, consolarea de a spune un cuvânt potrivit la momentul potrivit, un cuvânt care deseori restaureaza în constiinte, prin harul sfintitor, sensibilitatea crestina.
  Firul calauzitor comun care se observa în documentele adunate între copertile volumului de fata este datoria preotilor si dreptul botezatilor de a se dedica si de a se apropia de sacramentul Pocaintei, în forma sa normala, care este aceea a spovezii individuale auriculare. Cuvintele cheie ale cartii sunt întâmpinare si adevar. Astfel, primele sapte documente magisteriale se refera mai ales la datoria, angajamentul si caritatea preotului, slujitorul sacramentului, iar cel de-al optulea se refera la penitent (fie laic, fie preot), în calitatea lui de destinatar al sacramentului. În celelalte patru documente, întâmpinarea si adevarul sunt raportate la Domnul milostiv, care, în acest sacrament, îl întâmpina pe cel pacatos si schimba inimile pentru ca sa traiasca în adevar, dar sunt raportate si la Biserica, care, din porunca divina, îl dispune pe cel pacatos si pentru el mijloceste prezenta tacuta, dar foarte reala, a lui Dumnezeu.
  Singurul punct de pornire în folosul cititorului este faptul ca reflectia Sfântului Parinte despre o tema delicata cum este spovada atinge omul în dimensiunea lui integrala, pentru ca el sa nu cedeze în fata ispitei de a se închide în sine însusi, ci, dimpo¬triva, sa i se deschida lui Dumnezeu cel îndelung în rabdare si de oameni iubitor.

W. Danca

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi