en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Magisterium Search
Cartea Sinodala
Dieceza de Iasi
Cartea Sinodala
Colectia: Magisterium

An aparitie: 2005 Format: 17x24
Editie: ISBN:
Pagini: 356 p. Pret: 55 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cartea sinodala prezinta sugestiile si hotarârile Sinodului Diecezan care a avut loc în perioada 8 decembrie 2001 - 8 decembrie 2004, cu scopul de a edifica si de a pregati Biserica locala de Iasi pentru provocarile noului mileniu.
  Cartea sinodala a fost promulgata prin decret episcopal, semnat în noua Catedrala episcopala, la data de 8 decembrie 2005, si oglindeste roadele imediate ale lucrarilor sinodale. Elaborata de un colectiv coordonat de PS Aurel Perca, episcop auxiliar al Diecezei de Iasi, lucrarea este structurata pe 16 capitole, divizate în paragrafe numerotate, pentru a facilita consultarea. Acest volum este deosebit de important, întrucât, dupa cum se exprima si PS Aurel, „fiecare sinod este un fel de îndemn la metanoia, adica la o convertire... la o schimbare a modului de a gândi”, iar un prim pas spre acest deziderat îl constituie acest volum, care se adreseaza tuturor credinciosilor si oamenilor de bunavointa. În cuprinsul cartii, cititorul va gasi si un indice tematic.
  Lucrarea de fata reprezinta o carte de vizita a credinciosilor catolici din Moldova si permite cunoasterea lor si a realitatii Bisericii locale, care se confrunta cu marile probleme ale societatii românesti actuale. Poate fi consultata si citita cu usurinta, întrucât limbajul este accesibil, iar volumul a fost realizat cu precadere pentru credinciosii laici, pentru a constientiza mai bine apartenenta lor la Biserica locala de Iasi si chemarea de a înainta în larg si de a-si arunca mrejele unei trairi evanghelice în lume.

Stud. Andrei Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.