en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Va invit la bucurie
Claudiu Dumea
Va invit la bucurie
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-0-1
Pagini: 144 p. Pret: 4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Pentru viata crestina si, în special, pentru cea prezbiterala, formarea spirituala este una dintre coloanele de baza, alaturi de cea umana si intelectuala. De aceea, formarea integrala a viitorilor preoti în seminar se desfasoara pe trei coordonate principale: rugaciune, studiu si viata comunitara, iar personalitatea lor creste zi de zi, pâna când va atinge plinatatea ei în Cristos, „omul perfect”.
  Acest ideal nu este rezervat în mod exclusiv clericilor si persoanelor consacrate, ci se adreseaza tuturor crestinilor care doresc si aspira sa-si împlineasca vocatia pe care au primit-o de la Dumnezeu. Asa cum orice mladita, ca sa-si pastreze vigoarea si sa-si actualizeze potentialitatile originare, trebuie sa se tina de vita si, de aici, sa-si soarba energia vitala, tot astfel orice crestin care doreste sa traiasca si sa creasca în Cristos, trebuie sa se alimenteze mereu din izvorul vietii. Acest lucru se realizeaza nu numai prin primirea sacramentelor, care ramân locul privilegiat al întâlnirii cu Cristos, ci si prin rugaciunea personala si comunitara.
  Dintre diferitele moduri posibile de rugaciune, meditatia zilnica, înteleasa ca o „confruntare” critica si personala cu vointa iubitoare a lui Dumnezeu, reprezinta pentru crestin un instrument eficace în vederea „configurarii” sale cu modelul sau, Isus Cristos.
  Cartea de fata pune în lumina faptul ca viata crestina, cu dimensiunea ei spirituala, este o invitatie continua la bucurie, pentru ca, la capatul ei, se afla mereu Cristos, prin care, în Duhul Sfânt, intram în comuniune cu Dumnezeu Tatal, izvorul adevaratei bucurii si fericiri.
  Autorul a adunat în aceasta carte o serie de meditatii mai vechi, si anume medita¬tiile pe care le-a tinut seminaristilor de la Institutul Teologic din Iasi între anii 1982-1983. Cu toate acestea, ele nu si-au pierdut actualitatea si importanta lor în ochii acelora care, cu rabdare si perseverenta, lucreaza zilnic la desavârsirea „staturii” omului perfect din ei.

St. Lupu

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi