en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Cuvintele de pe urma rostite de Cristos pe cruce
Claudiu Dumea
Cuvintele de pe urma rostite de Cristos pe cruce
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-4-4
Pagini: 35 p. Pret: 1.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cuvintele rostite de Isus pe cruce au fost prilej de meditatie pentru toate generatiile de crestini, dar într-un chip deosebit pentru crestinii din perioada modernitatii care au trait sentimentul de sufocare provocat de curentele rationaliste, pozitiviste si psiholo¬gizante. În diferite sectoare ale manifestarii spiritului uman, reactiile nu au întârziat sa apara, dar un loc aparte îl ocupa literatura, muzica si pictura, care, într-un anumit fel, au salvat dimensiunea transcendenta a existentei. Totusi, „problematica mortii” nu a disparut, drept dovada ca, sub acelasi aspect al chestiunii si în acelasi timp, nu avem prea multe opere artistice care sa se opreasca asupra misterului nasterii lui Isus. Fapt este ca multi pictori, muzicieni, scriitori si poeti au meditat asupra momentelor finale din viata Mântuitorului si asupra cuvintelor rostite de el cu putin înainte de a muri.
  Cartea de fata cuprinde sase meditatii, fiecare din ele oprindu-se asupra unui cuvânt spus de Isus pe cruce. Dupa evocarea momentului dramatic în care se afla Mântuitorul, autorul recurge la comentarii si interpretari artistice ale aceluiasi moment, dar nu numai, pentru a pune în evidenta învatatura de credinta si de morala a lui Isus cu parfum de testament.
  Meditatiile vizeaza în primul rând un public elevat, capabil sa vibreze la invocarea unui argument din opera lui Ch. Péguy sau El Greco, dar si publicul larg de cititori poate beneficia de lectura atenta a acestui volum de mici proportii în raport cu taina mare despre care vorbeste.

W. Danca

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi