en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Alter Christus. Consideratii despre chemarea si trairea preoteasca
Anton Danca
Alter Christus. Consideratii despre chemarea si trairea preoteasca
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-9-5
Pagini: 270 p. Pret: 5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Din orânduire divina, misterul Preotiei este oferit si împartit si oamenilor, fie prin Botez – preotia comuna –, fie prin hirotonire – preotia ministeriala. Aceasta împartasire este posibila prin revarsarea darurilor Duhului Sfânt care a început în Biserica o data cu Învierea din morti a lui Isus Cristos si cu Rusaliile. 
  Participarea la aceasta demnitate este un semn de mare pretuire pe care Dumnezeu îl arata oamenilor si niciodata oamenii nu vor putea sa-i fie recunoscatori si sa-i multumeasca îndeajuns pentru un astfel de dar.
  Ne bucuram pentru toate documentele pe care Biserica si Sfintii Parinti Papi ni le-au oferit pe tot parcursul istoriei si pe care, într-un chip particular, le-a evidentiat Conciliul al II-lea din Vatican (1962-1965), Sinodul Episcopilor din 1990 si Sfântul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea în Pastores dabo vobis (1992). Le vom întâlni pe toate paginile acestei lucrari si vom fi rasfatati cu atâtea citate, expresii, comparatii si concluzii, toate îndreptate spre acest mare „dar si mister” – preotia.
  Lucrarea de fata încearca sa-l conduca pe cititor în taina vocatiei la preotie si, mai ales, în marele dar al Preotiei prin care cel ales devine, nu mai mult nici mai putin, „alter Christus”, desi poarta aceasta comoara în vase de lut (cf. 2Cor 4,7).
  Pornind de la cuvintele Sfintei Scripturi, prin care Isus întemeiaza marele sacrament al Preotiei si-l încredinteaza apostolilor si Bisericii, scotând în evidenta, rând pe rând, învatatura apostolilor, mai ales a sfântului Paul si a autorului Scrisorii catre Evrei, folosindu-se pentru a vorbi mai bine despre preotie, de cuvintele parintilor Bisericii si trecând toate prin experienta si prisma proprie, parintele Anton Danca ne ofera un material vast, bogat si variat, cu referinta la sacramentul Preotiei si are meritul de a ne deschide si incita tot mai mult pentru a-l cunoaste, pretui, apara si, desigur, de a-l vesti cum se cuvine tinerilor aspiranti la slujirea preoteasca, precum si tuturor oamenilor dornici de a se apropia de Dumnezeu, prin viata si ministeriul preotilor. Pusa în comparatie cu sacramentul Casatoriei, preotia nu înseamna o renuntare la o iubire fata de o persoana sau alta, ci înseamna o îmbratisare a unei iubiri ce depaseste orice alta iubire limitata, prin care cel ce o alege devine asemenea lui Cristos, mort si înviat pentru toti.
  Multitudinea de idei, de analize, de solutii pe care autorul le propune sunt un ghid, o lumina nu numai pentru seminaristi si preoti, ci pentru orice suflet dornic sa cunoasca darurile lui Dumnezeu oferite oamenilor.

† Petru GHERGHEL,
Episcop de Iasi

Autori - date biografice:
Anton Danca Pr. Anton Danca s-a nascut în anul 1937, în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1963, fiind hirotonit preot în acelasi an. A activat în Diecez...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi