en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Samariteanul milostiv
Claudiu Dumea
Samariteanul milostiv
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2010 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-973-8980-56-3
Pagini: Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cine nu a auzit vreodata de parabola samariteanului milostiv pe care o gasim în Evanghelia dupa sfântul Luca. Plina de învataminte, ea ne îndeamna sa nu ramânem orbi si surzi la suferinta altuia, ci, asemenea samariteanului, sa ne plecam spre cel suferind, spre cel în durere.

Având în fata aceasta parabola, pr. Claudiu Dumea, profesor si spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi, dar si asistentul spiritual al Asociatiei Medicilor Catolici din Iasi, vine acum cu o noua aparitie editoriala în care vrea sa atinga una dintre problemele fundamentale ale credintei crestine – caritatea, milostivirea, compasiunea si grija fata de cei bolnavi, de cei suferinzi.

În pofida dimensiunilor reduse, noua aparitie editoriala este plina de învataminte. Mai întâi, autorul vine cu unele sfaturi utile de care trebuie tinut cont pentru a petrece zilele de reculegere. Apoi, parintele încearca sa raspunda la întrebarea pe care si-o punea si sfântul Iacob în scrisoarea sa: „Ce este viata?” (Iac 4,14). În fata neputintei stiintei si a filozofiei de a raspunde la aceasta întrebare, pr. Claudiu Dumea apeleaza la credinta, spunând ca sensul vietii omului este Dumnezeu. Dupa viata, analizeaza credinta, care, dupa autor, este determinanta nu doar pentru viata prezenta, ci si pentru viata vesnica, întrucât „cine va crede, se va mântui”. Dupa aceste incursiuni, parintele „porneste” pe drumul de la Ierusalim la Ierihon alaturi de samariteanul milostiv. Urmând traditia crestina, autorul vorbeste despre diavol ca fiind acei tâlhari care l-au atacat pe omul din parabola si face o incursiune în „istoria” Satanei asa cum ne-o prezinta Scriptura sau traditia, dar si influenta acestui înger decazut asupra lumii si omenirii. În opozitie cu tâlharul, pr. Claudiu Dumea ne prezinta imaginea samariteanului milostiv, adica a lui Isus, cel venit sa salveze lumea de tâlhariile diavolului. Folosind imaginea untdelemnului si a vinului, autorul ne prezinta importanta sacramentelor în tamaduirea oricarei rani cauzate de pacat pe care ne-o ofera Isus. Cartea se încheie cu doua îndemnuri adresate cititorului: „Mergi si fa si tu la fel!”, adica sa urmam exemplul lui Isus în a-l ajuta pe cel cazut în mâna tâlharilor, si, ca urmare a acesteia: „Bucurati-va!”, stiind ca suntem iubiti de Dumnezeu.
Recomandam aceasta carte mica, dar bogata, întrucât ne învata si ne îndeamna sa fim milostivi asemenea lui Isus, asemenea samariteanului de pe drumul spre Ierihon.

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi