en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Între oameni
Fiorenzo Angelini
Între oameni
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85370-7-X
Pagini: 240 p. Pret: 4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cartea este scrisa pentru toti. Autorul este un cleric, un cardinal, a carui scurta biografie se gaseste pe ultima pagina, care e introdus destul de bine în viata oamenilor.
  Cartea contine scurte discursuri ale unui om cu o larga experienta a vietii, care, prin cuvântul sau, evita sa o faca pe învatatorul, dar încearca mai mult sa provoace constiinta omului, oferindu-i o hrana „semipreparata”, pe care, apoi, fiecare sa o digere, inclusiv autorul, întrucât exista multe locuri unde el se adreseaza siesi.
  Firul rosu al cartii este, fara îndoiala, credinta, întrucât e valoarea inestimabila a omului, care devine prin ea mai om. Credinta îi ofera raspunsurile exhaustive la întrebarile legate de scopul existentei sale si de dorinta lui profunda de a fi vesnic fericit. Însa nu este exclus nici cel care nu are darul credintei.
  Laitmotivul cartii este „viata”, si aceasta vazuta în lumina credintei. Viata are o valoare extraordinara, divina, iar administrarea, apararea, perfectionarea si atingerea scopului final al vietii da sens întregii noastre existente. Autorul subliniaza caracterul unitar al vietii, în sensul ca viata muritoare are deja prezenta în ea însasi viata nemuritoare; viata trupului si a sufletului formeaza o viata unica în sensul ca trupul nu e trup fara suflet si invers. Urmarea e ca cine slujeste trupul, slujeste si sufletul.
  Autorul cartii este Cardinal, fiind chemat de Biserica sa lucreze în domeniul sanatatii, devenind responsabil, mai întâi, cu organizarea asistentei spirituale a bolnavilor din spitalele din Roma si, apoi, la Consiliul Pontifical al Lucratorilor Sanitari pentru Pastorala sanatatii, un organism al Sfântului Scaun creat de papa Ioan Paul al II-lea.
  Gândurile cuprinse în aceasta carte au fost formulate si rostite cu diferite ocazii si au un stil deosebit de personal. Autorul îsi exprima propria traire, bucuria de a trai preotia punând împreuna atât momentele de intensa traire personala, cât si de slabiciune, fara a ascunde ca mai are mult de facut în propria viata sufleteasca.
  O caracteristica pe care o vom gasi în aceste rânduri e vointa de a lucra chiar cu riscul de a gresi. Un gând exprimat deseori de el este ca cel ce munceste poate gresi, dar cel ce nu munceste a gresit total. Cartea se adreseaza unei categorii foarte largi de cititori, si în special acelora care muncesc constienti ca munca implica asumarea unor riscuri.

P. Mares

Autori - date biografice:
Fiorenzo Angelini  Fiorenzo Angelini este un cardinal italian. S-a nascut în anul 1916 si a studiat la Seminarul Roman, la Universitatea Pontificala din Lateran si la Universitatea Pontificala „Marianum”. A fost hirotonit preot în anul 194...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi