en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Daca vrei sa fii desavârsit
Claudiu Dumea
Daca vrei sa fii desavârsit
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85370-9-6
Pagini: 412 p. Pret: 12 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Divinul Învatator si Exemplu al oricarei desavârsiri, Domnul Isus a propovaduit tuturor si fiecaruia dintre ucenicii sai, de orice conditie, sfintenia vietii al carei Autor si Înfaptuitor este el însusi: „Fiti, asadar, desavârsiti precum Tatal vostru din ceruri este desavârsit” (Mt 5,48). Caci tuturora le-a trimis pe Duhul Sfânt care sa-i îndemne dinauntru sa-l iubeasca pe Dumnezeu din toata inima, din tot sufletul, din tot cugetul si din toate puterile (cf. Mc 12,30) si sa se iubeasca unii pe altii asa cum Cristos i-a iubit pe ei (cf. In 13,34; 15,12). Cei care îl urmeaza pe Cristos, chemati de Dumnezeu si îndreptatiti în Isus Domnul nu dupa faptele lor, ci dupa hotarârea si harul lui, au devenit, în botezul credintei, cu adevarat fii ai lui Dumnezeu si partasi la natura divina si, prin aceasta, realmente sfinti. Ei trebuie, asadar, sa pastreze si sa desavâr-seasca în viata lor, cu ajutorul lui Dumnezeu, sfintenia pe care au primit-o. Apostolul îi îndeamna sa traiasca „dupa cum se cuvine unor sfinti” (Ef 5,3), sa se îmbrace „ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, cu simtaminte de îndurare, cu bunatate, cu smerenie, blândete, cu îndelunga rabdare” (Col 3,12) si sa aiba roadele Duhului în sfintenie (cf. Gal 5,22; Rom 6,22). Si pentru ca toti gresim în multe (cf. Iac 3,2), avem mereu nevoie de îndu-rarea lui Dumnezeu si trebuie sa ne rugam zilnic: „Si ne iarta noua greselile noastre” (Mt 6,12).
  Este limpede, asadar, pentru oricine ca toti credinciosii, de orice stare sau conditie, sunt chemati la plinatatea vietii crestine si la desavârsirea iubirii: prin aceasta sfintenie se va ajunge la un mod de viata mai uman si în societatea pamânteasca. Pentru a dobândi aceasta desavârsire, credinciosii trebuie sa-si foloseasca puterile primite dupa masura darului lui Cristos, astfel încât, pasind pe urmele lui si deveniti asemenea chipului lui, supunându-se în toate vointei Tatalui, sa se consacre din tot sufletul preamaririi lui Dumnezeu si slujirii aproapelui. Astfel, sfintenia poporului lui Dumnezeu va creste în roade îmbelsugate, dupa cum preabine o dovedeste, în istoria Bisericii, viata atâtor sfinti (LG 40).

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi