en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Spiritualitate Search
Drumul pascal
Joseph Cardinal Ratzinger (Papa Benedict al XVI-lea)
Drumul pascal
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-93-0
Pagini: 204 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Acest volum reprezinta o noua aparitie editoriala a cardinalului Joseph Ratzinger (papa Benedict al XVI-lea) în mediul teologic românesc. Carte contine textul meditatiilor pe care actualul papa le-a tinut Papei Ioan Paul al II-lea si Curiei Romane în anul 1983, la începutul Postului Mare. Prezentul volum este tradus din limba italiana de pr. dr. Mihai Patrascu.
  „În redactarea textelor m-am lasat calauzit de ideea ca cele patruzeci de zile ale Postului Mare sunt deja în ele însele marile exercitii spirituale pe care Biserica ni le ofera an de an”, marturiseste cardinalul Ratzinger în prefata lucrarii. Volumul are trei parti distincte: „Introducere la liturgia din prima saptamâna a Postului Mare”, în care ne sunt oferite consideratii valoroase asupra actiunilor liturgice din acest timp; „Misterul lui Isus”, parte subdivizata în patru capitole care prezinta marile coordonate ale vietii lui Isus Cristos: întruparea, copilaria si viata publica, rugaciunea în viata lui Isus si maretia misterului pascal. Firul rosu al acestor patru capitole îl constituie consonanta dintre Cristos-om si Cristos-Dumnezeu, cele doua naturi fiind indisolubil unite de semnul iubirii totale fata de om. Teodrama cristologica, despre care vorbeste teologul Hans Urs von Balthasar este reala si unica, Dumnezeu se lasa omorât de om pentru a-l mântui pe om, dar aceasta drama este pecetluita de marca iubirii, de semnul înfierii omului în Dumnezeu. Cea de-a treia parte a acestei carti se intituleaza „Cristos, Biserica, Preotia” si reprezinta o sinteza a unei conferinte teologice pe care autorul a tinut-o în anul 1983 la Köln, cu ocazia aniversarului de cincizeci de ani de preotie a cardinalului Höffner.
  „Speranta mea este ca aceasta tentativa modesta sa poata contribui la cresterea bucuriei în credinta si la întelegerea mai profunda a învataturii sale”, declara cardinalul Ratzinger. Limbajul acestei prime editii în limba româna este simplu, poate fi perceput atât de teologi, cât si de persoanele doritoare sa cunoasca operele actualului Suveran Pontif.

 

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi