en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Credo Search
Cred în Isus Cristos
Claudiu Dumea
Cred în Isus Cristos
Colectia: Credo

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-69-8
Pagini: 536 p. Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cunoscutul autor de spiritualitate, parintele Claudiu Dumea, duhovnic si profesor de liturgie în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, propune aceasta carte tuturor celor interesati de cunoasterea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care s-a coborât pentru a ne reda demnitatea de fii ai lui Dumnezeu si pentru a ne împaca cu Tatal ceresc.
  Figura lui Cristos l-a fascinat pe omul ultimelor 20 de veacuri, fiind, dupa cum ne spune si autorul, o problema extrem de actuala. Desi imaginea lui Cristos a cunoscut de-a lungul timpului numeroase interpretari, fiind adesea îmbracata într-o aura legendara, volumul încearca, prin numeroasele meditatii si fragmente literar-teologice, sa reconstituie imaginea reala a lui Cristos - Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu pentru mântuirea omului, relatând totodata si diferitele interpretari pe care le-a suferit personalitatea lui Isus în timp. Parintele trateaza atât aspectele fizice ale omului-Isus, cât si calitatile moral-afective ale divinitatii lui Isus, receptarea sa de catre contemporani, dar si de posterioritate etc.
  Volumul, prin limbajul sau placut si accesibil, poate fi citit de orice persoana doritoare sa-si îmbogateasca cunostintele despre persoana lui Isus Cristos; textele conduc la o mai mare iubire si respect fata de persoana Mântuitorului.

A. Dumitrescu

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi