en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Sfântul si demonul sau. Viata sfântului Ioan Maria Vianney
Wilhelm Hünermann
Sfântul si demonul sau. Viata sfântului Ioan Maria Vianney
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2010 Format: 13.5x20
Editie: I ISBN: 978-973-8980-81-5
Pagini: 420 p. Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

În anul Sfintei Preotii, Editura „Sapientia” vine sa ofere cititorilor o biografie a sfântului Ioan Maria Vianney, declarat de catre Papa Benedict al XVI-lea patron al tuturor preotilor. Cartea este scrisa de Wilhelm Hünermann, cunoscut deja pentru biografiile sfintilor Vincentiu de Paul, Alois Gonzaga si Pius al X-lea.

Pastrând acelasi stil usor accesibil tuturor vârstelor, autorul prezinta viata lui Ioan Maria Vianney începând cu perioada copilariei tatalui sau, ajungând pâna la canonizarea lui de catre Papa Pius al XI-lea.

Cartea este structurata în trei parti, prezentând diferitele etape din viata Parohului de Ars.

În partea I – „Trepte spre lumina” – prezinta viata umilului taran din Dardilly, începând cu relatarea unui bine facut unui calator de catre bunicul sau, trecând apoi la nasterea si botezul lui Ioan Vianney, la primii pasi, la prima „predica”, la activitatile de zi cu zi ale micului taran, la primii pasi pe calea preotiei în casa parohului Balley, la chemarea la oaste si conditia de fugar, la studiile seminariale si hirotonirea lui Ioan Maria Vianney ca preot, si toate acestea pe fundalul tulburarilor aduse în Franta si Europa de Revolutia de la 1789 si de campaniile lui Napoleon.

Partea a II-a – „Sfântul si demonul sau” – prezinta primii ani de activitate sacerdotala a lui Ioan Maria Vianney, mai întâi în functia de capelan la Ecully, iar apoi ca paroh de Ars. Este povestit de catre autor efortul preotului Vianney de a converti la Dumnezeu un întreg sat cufundat în mizerie si pacat, precum si lupta pe care parohul de Ars o are de dus cu Grapîn, numele pe care i l-a dat diavolului.

În partea a II-a – „Între cer si iad” – autorul expune viata Parohului de Ars în perioada când satul în care era paroh se convertise si umbla pe caile Domnului. Pe lânga minunile înfaptuite de Vianney – pe care acesta sustine ca le datoreaza sfintei Filomena, „mica  sfânta, dupa cum o numea el – sunt prezentate cele doua tentative de fuga din comunitate a sfântului Ioan Maria, rezerva acestuia în a crede în aparitia Preasfintei Fecioare la La Salette, în care, într-un târziu totusi crede, precum si recunostinta care îi vine din partea episcopului de Belley si chiar a împaratului Napoleon al III-lea. Dar ceea ce atrage cel mai mult atentia în aceasta parte este consacrarea întregului Ars Inimii Neprihanite a Mariei dupa ce Papa Pius al IX-lea proclamase dogma Neprihanitei Zamisliri. Edificator este capitolul în care sunt prezentate unele meditatii ale sfântului paroh de Ars cu privire la soarta sa, pe care o aseamana unei mingi care zboara între cer si iad. Partea a III-a, ca si întreaga carte, se încheie cu ultimele zile ale sfântului Ioan Maria Vianney, care culmineaza cu „sfârsitul jocului”, adica cu moartea sfântului.

Exemplu de urmat pentru orice preot, dar si pentru orice crestin, pentru orice om, sfântul Ioan Maria Vianney ne este prezentat în aceasta carte ca un om, ca un crestin, ca un preot pentru care tot ce conteaza este Dumnezeu si mântuirea sufletelor. Recomandam aceasta carte nu doar celor interesati de vietile pline de învataminte ale sfintilor, ci si tuturor acelora care vor sa aiba o viata autentica de credinta.

Petru Ciobanu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi