en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Paul din Tars
Josef Holzner
Paul din Tars
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-7-X
Pagini: 278 p. Pret: 6.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Se spune ca sfintii sunt „ferestre spre Infinit” sau „ferestrele Infinitului”. Este adevarat. Cine priveste cu atentie viata unui sfânt, indiferent daca acesta a trait la începuturile Bisericii, în Evul Mediu sau în perioada contemporana, nu poate sa nu ramâna surprins de transparenta cu care acesta face „vizibile” harul, iubirea, milostivirea lui Dumnezeu. Sfintii sunt cei care, de-a lungul vietii lor, au dus o munca neobosita de purificare, si astfel, „fereastra” lor a devenit transparenta pentru lumina lui Dumnezeu.
  Sfintii sunt mereu actuali, pentru ca mesajul lor este mereu actual. Din vietile sfintilor învatam ca omul nu este un absolut în sine, nu este o „monada” închisa în orizontul acestei lumi, ci este o „persoana” chemata sa mearga „dincolo”, spre Infinit. Însa omul nu ar putea sa mearga spre Dumnezeu, daca Dumnezeu nu l-ar fi „vizitat” mai întâi, daca Fiul lui Dumnezeu nu si-ar fi stabilit „cortul” în ambianta vitala în care omul îsi desfasoara existenta. Sfintii sunt cei care s-au hotarât sa-si zideasca „locuinta” înlauntrul acestui „cort” al lui Dumnezeu.
  Într-un context socio-cultural post-ideologic, când tot mai multi contemporani par sa piarda adevaratul sens al vietii, nevoia unor modele, a unor „indicatoare” de sens, este mai mult decât necesara. Din acest motiv, Editura „Sapientia” si-a propus, prin colectia „Vietile sfintilor”, sa aduca la cunostinta cititorilor biografiile celor mai reprezentativi sfinti ai Bisericii, biografii care sa invite la reflectie si la imitare.
  Cap de serie în aceasta colectie este sfântul Paul din Tars, Apostolul neamurilor, cel care a „îndraznit” sa spuna: „Fiti imitatorii mei, dupa cum eu sunt imitatorul lui Cristos” (1Cor 11,1). Numarul studiilor dedicate sfântului Paul este impresionant, dintre acestea, putine au devenit asa de cunoscute cum este cel al lui Josef Holzner: Paulus. Secretul acestui succes consta în faptul ca autorul, în cartea sa, pe lânga un studiu psihologic si o sinteza a teologiei pauline, îi ofera cititorului si o biografie a sfântului Paul în sensul deplin al cuvântului. Caracterul deosebit al cartii consta tocmai în grija si maiestria cu care prezinta imaginea Apostolului neamurilor pe fundalul istoriei culturale, spirituale si religioase a timpului sau.
  Josef Holzner s-a nascut la 12 decembrie 1877, în localitatea Dorfen din Bayern (Germania). Dupa terminarea studiilor gimnaziale, a intrat în seminar si, apoi, si-a continuat formarea preoteasca la Roma, în Colegiul Germanicum. Pe data de 28 octombrie 1901, a fost sfintit preot. A lucrat ca paroh de Lenggries (Bayern) si, apoi, ca profesor de religie la o scoala din München. Numeroasele cunostinte adunate în urma calatoriilor efectuate prin diferite tari, precum si însusirea mai multor limbi straine, l-au ajutat sa înteleaga mai bine viata Apostolului neamurilor. Josef Holzner a murit la 8 noiembrie 1947, la München.
  Cartea lui Holzner, Paulus, aparuta la Editura „Herder” (Freiburg im Breisgau, Germania), a cunoscut pâna acum 25 de editii si a fost tradusa în 8 limbi. Traducerea în limba româna a fost realizata pentru prima data pe la mijlocul anilor ’60 de catre pr. Anton Bisoc, dar a circulat într-un cerc restrâns, din cauza conditiilor socio-politice de atunci. Acum suntem bucurosi sa punem la dispozitia cititorilor aceasta traducere realizata dupa editia din 1964, publicata de Editura „Herder” într-o forma prescurtata.
  Speram ca lectura cartii Paul din Tars sa le aduca cititorilor o mai buna cunoastere a vietii, a activitatii si a scrierilor Apostolului neamurilor, precum si a trairii crestinilor de la începutul istoriei Bisericii.

Stefan Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi