en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Paul din Tars
Josef Holzner
Paul din Tars
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-7-X
Pagini: 278 p. Pret: 6.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Se spune ca sfintii sunt „ferestre spre Infinit” sau „ferestrele Infinitului”. Este adevarat. Cine priveste cu atentie viata unui sfânt, indiferent daca acesta a trait la începuturile Bisericii, în Evul Mediu sau în perioada contemporana, nu poate sa nu ramâna surprins de transparenta cu care acesta face „vizibile” harul, iubirea, milostivirea lui Dumnezeu. Sfintii sunt cei care, de-a lungul vietii lor, au dus o munca neobosita de purificare, si astfel, „fereastra” lor a devenit transparenta pentru lumina lui Dumnezeu.
  Sfintii sunt mereu actuali, pentru ca mesajul lor este mereu actual. Din vietile sfintilor învatam ca omul nu este un absolut în sine, nu este o „monada” închisa în orizontul acestei lumi, ci este o „persoana” chemata sa mearga „dincolo”, spre Infinit. Însa omul nu ar putea sa mearga spre Dumnezeu, daca Dumnezeu nu l-ar fi „vizitat” mai întâi, daca Fiul lui Dumnezeu nu si-ar fi stabilit „cortul” în ambianta vitala în care omul îsi desfasoara existenta. Sfintii sunt cei care s-au hotarât sa-si zideasca „locuinta” înlauntrul acestui „cort” al lui Dumnezeu.
  Într-un context socio-cultural post-ideologic, când tot mai multi contemporani par sa piarda adevaratul sens al vietii, nevoia unor modele, a unor „indicatoare” de sens, este mai mult decât necesara. Din acest motiv, Editura „Sapientia” si-a propus, prin colectia „Vietile sfintilor”, sa aduca la cunostinta cititorilor biografiile celor mai reprezentativi sfinti ai Bisericii, biografii care sa invite la reflectie si la imitare.
  Cap de serie în aceasta colectie este sfântul Paul din Tars, Apostolul neamurilor, cel care a „îndraznit” sa spuna: „Fiti imitatorii mei, dupa cum eu sunt imitatorul lui Cristos” (1Cor 11,1). Numarul studiilor dedicate sfântului Paul este impresionant, dintre acestea, putine au devenit asa de cunoscute cum este cel al lui Josef Holzner: Paulus. Secretul acestui succes consta în faptul ca autorul, în cartea sa, pe lânga un studiu psihologic si o sinteza a teologiei pauline, îi ofera cititorului si o biografie a sfântului Paul în sensul deplin al cuvântului. Caracterul deosebit al cartii consta tocmai în grija si maiestria cu care prezinta imaginea Apostolului neamurilor pe fundalul istoriei culturale, spirituale si religioase a timpului sau.
  Josef Holzner s-a nascut la 12 decembrie 1877, în localitatea Dorfen din Bayern (Germania). Dupa terminarea studiilor gimnaziale, a intrat în seminar si, apoi, si-a continuat formarea preoteasca la Roma, în Colegiul Germanicum. Pe data de 28 octombrie 1901, a fost sfintit preot. A lucrat ca paroh de Lenggries (Bayern) si, apoi, ca profesor de religie la o scoala din München. Numeroasele cunostinte adunate în urma calatoriilor efectuate prin diferite tari, precum si însusirea mai multor limbi straine, l-au ajutat sa înteleaga mai bine viata Apostolului neamurilor. Josef Holzner a murit la 8 noiembrie 1947, la München.
  Cartea lui Holzner, Paulus, aparuta la Editura „Herder” (Freiburg im Breisgau, Germania), a cunoscut pâna acum 25 de editii si a fost tradusa în 8 limbi. Traducerea în limba româna a fost realizata pentru prima data pe la mijlocul anilor ’60 de catre pr. Anton Bisoc, dar a circulat într-un cerc restrâns, din cauza conditiilor socio-politice de atunci. Acum suntem bucurosi sa punem la dispozitia cititorilor aceasta traducere realizata dupa editia din 1964, publicata de Editura „Herder” într-o forma prescurtata.
  Speram ca lectura cartii Paul din Tars sa le aduca cititorilor o mai buna cunoastere a vietii, a activitatii si a scrierilor Apostolului neamurilor, precum si a trairii crestinilor de la începutul istoriei Bisericii.

Stefan Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.