en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Paul din Tars
Josef Holzner
Paul din Tars
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-7-X
Pagini: 278 p. Pret: 6.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Se spune ca sfintii sunt „ferestre spre Infinit” sau „ferestrele Infinitului”. Este adevarat. Cine priveste cu atentie viata unui sfânt, indiferent daca acesta a trait la începuturile Bisericii, în Evul Mediu sau în perioada contemporana, nu poate sa nu ramâna surprins de transparenta cu care acesta face „vizibile” harul, iubirea, milostivirea lui Dumnezeu. Sfintii sunt cei care, de-a lungul vietii lor, au dus o munca neobosita de purificare, si astfel, „fereastra” lor a devenit transparenta pentru lumina lui Dumnezeu.
  Sfintii sunt mereu actuali, pentru ca mesajul lor este mereu actual. Din vietile sfintilor învatam ca omul nu este un absolut în sine, nu este o „monada” închisa în orizontul acestei lumi, ci este o „persoana” chemata sa mearga „dincolo”, spre Infinit. Însa omul nu ar putea sa mearga spre Dumnezeu, daca Dumnezeu nu l-ar fi „vizitat” mai întâi, daca Fiul lui Dumnezeu nu si-ar fi stabilit „cortul” în ambianta vitala în care omul îsi desfasoara existenta. Sfintii sunt cei care s-au hotarât sa-si zideasca „locuinta” înlauntrul acestui „cort” al lui Dumnezeu.
  Într-un context socio-cultural post-ideologic, când tot mai multi contemporani par sa piarda adevaratul sens al vietii, nevoia unor modele, a unor „indicatoare” de sens, este mai mult decât necesara. Din acest motiv, Editura „Sapientia” si-a propus, prin colectia „Vietile sfintilor”, sa aduca la cunostinta cititorilor biografiile celor mai reprezentativi sfinti ai Bisericii, biografii care sa invite la reflectie si la imitare.
  Cap de serie în aceasta colectie este sfântul Paul din Tars, Apostolul neamurilor, cel care a „îndraznit” sa spuna: „Fiti imitatorii mei, dupa cum eu sunt imitatorul lui Cristos” (1Cor 11,1). Numarul studiilor dedicate sfântului Paul este impresionant, dintre acestea, putine au devenit asa de cunoscute cum este cel al lui Josef Holzner: Paulus. Secretul acestui succes consta în faptul ca autorul, în cartea sa, pe lânga un studiu psihologic si o sinteza a teologiei pauline, îi ofera cititorului si o biografie a sfântului Paul în sensul deplin al cuvântului. Caracterul deosebit al cartii consta tocmai în grija si maiestria cu care prezinta imaginea Apostolului neamurilor pe fundalul istoriei culturale, spirituale si religioase a timpului sau.
  Josef Holzner s-a nascut la 12 decembrie 1877, în localitatea Dorfen din Bayern (Germania). Dupa terminarea studiilor gimnaziale, a intrat în seminar si, apoi, si-a continuat formarea preoteasca la Roma, în Colegiul Germanicum. Pe data de 28 octombrie 1901, a fost sfintit preot. A lucrat ca paroh de Lenggries (Bayern) si, apoi, ca profesor de religie la o scoala din München. Numeroasele cunostinte adunate în urma calatoriilor efectuate prin diferite tari, precum si însusirea mai multor limbi straine, l-au ajutat sa înteleaga mai bine viata Apostolului neamurilor. Josef Holzner a murit la 8 noiembrie 1947, la München.
  Cartea lui Holzner, Paulus, aparuta la Editura „Herder” (Freiburg im Breisgau, Germania), a cunoscut pâna acum 25 de editii si a fost tradusa în 8 limbi. Traducerea în limba româna a fost realizata pentru prima data pe la mijlocul anilor ’60 de catre pr. Anton Bisoc, dar a circulat într-un cerc restrâns, din cauza conditiilor socio-politice de atunci. Acum suntem bucurosi sa punem la dispozitia cititorilor aceasta traducere realizata dupa editia din 1964, publicata de Editura „Herder” într-o forma prescurtata.
  Speram ca lectura cartii Paul din Tars sa le aduca cititorilor o mai buna cunoastere a vietii, a activitatii si a scrierilor Apostolului neamurilor, precum si a trairii crestinilor de la începutul istoriei Bisericii.

Stefan Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi