en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Wilhelm Hünermann
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-8-8
Pagini: 268 p. Pret: 4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Exista mai multe biografii ale sfântului Alois, însa aceasta este cu totul una speciala. Autorul Wilhelm Hünermann face o istorie romantata a vietii printului Gonzaga într-o maniera foarte interesanta si captivanta pentru orice cititor de orice vârsta si formare intelectuala. Hünermann surprinde cele mai semnificative momente din viata printului.
  Nascut la 9 martie 1568, la Castiglione delle Stiviere, copilaria lui Alois este marcata de modelul medieval „sapientia et fortitudo”, el fiind atras de viata militara, rudimentara si brutala ca mod de manifestare, de mânuirea armelor si limbajul dur si uneori suburban al cadrelor militare. Exemplul tatalui este unul de referinta, tânarul fiind educat pentru a deveni viitorul stapân de Castiglione. Însa descoperind ca Dumnezeu îl cheama în alta parte, Alois renunta la stralucirea familiei sale nobile, la titlul si mostenirea pamânteasca, pentru a se dedica în totalitatea fiintei sale idealurilor crestine, dobândind înalte trasaturi morale si spirituale si dovedind astfel o maturizare crestina precoce.
  Tinerii de astazi au nevoie urgenta de speranta si de modele dupa care sa se orienteze în viata lor. Desi a trait cu atâtea secole în urma, sfântul Alois este un asemenea model de urmat. Datoria noastra este de a reinterpreta personalitatea sfântului Alois dupa o viziune noua, de a-i descoperi fizionomia sa spirituala si morala cu sensibilitate moderna, în conformitate cu timpurile noastre. Este nevoie de umilinta si rabdare pentru a capta sensul vietii sale, pentru a adapta si a retine din mesajul si viata sa ceea ce este actual si aplicabil conditiilor noastre concrete de astazi. Dorim în felul acesta sa recuperam actualitatea sfântului Alois, pentru a-l repropune tinerilor de astazi si tuturor celor care vor sa se abandoneze cu încredere vointei lui Dumnezeu, care are pentru fiecare dintre noi un mod sau o cale de sfintire si de mântuire. Desi atât de departe în timp, speram ca tinerii si totii cititorii acestei carti vor sti sa aprecieze viata sfântului Alois la justa sa valoare, lasându-se edificati de exemplul sau de consacrare totala, de orientare spre Dumnezeu în Cristos printr-o viata de contemplatie, de fraternitate si de caritate perfecta.

Alois Bisoc

Autori - date biografice:
Wilhelm Hünermann Wilhelm Hünermann a fost preot, romancier si publicist. S-a nascut în anul 1900. A fost hirotonit în anul 1923, pentru Dieceza de Aachen (Germania). A scris biografiile mai multor sfinti, în maniera istorico-narativa. A murit &...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.