en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Wilhelm Hünermann
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-8-8
Pagini: 268 p. Pret: 4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Exista mai multe biografii ale sfântului Alois, însa aceasta este cu totul una speciala. Autorul Wilhelm Hünermann face o istorie romantata a vietii printului Gonzaga într-o maniera foarte interesanta si captivanta pentru orice cititor de orice vârsta si formare intelectuala. Hünermann surprinde cele mai semnificative momente din viata printului.
  Nascut la 9 martie 1568, la Castiglione delle Stiviere, copilaria lui Alois este marcata de modelul medieval „sapientia et fortitudo”, el fiind atras de viata militara, rudimentara si brutala ca mod de manifestare, de mânuirea armelor si limbajul dur si uneori suburban al cadrelor militare. Exemplul tatalui este unul de referinta, tânarul fiind educat pentru a deveni viitorul stapân de Castiglione. Însa descoperind ca Dumnezeu îl cheama în alta parte, Alois renunta la stralucirea familiei sale nobile, la titlul si mostenirea pamânteasca, pentru a se dedica în totalitatea fiintei sale idealurilor crestine, dobândind înalte trasaturi morale si spirituale si dovedind astfel o maturizare crestina precoce.
  Tinerii de astazi au nevoie urgenta de speranta si de modele dupa care sa se orienteze în viata lor. Desi a trait cu atâtea secole în urma, sfântul Alois este un asemenea model de urmat. Datoria noastra este de a reinterpreta personalitatea sfântului Alois dupa o viziune noua, de a-i descoperi fizionomia sa spirituala si morala cu sensibilitate moderna, în conformitate cu timpurile noastre. Este nevoie de umilinta si rabdare pentru a capta sensul vietii sale, pentru a adapta si a retine din mesajul si viata sa ceea ce este actual si aplicabil conditiilor noastre concrete de astazi. Dorim în felul acesta sa recuperam actualitatea sfântului Alois, pentru a-l repropune tinerilor de astazi si tuturor celor care vor sa se abandoneze cu încredere vointei lui Dumnezeu, care are pentru fiecare dintre noi un mod sau o cale de sfintire si de mântuire. Desi atât de departe în timp, speram ca tinerii si totii cititorii acestei carti vor sti sa aprecieze viata sfântului Alois la justa sa valoare, lasându-se edificati de exemplul sau de consacrare totala, de orientare spre Dumnezeu în Cristos printr-o viata de contemplatie, de fraternitate si de caritate perfecta.

Alois Bisoc

Autori - date biografice:
Wilhelm Hünermann Wilhelm Hünermann a fost preot, romancier si publicist. S-a nascut în anul 1900. A fost hirotonit în anul 1923, pentru Dieceza de Aachen (Germania). A scris biografiile mai multor sfinti, în maniera istorico-narativa. A murit &...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi