en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Wilhelm Hünermann
Printul Gonzaga. O biografie a sfântului Alois
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85634-8-8
Pagini: 268 p. Pret: 4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Exista mai multe biografii ale sfântului Alois, însa aceasta este cu totul una speciala. Autorul Wilhelm Hünermann face o istorie romantata a vietii printului Gonzaga într-o maniera foarte interesanta si captivanta pentru orice cititor de orice vârsta si formare intelectuala. Hünermann surprinde cele mai semnificative momente din viata printului.
  Nascut la 9 martie 1568, la Castiglione delle Stiviere, copilaria lui Alois este marcata de modelul medieval „sapientia et fortitudo”, el fiind atras de viata militara, rudimentara si brutala ca mod de manifestare, de mânuirea armelor si limbajul dur si uneori suburban al cadrelor militare. Exemplul tatalui este unul de referinta, tânarul fiind educat pentru a deveni viitorul stapân de Castiglione. Însa descoperind ca Dumnezeu îl cheama în alta parte, Alois renunta la stralucirea familiei sale nobile, la titlul si mostenirea pamânteasca, pentru a se dedica în totalitatea fiintei sale idealurilor crestine, dobândind înalte trasaturi morale si spirituale si dovedind astfel o maturizare crestina precoce.
  Tinerii de astazi au nevoie urgenta de speranta si de modele dupa care sa se orienteze în viata lor. Desi a trait cu atâtea secole în urma, sfântul Alois este un asemenea model de urmat. Datoria noastra este de a reinterpreta personalitatea sfântului Alois dupa o viziune noua, de a-i descoperi fizionomia sa spirituala si morala cu sensibilitate moderna, în conformitate cu timpurile noastre. Este nevoie de umilinta si rabdare pentru a capta sensul vietii sale, pentru a adapta si a retine din mesajul si viata sa ceea ce este actual si aplicabil conditiilor noastre concrete de astazi. Dorim în felul acesta sa recuperam actualitatea sfântului Alois, pentru a-l repropune tinerilor de astazi si tuturor celor care vor sa se abandoneze cu încredere vointei lui Dumnezeu, care are pentru fiecare dintre noi un mod sau o cale de sfintire si de mântuire. Desi atât de departe în timp, speram ca tinerii si totii cititorii acestei carti vor sti sa aprecieze viata sfântului Alois la justa sa valoare, lasându-se edificati de exemplul sau de consacrare totala, de orientare spre Dumnezeu în Cristos printr-o viata de contemplatie, de fraternitate si de caritate perfecta.

Alois Bisoc

Autori - date biografice:
Wilhelm Hünermann Wilhelm Hünermann a fost preot, romancier si publicist. S-a nascut în anul 1900. A fost hirotonit în anul 1923, pentru Dieceza de Aachen (Germania). A scris biografiile mai multor sfinti, în maniera istorico-narativa. A murit &...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi