en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Maica Tereza de Calcutta
Guillemette de La Borie
Maica Tereza de Calcutta
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-31-0
Pagini: 90 p. Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Asemenea sfântului Vincentiu de Paul de altadata, Maica Tereza, prin mesajul si actiunea ei nestavilita, a lasat o amprenta profunda asupra crestinismului din secolul al XX-lea. Fondatoare a Misionarelor Caritatii, în numele iubirii, ea a decis, într-o zi, sa-si consacre viata muribunzilor si saracilor din Calcutta. La moartea ei, în 1997, papa Ioan Paul al II-lea nu a ezitat sa declare: „Celor napastuiti de soarta, ea le-a facut cunoscuta gingasia lui Dumnezeu Tatal, care iubeste fiecare creatura... Mergând pe urmele evangheliei, ea a devenit bunul samaritean pentru orice persoana întâlnita, pentru orice fiinta tulburata, suferinda si dispretuita”.
  Scrisa de jurnalista franceza Guillemette de La Borie, aceasta biografie nu se mul­tumeste sa traseze doar itinerarul istoric al „sfintei din Calcutta”, care porneste din Albania, tara sa de origine, si merge pâna în India cea multiculturala, de la învata­mântul clasic predat copiilor din societatea înalta pâna la îngrijirea neobosita a sara­cilor... Ea subliniaza, mai ales, o personalitate de exceptie, dârza si hotarâta, uneori contestata, si propune un portret spiritual în care se evidentiaza o experienta mistica si în care predomina spiritul daruirii de sine, al saraciei si al rugaciunii. Într-o Indie plina de viata dar si de drame, ea a stiut sa transmita un mesaj de pace si de compasiune, care a devenit universal.
  Cartea are o prefata intitulata „Îngerul din Calcutta – un chip de neuitat”, sem­nata de prelatul A. Holenstein, în care se spune, printre altele: „M-am întâlnit în viata mea si în timpul activitatii pe care o desfasor de peste 50 de ani pentru Biserica misionara, cu multi oameni, însa nimeni nu mi-a lasat înca o impresie asa de profunda ca acest chip de femeie, simplu, si totusi atât de maret si exemplar. Un apostol al cari­tatii, autentic, convingator, daruirea de sine, aducerea luminii si a iubirii în mijlocul saraciei si a mizeriei – aceasta a fost viata ei”.

St. Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi