en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Maica Tereza de Calcutta
Guillemette de La Borie
Maica Tereza de Calcutta
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-31-0
Pagini: 90 p. Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Asemenea sfântului Vincentiu de Paul de altadata, Maica Tereza, prin mesajul si actiunea ei nestavilita, a lasat o amprenta profunda asupra crestinismului din secolul al XX-lea. Fondatoare a Misionarelor Caritatii, în numele iubirii, ea a decis, într-o zi, sa-si consacre viata muribunzilor si saracilor din Calcutta. La moartea ei, în 1997, papa Ioan Paul al II-lea nu a ezitat sa declare: „Celor napastuiti de soarta, ea le-a facut cunoscuta gingasia lui Dumnezeu Tatal, care iubeste fiecare creatura... Mergând pe urmele evangheliei, ea a devenit bunul samaritean pentru orice persoana întâlnita, pentru orice fiinta tulburata, suferinda si dispretuita”.
  Scrisa de jurnalista franceza Guillemette de La Borie, aceasta biografie nu se mul­tumeste sa traseze doar itinerarul istoric al „sfintei din Calcutta”, care porneste din Albania, tara sa de origine, si merge pâna în India cea multiculturala, de la învata­mântul clasic predat copiilor din societatea înalta pâna la îngrijirea neobosita a sara­cilor... Ea subliniaza, mai ales, o personalitate de exceptie, dârza si hotarâta, uneori contestata, si propune un portret spiritual în care se evidentiaza o experienta mistica si în care predomina spiritul daruirii de sine, al saraciei si al rugaciunii. Într-o Indie plina de viata dar si de drame, ea a stiut sa transmita un mesaj de pace si de compasiune, care a devenit universal.
  Cartea are o prefata intitulata „Îngerul din Calcutta – un chip de neuitat”, sem­nata de prelatul A. Holenstein, în care se spune, printre altele: „M-am întâlnit în viata mea si în timpul activitatii pe care o desfasor de peste 50 de ani pentru Biserica misionara, cu multi oameni, însa nimeni nu mi-a lasat înca o impresie asa de profunda ca acest chip de femeie, simplu, si totusi atât de maret si exemplar. Un apostol al cari­tatii, autentic, convingator, daruirea de sine, aducerea luminii si a iubirii în mijlocul saraciei si a mizeriei – aceasta a fost viata ei”.

St. Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi