en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Edith Stein
Bernard Sesé
Edith Stein
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-48-5
Pagini: 136 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Când Ordinul Carmelitilor Desculti a introdus cauza canonizarii lui Edith Stein, sora Tereza-Benedicta a Crucii, polemicile au fost aprinse: Trebuia sa fie canonizata ca martira sau, pur si simplu, ca o sfânta din respect fata de sensibilitatea evreiasca? Ea a fost canonizata ca martira, în calitate de evreica convertita, moarta crestina, în unitatea fiintei sale. Într-adevar, Edith a murit la Auschwitz din cauza ca era evreica, evreica convertita la catolicism si calugarita carmelita. Trecând dincolo de toate contestatiile, ca cea exprimata în cazul Carmelului de la Auschwitz, Ioan-Paul al II-lea a acceptat si a celebrat aceasta canonizare a lui Edith Stein, sora Tereza-Benedicta a Crucii, ca martira, mergând pâna la a o declara patroana Europei.
  Viata si mesajul lui Edith Stein nu sunt lesne de prezentat: destinul sau crud – dupa cum bine întelege fiecare –, precum si parcursul ei universitar în cautarea adevarului. Cel mai greu de prezentat era parcursul ei intelectual în contextul atât de bogat în idei din epoca în care ea a trait.
  Cu talentul pe care l-am descoperit în Vietile Sfintilor, publicate mai înainte, Bernard Sesé scrie cu simplitate si limpezime, fara sa uite indicatiile precise, folositoare istoricului. El reconstituie astfel cu arta cadrul urban si social, precum si mediul familial al lui Edith Stein: mama ei, o tânara de origine evreiasca, foarte vioaie si cu un caracter plin de omenie si de întelepciune. Autorul ne invita sa participam la cautarea adevarului, pe care Edith o întreprinde: scoate în evidenta interesul ei pentru persoanele din lumea ideilor, conturându-i în aceeasi masura, în culori calde, personalitatea, capabila de nelinisti si suferinte, cu mult suflet si atenta fata de prieteni; el ne arata totodata importanta pe care o are pentru ea a depune marturie, fara a fi nevoita sa renege universul gândirii pe care-l poarta.
  Bernard Sesé ne ajuta sa întelegem cautarea ei spirituala: justetea credintei sale în cautarea intransigenta a adevarului, descoperirea rugaciunii ca drum spre adevar. El ne ajuta sa întelegem umilinta cu care ea urmeaza perfectionarea sa spirituala, împartasind admiratia pe care o are fata de preotii în grija carora se încredinteaza. Din carte, iese fara încetare la iveala grija ei fata de cei din jur; ca intelectuala, este o femeie ce cunoaste si frecventeaza multa lume; ca femeie, militeaza pentru locul femeii în societate si în Biserica.
  Autorul are grija sa ne propuna diferite texte instructive, sub forma de tablou, precise si complete, care ne ajuta sa întelegem mai pe larg viata lui Edith Stein. Cu multele cunostinte pe care le are asupra Reformei Carmelului, cu larga sa cultura si sensibilitatea pe care stim ca o poseda, Bernard Sesé o apropie pe Edith Stein de cititorul de azi. Aceasta carte despre viata lui Edith Stein este binevenita. Ea se alatura cortegiului de numeroase scrieri ce apar de ea sau despre ea.

D. Poirot

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi