en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Edith Stein
Bernard Sesé
Edith Stein
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-48-5
Pagini: 136 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Când Ordinul Carmelitilor Desculti a introdus cauza canonizarii lui Edith Stein, sora Tereza-Benedicta a Crucii, polemicile au fost aprinse: Trebuia sa fie canonizata ca martira sau, pur si simplu, ca o sfânta din respect fata de sensibilitatea evreiasca? Ea a fost canonizata ca martira, în calitate de evreica convertita, moarta crestina, în unitatea fiintei sale. Într-adevar, Edith a murit la Auschwitz din cauza ca era evreica, evreica convertita la catolicism si calugarita carmelita. Trecând dincolo de toate contestatiile, ca cea exprimata în cazul Carmelului de la Auschwitz, Ioan-Paul al II-lea a acceptat si a celebrat aceasta canonizare a lui Edith Stein, sora Tereza-Benedicta a Crucii, ca martira, mergând pâna la a o declara patroana Europei.
  Viata si mesajul lui Edith Stein nu sunt lesne de prezentat: destinul sau crud – dupa cum bine întelege fiecare –, precum si parcursul ei universitar în cautarea adevarului. Cel mai greu de prezentat era parcursul ei intelectual în contextul atât de bogat în idei din epoca în care ea a trait.
  Cu talentul pe care l-am descoperit în Vietile Sfintilor, publicate mai înainte, Bernard Sesé scrie cu simplitate si limpezime, fara sa uite indicatiile precise, folositoare istoricului. El reconstituie astfel cu arta cadrul urban si social, precum si mediul familial al lui Edith Stein: mama ei, o tânara de origine evreiasca, foarte vioaie si cu un caracter plin de omenie si de întelepciune. Autorul ne invita sa participam la cautarea adevarului, pe care Edith o întreprinde: scoate în evidenta interesul ei pentru persoanele din lumea ideilor, conturându-i în aceeasi masura, în culori calde, personalitatea, capabila de nelinisti si suferinte, cu mult suflet si atenta fata de prieteni; el ne arata totodata importanta pe care o are pentru ea a depune marturie, fara a fi nevoita sa renege universul gândirii pe care-l poarta.
  Bernard Sesé ne ajuta sa întelegem cautarea ei spirituala: justetea credintei sale în cautarea intransigenta a adevarului, descoperirea rugaciunii ca drum spre adevar. El ne ajuta sa întelegem umilinta cu care ea urmeaza perfectionarea sa spirituala, împartasind admiratia pe care o are fata de preotii în grija carora se încredinteaza. Din carte, iese fara încetare la iveala grija ei fata de cei din jur; ca intelectuala, este o femeie ce cunoaste si frecventeaza multa lume; ca femeie, militeaza pentru locul femeii în societate si în Biserica.
  Autorul are grija sa ne propuna diferite texte instructive, sub forma de tablou, precise si complete, care ne ajuta sa întelegem mai pe larg viata lui Edith Stein. Cu multele cunostinte pe care le are asupra Reformei Carmelului, cu larga sa cultura si sensibilitatea pe care stim ca o poseda, Bernard Sesé o apropie pe Edith Stein de cititorul de azi. Aceasta carte despre viata lui Edith Stein este binevenita. Ea se alatura cortegiului de numeroase scrieri ce apar de ea sau despre ea.

D. Poirot

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi