en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Vincentiu de Paul, parintele saracilor
Wilhelm Hünermann
Vincentiu de Paul, parintele saracilor
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474- 46-9
Pagini: 322 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Vincentiu de Paul s-a nascut în Aquitania, în anul 1581. Dupa terminarea studiilor, a fost hirotonit preot si i s-a încredintat o parohie din Paris. A întemeiat Congregatia Preotilor Misiunii (a Lazaristilor) pentru formarea unui cler sfânt si pentru ajutorarea saracilor. În colaborare cu sfânta Luiza (Ludovica) de Marillac, a întemeiat Congregatia Fiicelor Caritatii. A murit la Paris, în anul 1660.
  Cine i-ar fi putut prezice tânarului pastor gascon Vincentiu de Paul ca într-o zi va deveni sfetnicul regilor, renovatorul Bisericii în Franta, unul dintre cei mai mari binefacatori si unul dintre cei mai mari sfinti ai tuturor timpurilor? În tineretea sa, nimic nu lasa sa se întrevada un asemenea viitor, dar în viata sa, atât de bogata în evenimente neprevazute si dureroase, se simte mâna lui Dumnezeu care l-a ales, l-a transformat si l-a condus.
  Acest umil preot de la „Sfântul Lazar” ar putea fi supranumit binefacatorul secolului al XVII-lea. El a distribuit nevoiasilor mai multe milioane decât se gaseau în Banca Nationala a Frantei. A fost parintele saracilor, al copiilor gasiti, al orfanilor, al infirmilor, al prizonierilor, al batrânilor, al bolnavilor si al ocnasilor. În timpul Razboiului de 30 de ani si în timpul salbaticelor lupte ale Frondei, el a scapat de foame provincii întregi. Toate mizeriile si-au gasit refugiul în inima lui.
  În toate regiunile încercate de nenorocirea spirituala si materiala, el i-a trimis pe calugarii si pe calugaritele ordinelor manastiresti înfiintate de el, lazaristii si „Fiicele caritatii” („Les Filles de la Charité”). Bunatatea sa nu cunostea margini. Caritatea l-a facut sa-i viziteze pe sclavii ocnelor din Africa de Nord, pe ciumatii din Polonia, pe catolicii persecutati din Irlanda, pe pagânii din Madagascar. El a avut-o ca ajutor nedespartit pe credincioasa sa colaboratoare, sfânta Luiza de Marillac. Ea a participat la toate actele sale caritative eroice, la toate încercarile prin care a trecut, si l-a precedat cu câteva luni, în 1660, în eternitate.
  Fie ca aceasta lucrare sa apropie de inima poporului crestin chipul acestui mare prieten al lui Dumnezeu!

St. Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi