en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Vincentiu de Paul, parintele saracilor
Wilhelm Hünermann
Vincentiu de Paul, parintele saracilor
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474- 46-9
Pagini: 322 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Vincentiu de Paul s-a nascut în Aquitania, în anul 1581. Dupa terminarea studiilor, a fost hirotonit preot si i s-a încredintat o parohie din Paris. A întemeiat Congregatia Preotilor Misiunii (a Lazaristilor) pentru formarea unui cler sfânt si pentru ajutorarea saracilor. În colaborare cu sfânta Luiza (Ludovica) de Marillac, a întemeiat Congregatia Fiicelor Caritatii. A murit la Paris, în anul 1660.
  Cine i-ar fi putut prezice tânarului pastor gascon Vincentiu de Paul ca într-o zi va deveni sfetnicul regilor, renovatorul Bisericii în Franta, unul dintre cei mai mari binefacatori si unul dintre cei mai mari sfinti ai tuturor timpurilor? În tineretea sa, nimic nu lasa sa se întrevada un asemenea viitor, dar în viata sa, atât de bogata în evenimente neprevazute si dureroase, se simte mâna lui Dumnezeu care l-a ales, l-a transformat si l-a condus.
  Acest umil preot de la „Sfântul Lazar” ar putea fi supranumit binefacatorul secolului al XVII-lea. El a distribuit nevoiasilor mai multe milioane decât se gaseau în Banca Nationala a Frantei. A fost parintele saracilor, al copiilor gasiti, al orfanilor, al infirmilor, al prizonierilor, al batrânilor, al bolnavilor si al ocnasilor. În timpul Razboiului de 30 de ani si în timpul salbaticelor lupte ale Frondei, el a scapat de foame provincii întregi. Toate mizeriile si-au gasit refugiul în inima lui.
  În toate regiunile încercate de nenorocirea spirituala si materiala, el i-a trimis pe calugarii si pe calugaritele ordinelor manastiresti înfiintate de el, lazaristii si „Fiicele caritatii” („Les Filles de la Charité”). Bunatatea sa nu cunostea margini. Caritatea l-a facut sa-i viziteze pe sclavii ocnelor din Africa de Nord, pe ciumatii din Polonia, pe catolicii persecutati din Irlanda, pe pagânii din Madagascar. El a avut-o ca ajutor nedespartit pe credincioasa sa colaboratoare, sfânta Luiza de Marillac. Ea a participat la toate actele sale caritative eroice, la toate încercarile prin care a trecut, si l-a precedat cu câteva luni, în 1660, în eternitate.
  Fie ca aceasta lucrare sa apropie de inima poporului crestin chipul acestui mare prieten al lui Dumnezeu!

St. Lupu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi