en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Viata sfintei Tereza din Avila
Bernard Sesé
Viata sfintei Tereza din Avila
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-95-7
Pagini: 142 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Viata sfintei Tereza din Avila, scrisa de profesorul Bernard Sesé, fost director de studii hispanice si hispano-americane la Universitatea „Pius X” – Nanterre, este acum tradusa în limba româna de Mala Barbulescu, traducatoare ce îmbina pricepere literara si dragoste pentru izvorul viu al Carmelului.
  Aceasta carte, a carei editie a II-a a aparut recent în limba franceza (1991, 2004), este un ghid esential pentru cititorul secolului al XXI-lea, care vrea sa se familiarizeze cu personalitatea si scrierile sfintei spaniole (1515-1582). Autorul ei, excelent cunoscator al contextului istoric, este el însusi un mare iubitor al spiritualitatii carmelitane. El ne conduce cu multa pricepere si siguranta spre secretul vietii Terezei, adica în Domnul, absolut pe care ea îl cauta înca din copilarie, Prietenul de care se simte iubita. Autorul ne prezinta personalitatea acestei carmelite exceptionale, care a fost prima femeie numita Doctor al Bisericii, în 1970, si pasionanta aventura a fundatiilor sale. Opera sa scrisa, geniala, care traseaza experienta în plan uman si divin, face din Tereza din Avila un maestru spiritual pentru vremurile noastre. Ea ne istoriseste întâlnirea cu Dumnezeu cel viu pe calea rugaciunii, pe calea dupa evanghelie.
  Tereza, care a trait si a murit ca fiica a Bisericii, întareste fara încetare în sufletele fiicelor sale carmelite constiinta ecleziala a vietii lor contemplative: „O, surorilor în Cristos! Ajutati-ma sa o dobândesc, implorând pe Domnul; pentru aceasta v-a adunat aici; aceasta este vocatia voastra, acestea sunt grijile voastre, acesta trebuie sa fie scopul dorintelor voastre, al lacrimilor voastre si al tuturor clipelor ce le aveti”. Capitolul final, care ne prezinta scrierile sale, este o invitatie de a intra într-un contact viu cu gândirea sa, de a primi toata lumina ce o emana, mesajul pe care îl transmite oamenilor de azi, mesaj ce nu va trece, precum Evangheliile din care se inspira. Carisma spirituala specifica acestei sfinte nu este alta decât aceea a rugaciunii crestine, dar ea, întarita de experienta lui Cristos în umanitatea si divinitatea sa, face din doctrina spirituala a sfintei Tereza a lui Isus o interpretare originala a crestinismului.
  De aproape zece ani, câteva carmelite au venit în România pentru a fonda „un porumbar al Doamnei Noastre”, cum îi placea sfintei Tereza sa spuna, împinse de pasiunea pentru unitatea crestinilor, care o anima pe „La Madre” în vremea razboaielor religioase din secolul al XVI-lea. România, pamânt unde se îmbina influente latine si slave, este prin excelenta o punte posibila între Orient si Occident. Prima tara ortodoxa care l-a primit pe Papa Ioan-Paul al II-lea, „gradina Maicii Domnului”, unde înfloresc numeroase manastiri, a stiut sa primeasca fiice ale sfintei Tereza pe o înalta culme a Carpatilor Orientali. Ele duc acolo o viata ascunsa în Cristos în mijlocul lumii, o viata de rugaciune, care este, mai ales, comuniunea cu misterul trinitar, arhetip al unitatii, „ca toti sa fie una, pentru ca lumea sa creada”.
  În câteva pagini, Viata sfintei Tereza din Avila traseaza, într-o maniera simpla si agreabila, marile linii ale figurii si misiunii sfintei Tereza a lui Isus; e o invitatie de a ne încumeta viata pentru si cu Dumnezeu, caci „Dumnezeu e de ajuns”.

Maica Éliane o.c.d.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi