en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Ioan de la Salle: Puterea de a da viata
Teresio Bosco
Ioan de la Salle: Puterea de a da viata
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN: (978)-973-8980-11-2
Pagini: 92 p. Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Prezenta lucrare vede lumina tiparului în limba româna prin traducerea realizata de pr. Ioan Bisog. Ea este realizata sub coordonarea comunitatii „Casa La Salle” din Pildesti, Neamt, în care Fratii Scolilor Crestine lucreaza pentru o educatie crestina de calitate.
  Aceasta carte doreste sa fie un scurt portret al unuia dintre cei mai mari sfinti ai perioadei moderne, sfântul Ioan Baptist de La Salle, care a întemeiat Congregatia Fratii Scolilor Crestine (FSC), prezenti în România înca din 1861. Aceasta congregatie, fondata la începutul secolului al XVIII-lea de parintele francez La Salle, a dorit sa fie o lumina în întunericul acestei lumi, un garant pentru o educatie crestina si umana, mai ales în zilele noastre, când adesea eroarea capata valoarea de adevar, iar relativismul devine o religie de nivel universal.
  În 1719, când Ioan de La Salle parasea aceasta lume, existau în Franta 26 de scoli întemeiate de el, iar la acea vreme se deschisese si la Roma o scoala în spirit lasallian. În acel timp existau deja 274 de frati care se îngrijeau de peste 9.000 de elevi. Dincolo de persecutii, de incertitudini si de neîncrederea pe care au manifestat-o anumite cercuri ostile Bisericii, congregatia s-a dezvoltat asemenea unui graunte de mustar, ajungând ca astazi sa-si desfasoare activitatea în peste 80 de tari, în centre didactice de diferite grade, de la gradinite la universitati; circa 80.000 de frati si cadre didactice se ocupa de formarea a peste un milion de copii si tineri din cele mai diverse rase si culturi. Datorita meritelor si eforturilor depuse pentru educatia crestina, Papa Pius al XII-lea l-a proclamat la 15 mai 1950 patron special al educatorilor crestini.
  Prezentul volum se bucura de o serie de ilustratii foarte sugestive care au menirea de a familiariza cu spiritul dinamic al cartii, dar si cu spiritul de formare al sfântului Ioan Baptist de La Salle.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi