en-USro-RO

| Login
13 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Ioan de la Salle: Puterea de a da viata
Teresio Bosco
Ioan de la Salle: Puterea de a da viata
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN: (978)-973-8980-11-2
Pagini: 92 p. Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Prezenta lucrare vede lumina tiparului în limba româna prin traducerea realizata de pr. Ioan Bisog. Ea este realizata sub coordonarea comunitatii „Casa La Salle” din Pildesti, Neamt, în care Fratii Scolilor Crestine lucreaza pentru o educatie crestina de calitate.
  Aceasta carte doreste sa fie un scurt portret al unuia dintre cei mai mari sfinti ai perioadei moderne, sfântul Ioan Baptist de La Salle, care a întemeiat Congregatia Fratii Scolilor Crestine (FSC), prezenti în România înca din 1861. Aceasta congregatie, fondata la începutul secolului al XVIII-lea de parintele francez La Salle, a dorit sa fie o lumina în întunericul acestei lumi, un garant pentru o educatie crestina si umana, mai ales în zilele noastre, când adesea eroarea capata valoarea de adevar, iar relativismul devine o religie de nivel universal.
  În 1719, când Ioan de La Salle parasea aceasta lume, existau în Franta 26 de scoli întemeiate de el, iar la acea vreme se deschisese si la Roma o scoala în spirit lasallian. În acel timp existau deja 274 de frati care se îngrijeau de peste 9.000 de elevi. Dincolo de persecutii, de incertitudini si de neîncrederea pe care au manifestat-o anumite cercuri ostile Bisericii, congregatia s-a dezvoltat asemenea unui graunte de mustar, ajungând ca astazi sa-si desfasoare activitatea în peste 80 de tari, în centre didactice de diferite grade, de la gradinite la universitati; circa 80.000 de frati si cadre didactice se ocupa de formarea a peste un milion de copii si tineri din cele mai diverse rase si culturi. Datorita meritelor si eforturilor depuse pentru educatia crestina, Papa Pius al XII-lea l-a proclamat la 15 mai 1950 patron special al educatorilor crestini.
  Prezentul volum se bucura de o serie de ilustratii foarte sugestive care au menirea de a familiariza cu spiritul dinamic al cartii, dar si cu spiritul de formare al sfântului Ioan Baptist de La Salle.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi