en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Viata Sfântului Toma de Aquino
Michel de Paillerets
Viata Sfântului Toma de Aquino
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN: (978)-973-8980-12-9
Pagini: 124 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Acest volum vede lumina tiparului pentru prima oara în limba româna, sub traducerea lui Dan Burcea. Sub titlul modest si simplu al acestei carti se ascunde biografia unui titan al teologiei si al filosofiei catolice din perioada scolastica (sec. XI-XIII).
  Sfântul Toma de Aquino s-a nascut în 1225 la castelul Roccasecca de lânga Napoli, în familia contilor de Aquino. A beneficiat de o aleasa educatie din partea calugarilor benedictini, dar dorinta lui cea mai arzatoare era aceea de a intra în Ordinul Predicatorilor (Dominican), ai carui membri îsi duceau traiul zilnic în saracie si studiu. Dupa anumite piedici puse la cale de familia sa, i se permite în cele din urma sa devina dominican, dupa care studiaza teologia si filosofia la Köln, unde este elevul sfântului Albert cel Mare, si la Paris. Promovat doctor în teologie, devine profesor la Universitatea din Paris. Fire retrasa si umila, îi uimea pe contemporanii sai cu inteligenta sa deosebita, cu elocventa si claritatea gândirii sale. A murit în 1274, în timp ce se îndrepta spre Lyon, unde urma sa participe la conciliul ecumenic convocat acolo de papa Grigore al X-lea.
  Urmas al traditiei parintilor Bisericii, era, fara nici o îndoiala, un Doctor Divinitatis (doctor în divinitate), cum era numita teologia în calitate de stiinta a lui Dumnezeu, sau, dupa denumirea tomista, „doctrina sacra”, dupa cum se exprima papa Ioan Paul al II-lea.
  Aceasta lucrare, desi de dimensiuni relativ reduse, ofera o bogatie impresionanta atât în ceea ce priveste calitatea textului, cât si în privinta expunerii doctrinei tomiste, ilustrata printr-o serie de fragmente din opera sa sau din critica autorizata a Bisericii despre gândirea sa. Lucrarea se adreseaza nu doar studentilor la filosofie, ci si tuturor acelora interesati sa cunoasca figura unuia dintre cei mai mari gânditori ai Bisericii Catolice, a carei existenta a luminat si lumineaza înca doctrina teologica.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi