en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Viata Sfântului Toma de Aquino
Michel de Paillerets
Viata Sfântului Toma de Aquino
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN: (978)-973-8980-12-9
Pagini: 124 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Acest volum vede lumina tiparului pentru prima oara în limba româna, sub traducerea lui Dan Burcea. Sub titlul modest si simplu al acestei carti se ascunde biografia unui titan al teologiei si al filosofiei catolice din perioada scolastica (sec. XI-XIII).
  Sfântul Toma de Aquino s-a nascut în 1225 la castelul Roccasecca de lânga Napoli, în familia contilor de Aquino. A beneficiat de o aleasa educatie din partea calugarilor benedictini, dar dorinta lui cea mai arzatoare era aceea de a intra în Ordinul Predicatorilor (Dominican), ai carui membri îsi duceau traiul zilnic în saracie si studiu. Dupa anumite piedici puse la cale de familia sa, i se permite în cele din urma sa devina dominican, dupa care studiaza teologia si filosofia la Köln, unde este elevul sfântului Albert cel Mare, si la Paris. Promovat doctor în teologie, devine profesor la Universitatea din Paris. Fire retrasa si umila, îi uimea pe contemporanii sai cu inteligenta sa deosebita, cu elocventa si claritatea gândirii sale. A murit în 1274, în timp ce se îndrepta spre Lyon, unde urma sa participe la conciliul ecumenic convocat acolo de papa Grigore al X-lea.
  Urmas al traditiei parintilor Bisericii, era, fara nici o îndoiala, un Doctor Divinitatis (doctor în divinitate), cum era numita teologia în calitate de stiinta a lui Dumnezeu, sau, dupa denumirea tomista, „doctrina sacra”, dupa cum se exprima papa Ioan Paul al II-lea.
  Aceasta lucrare, desi de dimensiuni relativ reduse, ofera o bogatie impresionanta atât în ceea ce priveste calitatea textului, cât si în privinta expunerii doctrinei tomiste, ilustrata printr-o serie de fragmente din opera sa sau din critica autorizata a Bisericii despre gândirea sa. Lucrarea se adreseaza nu doar studentilor la filosofie, ci si tuturor acelora interesati sa cunoasca figura unuia dintre cei mai mari gânditori ai Bisericii Catolice, a carei existenta a luminat si lumineaza înca doctrina teologica.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi