en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Sfânta Clara de Assisi
Eduard Ferent
Sfânta Clara de Assisi
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2009 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-973-8980-59-4
Pagini: 230 p. + 8 color Pret: 15 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Una din cele mai importante figuri ale catolicismului, care, alaturi de sfântul Francisc din Assisi, a revolutionat Biserica Catolica din secolul al XIII-lea, este si sfânta Clara din Assisi. O viata de credinta traita alaturi de maestrul ei, Saracutul din Assisi, dar mai ales de Maestrul tuturor, Isus Cristos. 
  O biografie a sfintei din Assisi apare acum si în limba româna gratie efortului pr. Eduard Ferent. Sfânta Clara din Assisi s-a nascuta în anul 1194, facând parte din primul grup al discipolilor sfântului Francisc. Cartea care cuprinde biografia ei se deschide cu o „Prezentare” facuta de surorile clarise din manastirea „Sfânta Maria a îngerilor” din Roman, prezentare care începe cu frumosul îndemn al sfintei: „Fixeaza-ti mintea în oglinda eternitatii, stabileste-ti sufletul în stralucirea gloriei, dedica-ti inima chipului fiintei dumnezeirii si transforma-te total, prin contemplatie, în chipul lui Dumnezeu”. 
  „Viata sfintei Clara din Assisi” începe cu scrisoarea adresata Sfântului Parinte Alexandru al IV-lea despre viata sfintei. Dupa aceasta scrisoare, cu capitolul I începe prezentarea propriu-zisa a biografiei ei, cu nasterea, viata în casa parinteasca, cunoasterea si prietenia cu sfântul Francisc, convertirea ei, perseverenta ei în a-l urma pe Saracut, raspândirea faimei sale chiar si în regiunile cele mai îndepartate. Sunt analizate virtutile ei, ca cea a umilintei, a saraciei, a mortificatiei, a rugaciunii. Nu sunt trecute cu vederea nici minunile din timpul vietii ei si iubirea sa fata de surori. De asemenea, sunt prezentate boala si trecerea ei din aceasta lume, precum si funeraliile la care a participat întreaga Curie Romana.
  În capitolul al II-lea sunt descrise minunile sfintei Clara dupa ce a parasit aceasta lume, iar în capitolul al IV-lea este inserata forma sau regula de viata a Clariselor, ordin monastic fondat de sfânta din Assisi. Capitolul al IV-lea cuprinde binecuvântarea Sfintei Clara, care se încheie cu cuvintele: „Domnul sa fie întotdeauna cu el si tot el sa binevoiasca a face ca si voi sa fiti întotdeauna cu el”. În capitolul al V-lea sunt incluse patru scrisori adresate de sfânta Clara sfintei Agneza de Boemia si o scrisoarea catre Ermentruda din Bruges. În capitolul al VI-lea al cartii este prezentat testamentul sfintei Clara care, pentru a fi mai bine observat, a fost încredintat preaiubitelor ei surori.
  Capitolul al VII-lea ne aduce în fata procesul de canonizare a sfintei Clara din Assisi, în care sunt prezentate desfasurarea procesului, bula Papei Inocentiu al IV-lea catre episcopul de Spoleto si depozitiile a douazeci de martori ce au participat la procesul de canonizare al sfintei. Cartea se încheie cu o „Postfata” a parintelui Eduard Ferent, care scrie: „Sfântul Parinte Ioan Paul al II-lea, de fericita amintire, în enciclica sa Ecclesia de Eucharistia ne îndeamna sa ne întoarcem la «scoala sfintilor», marii interpreti si calauzitori ai vietii noastre crestine”. În final, sunt prezentate 7 planse color care o prezinta pe sfânta Clara din Assisi, crucifixul din bazilica Sfânta Clara, manastirea surorilor clarise din Roman si chiostrul de la San Damiano.
  Recomandam citirea acestei biografii a sfintei Clara care ni se prezinta ca un model demn de imitat în urmarea lui Cristos, care ne prezinta înca una dintre Ferestrele catre Infinit, iar „pentru cititorul român, sfânta Clara este ca o punte de legatura între Occident si Orient, o martora vie a evangheliei, din al carei tezaur se poate împartasi în trairea credintei orice om”.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi