en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Prietenului meu, seminaristul
Felician Tiba
Prietenului meu, seminaristul
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2004 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 68 p. Pret: 2.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Promovarea vocatiilor la viata consacrata constituie una dintre principalele preo­cupari ale oricarei Biserici locale. De fapt, pentru a sublinia si constientiza poporul crestin cu privire la responsabilitatea pe care o are în acest sens, Biserica a stabilit ca duminica a IV-a de dupa Sfintele Pasti, numita Duminica Bunului Pastor, sa fie dedicata rugaciunii pentru chemarile la viata consacrata.
  Când un tânar descopera în inima sa samânta chemarii la viata de apostolat, primul pas pe care îl face este cel de a cauta un maestru care sa-l ajute în discernerea vocatiei, precum si în cresterea si formarea sa pentru acest ideal nobil. În mod obisnuit, locul formarii vocatiilor la preotie este seminarul. Aici, tânarul învata sa se cunoasca pe sine si sa se daruiasca în întregime lui Dumnezeu care îl cheama.
  Prin cartea Prietenului meu, seminaristul, parintele Felician Tiba, formator la Semi­narul diecezan din Iasi, se adreseaza tocmai acelor tineri care, simtind chemarea lui Dumnezeu, doresc sa devina preoti. Într-un limbaj usor si placut, el le prezinta programul zilnic si anual de formare umana, spirituala, intelectuala si pastorala a candidatilor la preotie, asa cum este el trait la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi. Pe lânga descrierea programului, parintele Felician a cautat sa ofere, la fiecare punct, si motivatiile de fond care sustin acest program si care se întâlnesc, de fapt, în dorinta Bisericii a oferi seminaristilor o formare integrala, pentru a deveni, apoi, preoti buni si sfinti, râvnici în slujba Domnului.

St. Lupu

Autori - date biografice:
Felician Tiba S-a nascut la 4 mai 1974 la Oteleni – Iasi. A absolvit Institutul Teologic din Iasi în anul 1999. A fost sfintit preot la Iasi la 29 iunie 1999 de catre ep. Petru Gherghel. A activat ca formator la Institutul Teologic din Iasi (1 august 2...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi