en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Cina cea de taina
Graziella Piergiani, Gianfranco Pizzamiglio
Cina cea de taina
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2005 Format: 24x31
Editie: I ISBN:
Pagini: 116p. Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cartea este un comentariu evanghelic si catehetic la pictura cu acelasi nume realizata de maestrul Alfredo Pettinari pe absida Bisericii parohiale „Sfântul Ioan Botezatorul” din Tavazzano-Lodi (Italia). Publicata mai întâi în Italia, Cina cea de taina a fost tradusa în limba româna de pr. Alois Bulai si de pr. Iosif Rachiteanu.
  În anul celebrarii si încheierii Sinodului diecezan, împreuna cu întregul popor credincios, suntem recunoscatori lui Dumnezeu si Maicii Preacurate ca am primit din partea Sfântului Parinte Ioan Paul al II-lea, pe lânga alte multe daruri, cadoul unui an euharistic prin scrisoarea apostolica Mane nobiscum, Domine.
  Ne bucuram sa semnalam ca, alaturi de acest dar pontifical, mai avem unul prezentat ochilor nostri si, mai ales, ochilor sufletului nostru de catre Maestrul Alfredo Pettinari, Cina cea de taina în culori vii si lumina graitoare, prin generozitatea parintelui Gianfranco Pizzamiglio si a comunitatii sale parohiale din Tavazzano-Lodi (Italia). Este un dar care are menirea sa trezeasca în fiecare dintre noi, cei care primim aceasta minunata oferta si ne îndreptam privirea spre acest album si aceasta carte plina de credinta si sensibilitate crestina, rugaciunea celor doi ucenici din Emaus: „Ramâi cu noi, Doamne!”
  Maestrul Alfredo Pettinari ne pune la dispozitie noua, celor din Dieceza de Iasi, si nu numai, aceste minunate si fermecatoare imagini cu limbajul lor evanghelic si catehetic, iar aceasta nu înseamna altceva decât sa ne convingem de ceea ce ne-a declarat în aceste zile Sfântul Parinte când a vorbit lumii despre frumusetea credintei si a mântuirii, chemându-ne sa-l descoperim necontenit pe Cristos prezent, nu numai în mijlocul apostolilor la Ierusalim, ci si în mijlocul nostru, al tuturor, care ne repeta si ne spune noua: „Eu sunt pâinea cea vie”, „Eu sunt calea, adevarul si viata”, „Cine vine dupa mine nu umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii”. Suntem îndreptatiti sa exprimam multumirea noastra lui Cristos, care ne invita mereu la „Cina sa de taina” si sa aducem totodata un prinos de recunostinta Maestrului Alfredo Pettinari si parintelui Gianfranco Pizzamiglio, care ne fac acest cadou ca sa ne putem si noi identifica între cei care sunt alaturi de el la ospatul ceresc. 

† Petru Gherghel,
Episcop de Iasi

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi