en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Trupul tau este facut pentru viata
Daniel-Ange
Trupul tau este facut pentru viata
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-65-5
Pagini: 260 p. Pret: 9 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Este foarte adevarat si fiecare o stie: „nu putem trai fara iubire”; cel care da primeste mai mult decât a dat. Cum putem sa fim sau sa redevenim transparenti, curati ca un copilas ce tânjeste dupa mângâierile mamei? Pentru ca, de fapt, asta asteptam toti de la viata, chiar si cei ajunsi la vârsta adulta, sau în amurgul vietii! Daniel-Ange are un proiect maret. El doreste sa potoleasca setea tuturor tinerilor care vor sa iubeasca si nu reusesc, care se ratacesc pentru ca nu au pregatit, nu au pus marcaje pe „drumul iubirii”.
  Citeste, cititi, dati si altora sa citeasca aceasta carte, pentru a întelege ceea ce simtiti în adâncul fiintei voastre; asa veti deschide ochii asupra iubirii omenesti, care nu este decât o parte din iubirea divina. Fie ca esti baiat sau fata, trebuie sa întelegi destul de devreme ritmurile biologice pe care ni le-a dat Creatorul. Vointa masculina este facuta pentru a se controla, pentru a se adapta la frumusetea ciclului feminin. Blândetea feminina este capabila sa învinga cel mai tare blindaj, pe cel care se crede de neînvins. Învatati sa apreciati frumusetea trupului uman, felul minunat în care functioneaza. Baietii trebuie sa înteleaga si sa admire cristalul feminin, ritmicitatea fecunditatii. Fetele trebuie sa se cunoasca bine si sa înteleaga marea sensibilitate a baietilor, impulsurile carora acestia sunt supusi atât de des.
  Învatati cât mai curând metoda ecologica de reglementare a fertilitatii. În Statele Unite se vorbeste despre „fertilitate constienta”. Mentalitatea contraceptiva a sterilitatii programate a adus multor femei sterilitatea definitiva, afectând considerabil sanatatea celor tinere. Ca si cum s-ar fi uitat fecundarea in vivo, nu ni se mai vorbeste decât despre fecundare in vitro, pentru a ne face sa credem ca este vorba despre o cucerire a stiintei, când, de fapt, nu e decât o aplicare la barbat si femeie a medicinii veterinare. Disociind sistematic darul iubirii de fecunditate, lasându-ne sa credem în „d. p. b.” – dorinta, placere, bucurie –, societatea noastra a semanat SIDA. Tineri sau batrâni, nu ezitati sa le strigati savantilor ca barbatul si femeia nu sunt niste animale, ca arta medicala nu este totuna cu medicina veterinara. Trupul viu al omului este asemanator cu trupul lui Dumnezeu, care s-a facut om si este sfânt. Nimic, nimeni nu are drept asupra trupului uman viu, nici chiar o lege facuta de oameni.
  Dupa ce ai citit aceasta carte, fa-o sa circule, da-o si altora, fa-o cunoscuta ca pe o floare pe care o daruiesti celei pe care o iubesti si nu uita ca iubirea te face întotdeauna sa cresti. Da, prin aceasta carte, vei învata ca o iubire care nu creste este în pericol. Asa, putin câte putin, vei învata mai degraba sa oferi dragoste decât sa faci dragoste. Îti urez, deci, mult noroc.

H. Joyeux

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi