en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Scrisori catre comunitatea parohiala
Albert Holenstein
Scrisori catre comunitatea parohiala
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 84 p. Pret: 3 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Pentru a transmite un mesaj unei persoane sau unei comunitati exista diferite modalitati. Scrisoarea poate fi un mijloc eficace de a transmite un mesaj. Cartea de fata este o colectie de scrisori adresate comunitatii din parohia „Sfântul Kolumban” din Bregenz. Însa problemele atinse în aceste scrisori sunt valabile si pentru noi astazi. Accentul este pus pe trairea autentica a credintei personale.
  Cum îsi poate trai un crestin catolic în mod autentic viata de credinta? Prelatul Albert Holenstein da câteva indicatii la aceasta problema prin scrisorile sale. Este important sa traim în comunitate, nu în afara ei, si sa ne implicam în viata comunitatii parohiale, sa participam activ la Liturghie, caci ea este centrul vietii noastre de credinta, locul întâlnirii personale cu Cristos. Crestinii trebuie sa fie pietre vii. Credinta vorbeste prin fapte. Ele sunt marturia concreta a credintei. Sunt scoase în evidenta nucleul credintei (care este iubirea fata de aproapele) si substanta ei (a-i ajuta pe cei care au nevoie). Credinta duce la un nou mod de a vedea: a fi crestin înseamna a exista pentru ceilalti. Educatia religioasa e necesara din copilarie. Si cea mai eficace metoda de a-i educa la viata de credinta pe copii este exemplul dat de parinti. Rugându-se împreuna cu parintii, copiii învata si ei sa se roage. Noi crestem în credinta asemenea unui vas în mâinile olarului (care este Dumnezeu), lasându-ne modelati de el.
  O viata autentica de credinta înseamna trairea adevaratelor valori umane si crestine. Totul se rezuma la iubire. Daca stim sa iubim stim sa iertam, stim sa depasim greutatile vietii prezentându-le lui Dumnezeu, stim sa daruim, stim sa fim alaturi de cei care au nevoie de ajutorul nostru. Viata de credinta se traieste prin participarea la sacramente, în special la Spovada si Euharistie. Ele constituie o „transfuzie de sânge”, si nu o obligatie incomoda. Prelatul îndeamna prin paginile acestei carti la o profunzime sacramentala. Toata viata de credinta este calauzita de speranta în înviere. Credinta traita autentic pe pamânt ne va conduce la comuniunea deplina cu Cristos.
  În încheiere as vrea sa redau câteva „cuvinte care ar putea face mai frumoasa viata comuna cu toti oamenii pe care-i întâlnim”: „Buna dimineata” (se refera la atitudinea prieteneasca pe care o putem arata pe întreg parcursul zilei), „Da, cu placere” (are în vedere disponibilitatea de a ajuta întotdeauna acolo unde cineva are nevoie de noi), „Îmi pare rau” (se refera la iertare), „Te rog” (presupune ca avem nevoie de ceilalti oameni si ca nu putem trai fara ei) si „Multumesc” (vrea sa spuna ca exista foarte multe prilejuri de a multumi pe parcursul unei zile).

St. Bogatu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi