en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Istoria unei miscari religioase: Martorii lui Iehova
Claudiu Dumea
Istoria unei miscari religioase: Martorii lui Iehova
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2008 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-973-8980-27-3
Pagini: 80 p. Pret: 5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Afluxul de secte crestine si de miscari mai putin apropiate de credinta adevarata care s-a înregistrat dupa anul 1990 i-au expus pe credinciosi la o serie de pericole grave pentru credinta si viata lor spirituala, iar pericolul acesta continua sa planeze asupra lor... Cunoasterea acestor miscari reprezinta un antidot eficace si va preîntâmpina multe suferinte. Pentru aceasta, parintele Claudiu Dumea, cunoscutul autor de spiritualitate de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iasi vine cu un ajutor sub chipul unei noi carti, referitoare de aceasta data la "Martorii lui Iehova", una dintre sectele cele mai raspândite în arealul românesc.
  Martorii lui Iehova este numele unei organizatii religioase înfiintate la sfârsitul secolului al XIX-lea de Charles Taze Russell în Statele Unite ale Americii. În prezent, Organizatia numara la nivel mondial 6.691.790 de membri (conform raportului mondial al Martorilor lui Iehova pe anul 2007). În România numarul de membri ai organizatiei este de 38.544 de persoane.
  Unii afirma ca Martorii lui Iehova ar fi o secta, prin "secta" întelegându-se deseori un grup care s-a desprins dintr-o religie oficiala sau un grup care urmeaza un anumit conducator sau învatator omenesc. Termenul este folosit de obicei în sens peiorativ. Martorii afirma ca nu sunt o ramificatie a vreunei Biserici, ci includ persoane de orice origine sociala si religioasa. Ei afirma ca nu au un conducator uman, conducatorul lor fiind Isus Cristos, totusi nu cred în existenta Sfintei Treimi si neaga existenta oricarei alte Biserici sau comunitati ecleziale.
  Istoria moderna a Martorilor lui Iehova a început în anii 1870, odata cu formarea unui grup de studiu al Bibliei la Allegheny, Pennsylvania (SUA). La început, ei s-au numit Studenti în Biblie. Dar în anul 1931, ei au adoptat numele scriptural de Martori ai lui Iehova (Is 43,10). De la un început modest, organizatia a crescut la milioane de Martori, care predica evanghelia în peste 230 de tari. Ei spun ca practicile si convingerile lor nu sunt noi, ci reprezinta o restabilire a crestinismului secolului I. Organizatia este foarte puternica la nivel financiar.
  Ei considera ca lumea este în esenta sa rea. Afirma ca sunt singurii care detin adevarul, iar oricare alta organizatie, indiferent de natura ei, va fi sortita pieirii. Refuza sa colaboreze cu statul; pentru atitudinea lor radicala si agresiva ei constituie o secta în sensul strict al cuvântului; de asemenea împartasesc o credinta cu un puternic caracter milenarist.
  Trebuie spus ca printre numeroasele victime care au cazut în mrejele acestei secte sunt persoane de buna-credinta, care îl cauta sincer pe Dumnezeu, care duc o viata corecta si onesta, afirma parintele Claudiu Dumea ca o concluzie generala a acestei carti, care se constituie ca un itinerar obiectiv în istoria, deseori acoperita de umbre, a uneia dintre cele mai periculoase secte de orientare religioasa.

Andrei Dumitrescu

Autori - date biografice:
Claudiu Dumea Pr. Claudiu Dumea s-a nascut în anul 1942 în localitatea Adjudeni (Nt). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1966, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat stud...
Comentarii
bogdan
# bogdan
5 februarie 2012 18:41
Ma intreb, oare ortodoxia este mai ok? mmm nu cred:) preotii ortodocsi, nu toti dar, majoritatea au tendinte homosexuale...asta ar trebui sa spuna totul:)
Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi