en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
ABC pentru a-l cunoaste pe apostolul Paul
Giuseppe Pulcinelli
ABC pentru a-l cunoaste pe apostolul Paul
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2008 Format: 17x24cm.
Editie: I ISBN: 978-973-8980-39-6
Pagini: 64 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Biserica Catolica celebreaza Anul Paulin, proclamat de papa Benedict al XVI-lea la 28 iunie 2008, pentru a comemora 2000 de ani de la nasterea apostolului Paul. Aceasta initiativa a Bisericii universale este pusa în valoare si la nivelul Bisericii noastre locale. Astfel, si în Dieceza de Iasi se celebreaza Anul Paulin, deschis oficial la 28 iunie 2008 si care se va încheia în solemnitatea "Sfintilor Apostoli Petru si Paul", la 29 iunie 2009. Pentru a marca acest eveniment, la Editura "Sapientia" a fost publicat volumul ABC pentru a-l cunoaste pe apostolul Paul. Autorul - Giuseppe Pulcinelli - este preot al Diecezei de Roma si a urmat studii de specializare în Sfânta Scriptura la Institutul Biblic din Roma. Actualmente activeaza ca profesor de stiinte biblice în cadrul Universitatii din Lateran. Cartea a fost tradusa în limba româna de pr. dr. Mihai Patrascu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iasi.
  "Intentia acestei scrieri este aceea de a încerca... sa ne furnizeze notiunile fundamentale, coordonatele indispensabile pentru a ne introduce în lumea lui Paul, apostolul neamurilor", ne spune autorul, care a conceput prezentul volum ca un manual introductiv în gândirea paulina, dar si în epoca în care a trait apostolul Paul. Autorul si-a împartit lucrarea în patru sectiuni, colorate cu galben, rosu, verde si albastru, care corespund prezentarii vietii, scrisorilor, gândirii pauline si oraselor pe care le-a vizitat. Aceste patru sectiuni cuprind un numar de 21 de teme pauline, care pot constitui un suport excelent pentru cateheze, predici si discutii biblice pe teme pauline.
  Limbajul accesibil, îmbogatit cu ilustratii, face ca prezentul volum sa fie o introducere istorico-biblica foarte buna si accesibila oricarui crestin.

Andrei Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi