en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
Crestinii laici. Identitate si misiune
Wilhelm Danca (coord.)
Crestinii laici. Identitate si misiune
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2001 Format: 16x24
Editie: I ISBN: 973-85021-7-9
Pagini: 280 p. Pret: 5.4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cartea cuprinde conferintele prezentate de mai multi episcopi, preoti si credinciosi romano-catolici cu prilejul Cursurilor de formare pentru laici organizate la Casa Misionarilor verbiti din Traian (jud. Neamt) în timpul Postului Mare al anului 2001.
  Organizând aceste cursuri, Biserica noastra locala a dorit sa aprofundeze învatatura Conciliului al II-lea din Vatican cu referire la identitatea si misiunea laicului astazi, care nu se mai întelege ca un non-cleric, ci ca un membru viu al poporului lui Dumnezeu. În aceasta calitate, credinciosul laic participa împreuna cu ierarhia la actele esentiale ale Bisericii, marturisind prin cuvinte si fapte apartenenta lui la Cristos întreg – cap, trup si madulare (cf. 1Cor 12,27s.u.). De aceea, se poate spune ca raspunderea fata de soarta Bisericii si fata de misiunea ei mântuitoare în lume apartine deopotriva clericilor si laicilor.
  Initiativa formarii laicilor s-a maturizat în Academia „Sfântul Augustin”, a fost promovata de Nuntiatura Apostolica în România, de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti, de Episcopia Romano-Catolica de Iasi si sustinuta de mai multi profesori de teologie, preoti si laici, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi si din Bucuresti, dar si de reprezentanti ai unor Institutii cu caracter social si pastoral din cele doua dieceze: Caritas, Editura „Presa Buna”, revista „Actualitatea crestina”.
  Comunicarile adunate aici subliniaza, în principal, chemarea specifica a laicilor, adica aceea de a cauta „împaratia lui Dumnezeu ocupându-se de cele vremelnice si orânduindu-le dupa vointa lui Dumnezeu” (LG 31). Se pune în lumina faptul ca, pentru o mai buna evanghelizare a societatii românesti, Biserica nu are nevoie de reforma structurilor ecleziale, ci de motivarea mai profunda a vietii crestinului. Lumea noastra de azi, cum spunea si papa Paul al VI-lea, nu are nevoie de profeti si de revolutionari, ci de martori autentici, credibili. Aceasta pare sa fie miza timpurilor în care traim.
  Volumul se adreseaza în primul rând laicilor, dar si preotilor care vor sa-i ajute pe laici sa-si înteleaga mai bine misiunea si identitatea într-o lume în continua schimbare.

W. Danca

Autori - date biografice:
Wilhelm Danca S-a nascut la 18 mai 1959 la Buruienesti – Neamt. A absolvit Institutul Teologic din Iasi în anul 1986. A studiat apoi la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma, Italia, unde a obtinut gradul academic de doctor în stiinte fil...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi