en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
Crestinii laici. Identitate si misiune
Wilhelm Danca (coord.)
Crestinii laici. Identitate si misiune
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2001 Format: 16x24
Editie: I ISBN: 973-85021-7-9
Pagini: 280 p. Pret: 5.4 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Cartea cuprinde conferintele prezentate de mai multi episcopi, preoti si credinciosi romano-catolici cu prilejul Cursurilor de formare pentru laici organizate la Casa Misionarilor verbiti din Traian (jud. Neamt) în timpul Postului Mare al anului 2001.
  Organizând aceste cursuri, Biserica noastra locala a dorit sa aprofundeze învatatura Conciliului al II-lea din Vatican cu referire la identitatea si misiunea laicului astazi, care nu se mai întelege ca un non-cleric, ci ca un membru viu al poporului lui Dumnezeu. În aceasta calitate, credinciosul laic participa împreuna cu ierarhia la actele esentiale ale Bisericii, marturisind prin cuvinte si fapte apartenenta lui la Cristos întreg – cap, trup si madulare (cf. 1Cor 12,27s.u.). De aceea, se poate spune ca raspunderea fata de soarta Bisericii si fata de misiunea ei mântuitoare în lume apartine deopotriva clericilor si laicilor.
  Initiativa formarii laicilor s-a maturizat în Academia „Sfântul Augustin”, a fost promovata de Nuntiatura Apostolica în România, de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti, de Episcopia Romano-Catolica de Iasi si sustinuta de mai multi profesori de teologie, preoti si laici, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi si din Bucuresti, dar si de reprezentanti ai unor Institutii cu caracter social si pastoral din cele doua dieceze: Caritas, Editura „Presa Buna”, revista „Actualitatea crestina”.
  Comunicarile adunate aici subliniaza, în principal, chemarea specifica a laicilor, adica aceea de a cauta „împaratia lui Dumnezeu ocupându-se de cele vremelnice si orânduindu-le dupa vointa lui Dumnezeu” (LG 31). Se pune în lumina faptul ca, pentru o mai buna evanghelizare a societatii românesti, Biserica nu are nevoie de reforma structurilor ecleziale, ci de motivarea mai profunda a vietii crestinului. Lumea noastra de azi, cum spunea si papa Paul al VI-lea, nu are nevoie de profeti si de revolutionari, ci de martori autentici, credibili. Aceasta pare sa fie miza timpurilor în care traim.
  Volumul se adreseaza în primul rând laicilor, dar si preotilor care vor sa-i ajute pe laici sa-si înteleaga mai bine misiunea si identitatea într-o lume în continua schimbare.

W. Danca

Autori - date biografice:
Wilhelm Danca S-a nascut la 18 mai 1959 la Buruienesti – Neamt. A absolvit Institutul Teologic din Iasi în anul 1986. A studiat apoi la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma, Italia, unde a obtinut gradul academic de doctor în stiinte fil...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi