en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
A trai în speranta. A da speranta
Albert Holenstein
A trai în speranta. A da speranta
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 55 p. Pret: 6 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

„Biserica peregrina este prin natura ei misionara (...) Ea a fost trimisa de Cristos sa vesteasca si sa împarta tuturor oamenilor si popoarelor iubirea lui Cristos”. Asa a definit Conciliul al II-lea din Vatican caracterul misionar al întregii Biserici în decretul despre activitatea misionara a Bisericii Ad gentes.
Evanghelia este destinata tuturor oamenilor! „Desi îndatorirea de a raspândi credinta îi revine oricarui ucenic al lui Cristos, Domnul îi cheama mereu din numarul ucenicilor pe cei pe care îi vrea ca sa fie cu el si sa-i trimita sa propovaduiasca neamurilor” (Ad gentes, 23). Misiunea si credinta crestina sunt inseparabile. Cine este convins de credinta sa nu poate sa o tina doar pentru sine. Fiecare crestin trebuie sa fie misionar în cuvânt si fapta, dupa exemplul lui Cristos si al iubirii sale nemarginite. Credinta noastra trebuie sa fie, în punctul ei cel mai profund, deschidere catre misiune, pâna acolo încât, cu aceleasi gând cu care constientizam acest „eu cred”, sa gândim: „eu cred pentru ceilalti; cred astfel încât sa poata crede si ceilalti”. Credinta si misiunea trebuie sa fie permanent în constiinta noastra, în inima noastra, pentru a deveni o evidenta vie.
  Dupa cum nu este credibila o predica despre adevarul credintei care nu se prelungeste în trairea fraternitatii si a iubirii, tot la fel, ar fi o înselatorie sa-i ofer altuia spâine, dar sa-i tainuiesc credinta în cel care ne iubeste pe toti.
Unii gândesc ca mai întâi ar trebui sa dam atentie propriei noastre deveniri crestine. Eu cred însa ca o lumina, ale carei raze se rasfrâng doar asupra ei însesi, ar trebui stinsa. Avem cu adevarat numai ceea ce dam altora!

A. Holenstein

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi