en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
A trai în speranta. A da speranta
Albert Holenstein
A trai în speranta. A da speranta
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 55 p. Pret: 6 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

„Biserica peregrina este prin natura ei misionara (...) Ea a fost trimisa de Cristos sa vesteasca si sa împarta tuturor oamenilor si popoarelor iubirea lui Cristos”. Asa a definit Conciliul al II-lea din Vatican caracterul misionar al întregii Biserici în decretul despre activitatea misionara a Bisericii Ad gentes.
Evanghelia este destinata tuturor oamenilor! „Desi îndatorirea de a raspândi credinta îi revine oricarui ucenic al lui Cristos, Domnul îi cheama mereu din numarul ucenicilor pe cei pe care îi vrea ca sa fie cu el si sa-i trimita sa propovaduiasca neamurilor” (Ad gentes, 23). Misiunea si credinta crestina sunt inseparabile. Cine este convins de credinta sa nu poate sa o tina doar pentru sine. Fiecare crestin trebuie sa fie misionar în cuvânt si fapta, dupa exemplul lui Cristos si al iubirii sale nemarginite. Credinta noastra trebuie sa fie, în punctul ei cel mai profund, deschidere catre misiune, pâna acolo încât, cu aceleasi gând cu care constientizam acest „eu cred”, sa gândim: „eu cred pentru ceilalti; cred astfel încât sa poata crede si ceilalti”. Credinta si misiunea trebuie sa fie permanent în constiinta noastra, în inima noastra, pentru a deveni o evidenta vie.
  Dupa cum nu este credibila o predica despre adevarul credintei care nu se prelungeste în trairea fraternitatii si a iubirii, tot la fel, ar fi o înselatorie sa-i ofer altuia spâine, dar sa-i tainuiesc credinta în cel care ne iubeste pe toti.
Unii gândesc ca mai întâi ar trebui sa dam atentie propriei noastre deveniri crestine. Eu cred însa ca o lumina, ale carei raze se rasfrâng doar asupra ei însesi, ar trebui stinsa. Avem cu adevarat numai ceea ce dam altora!

A. Holenstein

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi