en-USro-RO

| Login
21 februarie 2018
A îmbatrâni cu credinta
Albert Holenstein
A îmbatrâni cu credinta
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 64 p. Pret: 2.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Lucrarea a fost tradusa din limba germana de pr. Florin Farcas din Austria.
  Îmbatrânirea a fost dintotdeauna asociata cu angoasa, inutilitatea, izolarea la marginea societatii si resemnarea în fata venirii iminente a mortii. Prezenta carte vine sa propuna o alternativa la îmbatrânire – îmbatrânirea cu credinta. Paradoxal, desi psihologia cauta sa propuna diferite modalitati de a ne împaca cu noi însine si cu ceea ce ne rezerva viata (iar procesul de îmbatrânire este firesc si este încadrat în perioada de angoasa si de neacceptare de sine), nimeni nu se gândeste la îmbatrânirea frumoasa si linistita pe care o aduce credinta adevarata. Autorul însusi este o persoana aflata la „vârsta a treia”, pe drumul celei de-a 88 aniversari a zilei de nastere, de aceea, este mai mult decât motivat sa ofere tuturor o modalitate de a reflecta cu seninatate si calm sufletesc la ceea ce a oferit Dumnezeu în viata particulara a fiecaruia. Coperta acestei carti este deosebit de sugestiva în acest sens: pe un fond de cer partial înnorat, un batrân cu bratele deschise contempla divinitatea. Lucrarea sculpturala a artistului Ernst Barlach, prezenta pe coperta, arata imaginea unui om încercat de suferinta, dar pe fata caruia se pot citi speranta si mângâierea pe care le aduc credinta. Batrânetea nu stirbeste demnitatea unica a omului, ci îi ofera acestuia ocazia de a o constientiza si mai mult, de a-si pune în valoare experienta de viata si de a oferi celor mai tineri pilda unei vieti traite la umbra Cuvântului lui Dumnezeu.
  Nu trebuie uitata dimensiunea comunitara, fara de care batrânetea ar deveni de-a dreptul insuportabila. Autorul marturiseste cât de bine este daca exista persoane ce stau alaturi si a caror grija si apropiere, a caror atentie si a caror credinta îi pot oferi un pic de sprijin. În acest fel, se poate simti ca în comunitatea lui Isus Cristos fiecare îsi are locul sau.
  Nici un om nu trebuie sa uite ca va veni si ziua în care îsi va da seama de faptul ca îmbatrânirea este ceva inexorabil; nimeni nu ar trebui sa fie atât de nepasator în fata acestui viitor aparent terifiant. Aceasta carte poate fi considerata ca un îndreptar pentru îmbatrânire, un fel de manual practic pentru a petrece amurgul vietii în compania lui Cristos. Însusi autorul acestei carti are o vârsta venerabila si putem considera ca le ofera nu doar celor apropiati de vârsta, ci si celorlalti, o cale eficienta de a medita cu seninatate si împacare la ceea ce ne-a oferit viata si la ceea ce mai putem spera înca.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi