en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
A îmbatrâni cu credinta
Albert Holenstein
A îmbatrâni cu credinta
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2007 Format: 14x20
Editie: I ISBN:
Pagini: 64 p. Pret: 2.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Lucrarea a fost tradusa din limba germana de pr. Florin Farcas din Austria.
  Îmbatrânirea a fost dintotdeauna asociata cu angoasa, inutilitatea, izolarea la marginea societatii si resemnarea în fata venirii iminente a mortii. Prezenta carte vine sa propuna o alternativa la îmbatrânire – îmbatrânirea cu credinta. Paradoxal, desi psihologia cauta sa propuna diferite modalitati de a ne împaca cu noi însine si cu ceea ce ne rezerva viata (iar procesul de îmbatrânire este firesc si este încadrat în perioada de angoasa si de neacceptare de sine), nimeni nu se gândeste la îmbatrânirea frumoasa si linistita pe care o aduce credinta adevarata. Autorul însusi este o persoana aflata la „vârsta a treia”, pe drumul celei de-a 88 aniversari a zilei de nastere, de aceea, este mai mult decât motivat sa ofere tuturor o modalitate de a reflecta cu seninatate si calm sufletesc la ceea ce a oferit Dumnezeu în viata particulara a fiecaruia. Coperta acestei carti este deosebit de sugestiva în acest sens: pe un fond de cer partial înnorat, un batrân cu bratele deschise contempla divinitatea. Lucrarea sculpturala a artistului Ernst Barlach, prezenta pe coperta, arata imaginea unui om încercat de suferinta, dar pe fata caruia se pot citi speranta si mângâierea pe care le aduc credinta. Batrânetea nu stirbeste demnitatea unica a omului, ci îi ofera acestuia ocazia de a o constientiza si mai mult, de a-si pune în valoare experienta de viata si de a oferi celor mai tineri pilda unei vieti traite la umbra Cuvântului lui Dumnezeu.
  Nu trebuie uitata dimensiunea comunitara, fara de care batrânetea ar deveni de-a dreptul insuportabila. Autorul marturiseste cât de bine este daca exista persoane ce stau alaturi si a caror grija si apropiere, a caror atentie si a caror credinta îi pot oferi un pic de sprijin. În acest fel, se poate simti ca în comunitatea lui Isus Cristos fiecare îsi are locul sau.
  Nici un om nu trebuie sa uite ca va veni si ziua în care îsi va da seama de faptul ca îmbatrânirea este ceva inexorabil; nimeni nu ar trebui sa fie atât de nepasator în fata acestui viitor aparent terifiant. Aceasta carte poate fi considerata ca un îndreptar pentru îmbatrânire, un fel de manual practic pentru a petrece amurgul vietii în compania lui Cristos. Însusi autorul acestei carti are o vârsta venerabila si putem considera ca le ofera nu doar celor apropiati de vârsta, ci si celorlalti, o cale eficienta de a medita cu seninatate si împacare la ceea ce ne-a oferit viata si la ceea ce mai putem spera înca.

A. Dumitrescu

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi