en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Le colonne dell’infinito. I santi ed i beati proclamati da Giovanni Paolo II
îngrijita de Fabian Dobos
Le colonne dell’infinito. I santi ed i beati proclamati da Giovanni Paolo II
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2011 Format: 21x30
Editie: I ISBN: 978-973-8980-82-2
Pagini: Vol. I: A-E, 580 p.; Vol. II: F-K, 558 p.; Vol. III: L-M, 514 p.; Vol. IV: N-Z, 450 p.; Vol. V: Indici, 146 p. Pret: 300 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia colectiei în cinci volume Le colonne dell’infinito. I santi ed i beati proclamati da Giovanni Paolo II, îngrijita de Fabian Dobos. Colectia apare în în formatul 21x30 si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 300 lei.

Le colonne dell’infinito. I santi ed i beati proclamati da Giovanni Paolo II. Vol. I: A-E, 580 pagini; Vol. II: F-K, 558 pagini; Vol. III: L-M, 514 pagini; Vol. IV: N-Z, 450 pagini; Vol. V: Indici, 146 pagini.

La 1 mai 2011, în cadrul unei Liturghii solemne, Papa Benedict al XVI-lea l-a declarat fericit pe predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea, în timpul pontificatului caruia Vaticanul a devenit o adevarata „fabrica” de sfinti si fericiti, datorita celor 482 de canonizari si 1.341 de beatificari, pe care fericitul papa le-a facut în cei peste 27 ani de pontificat, mai mult decât toti predecesorii sai la un loc.

Printre multitudinea de sfinti si fericiti proclamati de fericitul papa îi amintim pe: Maximilian Kolbe, Tereza de Calcutta, Edith Stein, Padre Pio, Ieremia Valahul, Pius al IX-lea, Ioan al XXIII-lea etc., fara a mai enumera victimele atâtor persecutii anticrestine din preasângerosul secol al XX-lea, în care s-au vazut nascându-se si disparând „ciuma cenusie” sau nazismul, „ciuma rosie” sau comunismul, doctrine devenite veritabile „fabrici” de martiri si marturisitori ai credintei în Cristos. Merita sa amintim aici nume ca Maximilian Maria Kolbe, franciscan polonez care a ales sa se sacrifice, în numele iubirii pentru Cristos, în locul unui tata de familie în lagarul de concentrare de la Auschwitz, sau Edith Stein, calugarita carmelita cunoscuta si ca Tereza Benedicta a Crucii, martirizata în camerele de gazare naziste din cauza ca era evreica. Si lista ar putea continua.

Cum sa trecem cu vederea atâtia martiri ai comunismului, cum ar fi cardinalul croat Stepinac, sau episcopul bulgar Bossilkov, sau martirii greco-catolici ucraineni care au refuzat, din iubire pentru numele lui Cristos, sa-si renege credinta.

Au fost atâtia sfinti si fericiti proclamati de Ioan Paul al II-lea care si-a dedicat viata slujirii aproapelui, dintre care îi amintim pe Maica Tereza, pe Alois Scrosoppi sau Filip Smaldone. Altii, chemati la treapta episcopala, s-au dedicat cu zel pastoririi turmei încredintate, fiind suficient sa-l amintim aici pe „Papa cel Bun”, Ioan al XXIII-lea. Într-o lume în care valoarea vietii este tot mai mult desconsiderata, Papa Wojtyla a stiut sa propuna lumii exemple care au dat marturie despre acest dar minunat al Tatalui ceresc.

Nu putem trece cu privirea nici figura unicului sfânt fiu al meleagurilor noastre, fratele Ieremia, pe care Ioan Paul al II-lea l-a declarat fericit, dupa un proces de beatificare care dura deja de aproape patru secole.

Pentru a face cunoscute vietile acestor sfinti si fericiti, Editura „Sapientia” propune colectia „Le colonne dell’infinito. I santi ed i beati proclamati da Giovanni Paolo II”. Colectia cuprinde 5 volume si a fost îngrijita de parintele Fabian Dobos, doctor în istorie.

Primul volum începe cu o prefata a cardinalului Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop mitropolit de Cracovia, secretar al Papei Ioan Paul al II-lea, care aminteste cuvintele fericitului papa din scrisoarea sa apostolica „Novo millenio ineunte”: „perspectiva în care trebuie sa se plaseze orice înaintare pastorala este cea a sfinteniei (...) În realitate, a aseza programul pastoral sub semnul sfinteniei este o alegere plina de consecinte. Înseamna a exprima convingerea ca, daca Botezul este o adevarata intrare în sfintenia lui Dumnezeu prin inserarea în Cristos si locuirea Duhului sau, ar fi un contrasens în multumirea cu o viata mediocra, traita sub semnul unei etici minimaliste si a unei religiozitati superficiale (...) Acest ideal de perfectiune nu trebuie sa se confunde cu un fel de viata extraordinara, practicata numai de unele genii ale sfinteniei. Caile sfinteniei sunt multe si adaptate la vocatia fiecaruia” (nr. 30-31).

Urmeaza o prefata a PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, care dezvolta si subliniaza importanta, în cadrul Bisericii, a communio sanctorum. În continuare, este inserat un studiu introductiv semnat de parintele Wilhelm Danca, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, cu titlul „Ioan Paul al II-lea a crezut în sfinti”, având patru parti: „Sfintii în viata tânarului Karol Wojtyla”, „Sfintii sunt persoane umane”, „Sfintii reprezinta forta Bisericii”, „Sfintii sunt modele de imitat”, în concluzie, axându-se pe legatura dintre fostul Papa Ioan Paul al II-lea si actualul Papa Benedict al XVI-lea si pe continuitatea operei si doctrinei celui dintâi în prima scrisoare enciclica a celui de-al doilea, „Deus caritas est”.

Dupa acest studiu, urmeaza introducerea parintelui Fabian Dobos, în care dezvolta ideea de vocatie universala la sfintenie si explica cine sunt sfintii si care este scopul prezentei colectii. În continuarea acestui prim volum sunt redate biografiile sfintilor si fericitilor, în ordine alfabetica, de la litera A la litera E, printre care Adolf Kolping, care a propus o alternativa crestina problemei sociale, mult mai realista decât cea marxista.

În al doilea volum, sunt parcurse biografiile sfintilor si fericitilor de la litera F la litera K, aici meritând a fi mentionata Faustina Kowalska, calugarita misionara, careia îi datoram devotiunea fata de Divina Îndurare.

Al treilea volum cuprinde biografiile sfintilor si fericitilor, de la litera L la M. În al patrulea volum sunt redate biografiile acestora de la litera N la litera Z.

Pentru o utilizare mai practica a colectiei, volumul al V-lea reprezinta o serie de indici, mai întâi alfabetic, al sfintilor si fericitilor, apoi un indice pe continente si tari, iar în continuarea acestora un indice cronologic al beatificarilor Sfântului Parinte Ioan Paul al II-lea. La sfârsitul volumului se afla vasta bibliografie folosita.

Având aspectul unui dictionar, aceasta lucrare a avut ca baza cartea lui Andreas Resch, „I beati di Giovanni Paolo II”, biografiile sfintilor si fericitilor de pe site-ul oficial al Sfântului Scaun si omiliile papei cu ocazia beatificarilor si canonizarilor ce au fost celebrate în Vatican sau în alte locuri. Asa cum spune autorul în introducere „am preferat sa nu complicam textul acestei vaste carti cu note de subsol, încât aceasta nu reprezinta o lucrare pentru specialisti, ci un sprijin spiritual pentru crestinii care vor sa urmeze calea sfinteniei”.

Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a permis sa beatific si sa canonizez în acesti ultimi ani numerosi crestini si printre ei multi laici, care s-au sfintit în conditiile cele mai obisnuite de viata („Novo millenio ineunte”, nr. 31).

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi