en-USro-RO

| Login
15 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Credo Search
Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica
Claudiu Dumea
Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica
Colectia: Credo

An aparitie: 2011 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-007-1
Pagini: 509 Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica, scrisa de Pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în formatul 14x20, are 509 de pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 25 lei. 

Continuând seria meditatiilor despre Crezul crestin, dupa ce a scris despre Persoanele Sfintei Treimi si despre lumea nevazuta a îngerilor, parintele Claudiu Dumea aduce în discutie natura si semnificatia Bisericii, „sacramentul lui Cristos”.

Prezenta lucrare pune în mod deosebit accentul pe raportul care se instituie între cele doua dimensiuni ale Bisericii: cea invizibila, care este Cristos, si cea vizibila, care este reprezentata de oamenii organizati într-o „societate nepereche, atipica”.

Urmând firul propus de Crezul niceno-constantinopolitan, parintele trateaza despre caracteristicile adevaratei Biserici a lui Cristos (una, sfânta, catolica si apostolica), dând o mai mare atentie celei dintâi – unitatea – si elementelor care reprezinta legatura unitatii vizibile a Bisericii – credinta, liturgia si ierarhia.

Asa cum aceeasi credinta care îi uneste pe oameni în unica Biserica a lui Cristos este exprimata în toate limbile pamântului, la fel aceleasi mistere ale credintei sunt celebrate în diferite moduri. Si în liturgie, ca si în cazul credintei putem vorbi despre unitate în diversitate. Asa cum credinta Bisericii este una, tot una este si liturgia, care celebreaza misterele credintei. Pe cât sunt de variate si multiforme culorile, broderiile care înfrumuseteaza mantia de cult a liturgiei, pe atât de diferite sunt limbile, simbolismul si riturile prin care se celebreaza unicul cult crestin.

Al treilea element care asigura unitatea Bisericii lui Cristos este succesiunea apostolica prin sacramentul Preotiei, asa cum a voit-o si a orânduit-o Cristos. Cum Biserica nu este numai o realitate spirituala, invizibila, ci si o societate vizibila, ca orice institutie umana bine închegata, Biserica trebuie sa aiba o conducere. Evitând o accentuare excesiva si negativa a notiunii de ierarhie, parintele specifica faptul ca cei responsabili sunt constienti de partasia la planul lui Dumnezeu si ca duc la îndeplinire o misiune care le-a fost încredintata.

Acesta Biserica „una” se prezinta cu o mare diversitate care provine atât din varietatea darurilor lui Dumnezeu, cât si din multitudinea persoanelor pe care le primesc. Cu toate acestea, marea bogatie a acestei diversitati nu se opune unitatii Bisericii, care îsi are izvorul în unitatea naturii divine. Si daca iubirea este cea care uneste cele trei persoane ale Sfintei Treimi, tot iubirea este cea care tine unite între ele multimea persoanelor care formeaza Biserica.

Dorind a fi o concluzie a întregii lucrari, prin ultima meditatie, „Unica familie a lui Dumnezeu”, parintele tine sa reaminteasca faptul ca în aceasta lume, în care prea adesea crestinul este asaltat de fel si fel de încercari, el nu este singur, ci face parte dintr-o familie si mai numeroasa, a sfintilor, cu care împartaseste cea mai deplina comuniune atunci când participa la Euharistie”.

                                                                                                                  Liviu Maties

 

Claudiu Dumea, Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica, Iasi 2011, 509 p., 14x20, ISBN 978-606-578-007-1, 25 RON.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi