en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Carti  »  Carti  »  Cateheza Search
Valentele educative ale pregatirii elevilor la sacramentele Pocaintei si Euharistiei
Cecilia Beresoaei
Valentele educative ale pregatirii elevilor la sacramentele Pocaintei si Euharistiei
Colectia: Cateheza

An aparitie: 2008 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-973-8980-25-9
Pagini: 162 Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Ora de Religie, reintrodusa, dupa evenimentele din decembrie 1989, în programa scolara curriculara, a devenit o realitate obisnuita în cadrul procesului de educatie din România. Toti elevii, începând cu primul an de scoala si pâna la ultimul an de liceu, au posibilitatea de a fi informati, cu privire la valorile religioase, si educati în privinta dobândirii abilitatilor necesare trairii în conformitate cu valorile religioase cunoscute si îmbratisate.

În cadrul procesului de învatamânt, ca o cerinta fireasca, intra si perfectionarea continua a personalului didactic. Un învatamânt de calitate si performant presupune întotdeauna un înalt grad de formare si de perfectionare a cadrelor didactice. Disciplina Religie are nevoie de profesori cât mai bine pregatiti si cât mai competenti în procesul de predare si evaluare a cunostintelor religioase crestine ca si în cel de formare a spiritului religios autentic, în conformitate cu învatatura propusa. Este o necesitate continua perfectionare a cadrelor didactice care predau disciplina Religie. Acest proces de perfectionare profesionala îl vedem derulându-se, cu entuziasm, în rândul celor mai multi profesori de Religie.

Stim ca drumul parcurgerii tuturor etapelor de perfectionare didactica cere nu numai angajament si curaj, ci si experienta si mijloace eficiente pentru a-l putea strabate. Punerea la dispozitia profesorilor de Religie a unui instrument, capabil sa-i inspire si sa-i calauzeasca, în vederea întocmirii unei lucrari metodico-stiintifice pentru obtinerea Gradului didactic I, constituie cu siguranta un veritabil sprijin.

Lucrarea profesoarei Beresoaei Cecilia, elaborata cu efort sustinut si cu înalt spirit de responsabilitate, care vede acum lumina tiparului, cred ca este bine venita si poate deveni un punct de pornire si de sprijin pentru profesorii de Religie, care sunt angajati în munca de elaborare a unei lucrari metodico-stiintifice pentru obtinerea Gradului didactic I.

Studierea cu atentie a lucrarii, Valentele educative ale pregatirii elevilor la sacramentele Pacaintei si Euharistiei, duce la cunoasterea modului de a aborda o lucrare stiintifica si de a realiza o lucrare stiintifica valoroasa. Motivul principal pentru care apare aceasta lucrare este acela de a oferi un instrument de orientare si de inspiratie pentru profesorii de Religie, care doresc sa-si desavârseasca perfectionarea lor profesionala prin obtinerea Gradului didactic I.

Pentru împlinirea acestui deziderat, recomand cu caldura parcurgerea si analizarea, cu simt critic, a acestei lucrari de referinta si utilizarea ei ca instrument de lucru, în vederea realizarii lucrarii metodico-stiintifice pentru obtinerea Gradului didactic I.

 

pr. dr. Iosif Enasoae

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi