en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Invitatie la a crede : sacramentele credibile si dezirabile
Bernard Sesboüé
Invitatie la a crede : sacramentele credibile si dezirabile
Colectia: Studii Teologice

An aparitie: 2011 Format: 17x24
Editie: I ISBN: 978-606-578-027-9
Pagini: 260 Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Invitatie la a crede. Sacramentele credibile si dezirabile, scrisa de Bernard Sesboüé si tradusa în limba româna de Petru Ciobanu. Cartea apare în colectia Studii teologice, formatul 17x24, are 260 de pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 25 lei.

 

Trairea credintei de catre omul secolului al XXI-lea nu se poate reduce, ca altadata, doar la practicile pietiste sau la simple rugaciuni spuse cu diferite ocazii. O viata autentica de credinta, un „a crede” adevarat presupune si o viata sacramentala, la care suntem invitati de Biserica, care, în cazul de fata, ne vorbeste prin unul dintre cei mai mari teologi francezi, Bernard Sesboüé, autorul cartii Invitatie la a crede. Sacramentele credibile si dezirabile, care apare în limba româna gratie muncii de traducere a studentului teolog Petru Ciobanu.

Aceasta carte este, de fapt, al doilea volum al lucrarii A crede. Invitatie la credinta catolica pentru femeile si barbatii secolului al XXI-lea, aparuta în original în anul 1999, iar în traducere româneasca în anul 2011 la Editura Sapientia, ca o propunere fraterna si marturie a credintei pentru toti acei crestini, credinciosi sau necredinciosi, care se intereseaza atât de sensul, cât si de continutul ei. Acest al doilea volum vrea sa acopere lacunele din prezentarea economiei sacramentale în Biserica. Continuitatea între aceste doua volume este evidenta: daca în primul volum autorul a tratat despre marile afirmatii ale crezului apostolic, si, dupa cum bine stim, Crezul este credinta marturisita, în acest al doilea volum, autorul, tratând despre cele sapte sacramente, vorbeste, de fapt, despre credinta traita. Astfel, metoda, ca si destinatarii, ramân aceiasi, într-o lume în care practica sacramentala este într-o continua scadere.

Astfel, acest volum are ca punct de plecare semnificatie ritului si instituirea generala a sacramentelor în masura în care ele apartin credintei crestine. Apoi, în capitolul urmator, fundamenteaza sacramentele în persoana lui Cristos, sacramentul primordial, aratând ca acestea sunt cele care fac ca Biserica sa existe, dar, în acelasi timp, Biserica este responsabila de pastrarea si administrarea acestora.

În capitolele urmatoare, de la al III-lea la al X-lea, sunt prezentate pe larg cele sapte sacramente: Botezul, Mirul (sau Confirmatiunea), Euharistia, Reconcilierea (sau Pocainta), Maslul (sau Ungerea bolnavilor), Preotia (si celelalte slujiri în Biserica: diaconatul, slujirea baptismala si pastorala a laicilor) si Casatoria. Fiecare dintre aceste sacramente este prezentat în functie de propria originalitate si în sfera existentei umane la care se refera (apa si viata, hrana si ospatul, demersul uman al reconcilierii, boala si moartea, autoritatea si, în final, casatoria ca institutie), tinându-se cont de dificultatile care exista în practica fiecaruia, autorul analizându-le din punct de vedere dogmatic, istoric, pastoral, liturgic, al dreptului canonic. Aceste sacramente, prezentate atât de frumos de autor, sunt daruri permanente ale lui Dumnezeu, iar faptul ca sunt în numar de sapte reprezinta simbolic o totalitate, o perfectiune.

Cartea se încheie cu o concluzie generala asupra sacramentelor si cu o lista de termeni tehnici. Scopul acestei lucrari este acela de a prezenta sacramentele, în acelasi timp credibile si dorite de poporul lui Dumnezeu.

Recomandam aceasta carte tuturor celor care vor sa-si îmbogateasca cunostintele în domeniul doctrinei crestine, dar si acelora care vor sa duca o viata baptismala, întarita de Duhul Sfânt, împacata, linistita în încercare, traita în iubirea si serviciul omenirii prin casatorie, sau în serviciul Bisericii prin sacramentul Preotiei. Aceasta carte este cu atât mai mult binevenita, cu cât la 11 octombrie 2012, Papa Benedict al XVI-lea a deschis Anul Credintei.

Laurentiu Turbuc

 

Bernard Sesboüé, Invitatie la a crede. Sacramentele credibile si dezirabile., Iasi 2012, 260 p., 17x24, ISBN 978-606-578-027-9, 25 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi