en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Magistra Vitae Search
Antonio Durcovici (1881-1951) a 60 anni dal martirio
Aurel Perca (editore)
Antonio Durcovici (1881-1951) a 60 anni dal martirio
Colectia: Magistra Vitae

An aparitie: 2012 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-036-1
Pagini: 80 Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Il vescovo Antonio Durcovici (1888-1951), a 60 anni dal martirio. Atti del simposio organizzato da Ambasciata di Romania nella Repubblica Italiana, Ambasciata di Romania presso la Santa Sede e l’Accademia di Romania in Roma, lunedi, 12 dicembre 2011, Roma, editat de PS Aurel Perca. În aceasta cartea sunt publicate actele simpozionului cu acelasi titlu, organizat la Roma, în ziua de 12 decembrie 2011. Cartea apare în colectia „Magistra vitae”, formatul 14x20, are 80 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 8 lei.

 

La 10 decembrie 2011 s-au împlinit 60 de ani de la moartea eroica a episcopului Anton Durcovici, fost pastor al Diecezei de Iasi si care a murit în închisoarea din Sighetu Marmatiei.

Acest aniversar a oferit prilejul de a-l readuce în actualitate, evocându-i viata si martiriul printr-o serie de manifestari atât în tara, la Iasi si Bucuresti, cât si în strainatate, la Roma si Bad Deutsch Altenburg. În acest timp poporul crestin din România asteapta cu nerabdare ziua în care acest mare Pastor va fi ridicat la cinstea altarelor, prin declararea lui de fericit si sfânt.

O initiativa deosebita pentru acest aniversar a venit din partea postulatorului cauzei de beatificare, pr. Isidor Iacovici, care, gasind întelegere si colaborare la Ambasada României pe lânga Sfântul Scaun, la Ambasada României pe lânga statul italian si la centrul cultural „Accademia di Romania” din Roma, a propus organizarea unui simpozion tocmai în Cetatea Eterna, cu scopul de a face cunoscuta viata, personalitatea si martiriul episcopului de Iasi, Anton Durcovici. De altfel era si o datorie din partea celor care au mostenit de la el testamentul de iubire si fidelitate fata de Biserica sa-i cinsteasca memoria, facându-l cunoscut si în afara granitelor tarii.

„Episcopul Anton Durcovici (1888 - 1951) la 60 de ani de la martiriu”. Pe aceasta tema s-a desfasurat luni, 12 decembrie 2011, în Sala de Conferinte a centrului cultural „Accademia di Romania” din Roma, un simpozion de studii, cu expozitie fotografica si proiectia unui film documentar. Dorim sa le multumim într-un chip deosebit initiatorilor si sustinatorilor acestui moment cultural-spiritual din Cetatea Eterna: domnului Bogdan Tataru Cazaban, ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun, domnului Bogdan Rusu, ambasadorul României pe lânga statul italian (reprezentat de un delegat la simpozion), si domnului director al Academiei Române din Roma, prof. dr. Mihai Barbulescu, gazda evenimentului. Am avut bucuria de a le asculta cuvântul si de a constata câta rezonanta are si în lumea diplomatica si culturala viata si personalitatea episcopului martir Durcovici. Le multumim, de asemenea, si celor patru preoti români, pasionati cercetatori a vietii si activitatii episcopului Durcovici: pr. Fabian Dobos, pr. Alois Moraru, pr. Wilhelm Danca si pr. Stefan Lupu, care au prezentat cu multa competenta si claritate, din diferite perspective, viata si profilul spiritual si uman de episcop si pastor al episcopului martir, prelegeri care sunt propuse spre lectura în aceasta brosura omagiala.

În finalul simpozionului a intervenit Înalt Preasfintitul Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti, care a subliniat importanta acestui moment comemorativ, spunând despre fostul episcop de Iasi, ca desi nu se cunoaste precis unde a fost îngropat, „tacerea mormântului sau necunoscut a vorbit convingator si tare la «Accademia di Romania» din Roma”.

Publicând aceasta carte, speram sa-l facem tot mai auzit si cunoscut în mijlocul oamenilor de bunavointa.

 

PS Aurel Perca,

Episcop auxiliar de Iasi

 

PS Aurel Perca, editor, Il vescovo Antonio Durcovici (1888-1951), a 60 anni dal martirio. Atti del simposio organizzato da Ambasciata di Romania nella Repubblica Italiana, Ambasciata di Romania presso la Santa Sede e l’Accademia di Romania in Roma, lunedi, 12 dicembre 2011, Roma, Iasi 2012, 14x20, 80 p., ISBN 978-606-578-036-1, 8 RON.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi