en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Anton de Padova : o viata de lumina
Amedeo Alexandre, Dante Bovo
Anton de Padova : o viata de lumina
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2012 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-057-6
Pagini: 224 Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Anton de Padova. O viata de lumina, scrisa de Amedeo Alexandre si Dante Bovo. Cartea apare în colectia „Vietile sfintilor” în formatul 14x20 cm, are 224 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 20 lei.

Traducerea acestei carti din limba italiana a fost realizata în timpul regimului comunist de un autor ramas necunoscut si a circulat în forma dactilografiata, întarind zelul apostolic al multor cititori. Traducerea respectiva a fost revizuita, dupa textul original, de pr. dr. Stefan Lupu, profesor de teologie dogmatica la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi.

Aceasta biografie a „sfântului minunilor”, asa cum mai este cunoscut renumitul sfânt Anton de Padova, prezinta, în maniera istorico-literara, pe parcursul a treizeci de capitole, viata si faptele acestui om al lui Dumnezeu, care a reusit, într-o viata de numai 36 de ani, sa apropie multi oameni de Dumnezeu si de adevarata credinta. Din paginile acestei carti transpare umanitatea si simplitatea acestui preot si calugar franciscan, prieten al lui Dumnezeu si al oamenilor.

Vorbind despre sfântul Anton de Padova, papa Benedict al XVI-lea afirma ca acesta „a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea spiritualitatii franciscane prin inteligenta, echilibrul, zelul sau apostolic si, în principal, prin fervoarea sa mistica. El vorbeste despre rugaciune ca despre un raport de iubire, care îl împinge pe om sa dialogheze cu Dumnezeu, creând o bucurie inefabila care, în mod suav, cufunda sufletul în rugaciune. Anton ne aminteste ca rugaciunea are nevoie de o atmosfera de liniste, care nu coincide cu detasarea de galagia exterioara, ci este o experienta interioara”.

Parcurgând paginile acestei carti, cititorii vor întâlni aceste coordonate ale vietii „sfântului minunilor” si, meditând la exemplul sau, vor putea creste în credinta si în zel pentru cele sfinte.

 

Amedeo Alexandre – Dante Bovo, Anton de Padova, o viata de lumina, Iasi 2012, 14x20, 224 p., ISBN 978-606-578-057-6, 20 lei

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi