en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Anton de Padova : o viata de lumina
Amedeo Alexandre, Dante Bovo
Anton de Padova : o viata de lumina
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2012 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-057-6
Pagini: 224 Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Anton de Padova. O viata de lumina, scrisa de Amedeo Alexandre si Dante Bovo. Cartea apare în colectia „Vietile sfintilor” în formatul 14x20 cm, are 224 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 20 lei.

Traducerea acestei carti din limba italiana a fost realizata în timpul regimului comunist de un autor ramas necunoscut si a circulat în forma dactilografiata, întarind zelul apostolic al multor cititori. Traducerea respectiva a fost revizuita, dupa textul original, de pr. dr. Stefan Lupu, profesor de teologie dogmatica la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi.

Aceasta biografie a „sfântului minunilor”, asa cum mai este cunoscut renumitul sfânt Anton de Padova, prezinta, în maniera istorico-literara, pe parcursul a treizeci de capitole, viata si faptele acestui om al lui Dumnezeu, care a reusit, într-o viata de numai 36 de ani, sa apropie multi oameni de Dumnezeu si de adevarata credinta. Din paginile acestei carti transpare umanitatea si simplitatea acestui preot si calugar franciscan, prieten al lui Dumnezeu si al oamenilor.

Vorbind despre sfântul Anton de Padova, papa Benedict al XVI-lea afirma ca acesta „a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea spiritualitatii franciscane prin inteligenta, echilibrul, zelul sau apostolic si, în principal, prin fervoarea sa mistica. El vorbeste despre rugaciune ca despre un raport de iubire, care îl împinge pe om sa dialogheze cu Dumnezeu, creând o bucurie inefabila care, în mod suav, cufunda sufletul în rugaciune. Anton ne aminteste ca rugaciunea are nevoie de o atmosfera de liniste, care nu coincide cu detasarea de galagia exterioara, ci este o experienta interioara”.

Parcurgând paginile acestei carti, cititorii vor întâlni aceste coordonate ale vietii „sfântului minunilor” si, meditând la exemplul sau, vor putea creste în credinta si în zel pentru cele sfinte.

 

Amedeo Alexandre – Dante Bovo, Anton de Padova, o viata de lumina, Iasi 2012, 14x20, 224 p., ISBN 978-606-578-057-6, 20 lei

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.