en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Anton de Padova : o viata de lumina
Amedeo Alexandre, Dante Bovo
Anton de Padova : o viata de lumina
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2012 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-057-6
Pagini: 224 Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Anton de Padova. O viata de lumina, scrisa de Amedeo Alexandre si Dante Bovo. Cartea apare în colectia „Vietile sfintilor” în formatul 14x20 cm, are 224 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 20 lei.

Traducerea acestei carti din limba italiana a fost realizata în timpul regimului comunist de un autor ramas necunoscut si a circulat în forma dactilografiata, întarind zelul apostolic al multor cititori. Traducerea respectiva a fost revizuita, dupa textul original, de pr. dr. Stefan Lupu, profesor de teologie dogmatica la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi.

Aceasta biografie a „sfântului minunilor”, asa cum mai este cunoscut renumitul sfânt Anton de Padova, prezinta, în maniera istorico-literara, pe parcursul a treizeci de capitole, viata si faptele acestui om al lui Dumnezeu, care a reusit, într-o viata de numai 36 de ani, sa apropie multi oameni de Dumnezeu si de adevarata credinta. Din paginile acestei carti transpare umanitatea si simplitatea acestui preot si calugar franciscan, prieten al lui Dumnezeu si al oamenilor.

Vorbind despre sfântul Anton de Padova, papa Benedict al XVI-lea afirma ca acesta „a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea spiritualitatii franciscane prin inteligenta, echilibrul, zelul sau apostolic si, în principal, prin fervoarea sa mistica. El vorbeste despre rugaciune ca despre un raport de iubire, care îl împinge pe om sa dialogheze cu Dumnezeu, creând o bucurie inefabila care, în mod suav, cufunda sufletul în rugaciune. Anton ne aminteste ca rugaciunea are nevoie de o atmosfera de liniste, care nu coincide cu detasarea de galagia exterioara, ci este o experienta interioara”.

Parcurgând paginile acestei carti, cititorii vor întâlni aceste coordonate ale vietii „sfântului minunilor” si, meditând la exemplul sau, vor putea creste în credinta si în zel pentru cele sfinte.

 

Amedeo Alexandre – Dante Bovo, Anton de Padova, o viata de lumina, Iasi 2012, 14x20, 224 p., ISBN 978-606-578-057-6, 20 lei

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi