en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Credo Search
Cred în Dumnezeu. Tainele credintei
Rene Laurentin
Cred în Dumnezeu. Tainele credintei
Colectia: Credo

An aparitie: 2012 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-069-9
Pagini: 210 Pret: RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Cred în Dumnezeu. Tainele credintei, scrisa de René Laurentin ?i tradusa în limba româna de d-na Cecilia Lujinschi. Cartea apare în colectia Credo, formatul 13x20, are 210 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 15 lei.

 

Înca de la origine, Biserica apostolica si-a exprimat si si-a transmis credinta primita de la Isus Cristos în formule scurte, normative pentru toti. Totodata, ea a voit si a încercat sa adune esentialul credintei sale în rezumate bine articulate si explicite, care au fost numite „marturisiri de credinta” sau „simboluri ale credintei”. De-a lungul secolelor au fost numeroase astfel de marturisiri sau simboluri, dintre care doua ocupa un loc deosebit în viata Bisericii: Simbolul apostolilor (numit astfel pentru ca este considerat pe drept cuvânt ca rezumatul fidel al credintei apostolilor) si Simbolul niceno-constantinopolitan (numit astfel pentru ca este rodul primelor doua concilii ecumenice: Niceea si Constantinopol, fiind pâna astazi comun tuturor Bisericilor din Orient si Occident).

Aceste simboluri au fost tinta multor studii realizate de diferiti autori de-a lungul timpului. În acest context se înscrie si cartea Cred în Dumnezeu. Tainele credintei a teologului francez René Laurentin, carte ce se prezinta a fi o invitatie la descoperirea adevaratului chip al lui Dumnezeu care s-a revelat prin creatie ?i istoria mântuirii si este continut în aceste simboluri.

Cartea, asa cum noteaza autorul în primele pagini, a fost scrisa sub forma unor articole destinate unei reviste. Acest lucru a fost posibil, continua acelasi autor, caci este vorba de o învatatura simpla si populara, în ciuda infinitei si nepatrunsei sale profunzimi. De asemenea, autorul, prin aceasta carte, nu vrea sa disece, nici sa comenteze aceste simboluri, ci sa-l prezinte pe însusi Dumnezeu care se reveleaza.

Corpul propriu-zis al cartii este alcatuit din 29 de capitole, primele doua având rol de a introduce cititorul în ceea ce se numeste simbolul credintei crestine, simbol care, datorita culturii noastre tot mai secularizate, adesea fondata pe ideea mortii lui Dumnezeu, este din ce în ce mai neglijat, ba chiar uitat cu totul. Capitolele urmatoare ne prezinta mai pe larg esenta acestui simbol, începând, cu primele cuvinte „Eu cred”, pâna la ultimul – „Amin”. Primele cuvinte înseamna mult mai mult decât un pariu sau un risc, înseamna adeziunea interioara la adevarul lui Dumnezeu însusi, intrarea plina de bucurie în intimitatea lui, iar ultimul vine cu scopul de a întari acordul nostru dat cuvântului lui Dumnezeu. Toate celelalte enunturi ale simbolului sunt fundamentate pe aceste doua sintagme, atât de bogate în semnificatie.

Aceasta carte se adreseaza tuturor acelora care doresc sa-si întareasca credinta în Dumnezeul unul si întreit, descoperita prin lumina Simbolului credintei.

Laurentiu Turbuc

 

René Laurentin, Cred în Dumnezeu. Tainele credintei, Iasi 2012, 210 p., 13x20, ISBN 978-606-578-072-9, 15 lei.

 

 

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi