en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Carti  »  Carti  »  Vietile sfintilor Search
Maica Maria Magdalena Lazzari : fondatoarea Surorilor Misionare ale Pătimirii Domnului nostru Isus Cristos din Villavecchia-Villanova Mondovì
Laura Mosso
Maica Maria Magdalena Lazzari : fondatoarea Surorilor Misionare ale Pătimirii Domnului nostru Isus Cristos din Villavecchia-Villanova Mondovì
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2013 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-088-0
Pagini: 136 Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Maica Maria Margherita Lazzari, scrisă de Laura Mosso și tradusă în limba română de pr. Alois Bulai. Cartea apare în colecţia Vieţile sfinţilor, formatul 14x20, are 136 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.

 

Întotdeauna am fost fascinat – şi nu cred că sunt singurul – de vieţile celor care au mers înaintea noastră cu stindardul credinţei şi dintre care mulţi, prin modul lor de a purta acest stindard, au fost sau urmează să fie ridicaţi la cinstea altarelor. Din acest motiv am şi apreciat încă de la început colecţia „Vieţile sfinţilor” pe care o propune Editura „Sapientia”, colecţie care acum este îmbogăţită cu o nouă biografie, cea a Maicii Maria Margherita Lazzari, fondatoarea Surorilor Misionare ale Pătimirii Domnului nostru Isus Cristos, surori prezente şi în Dieceza de Iaşi, la Butea.

Autoarea, Laura Mosso, o admiratoarea a figurii Maicii Lazzari vine în faţa cititorilor cu o biografie a acesteia aşa cum i-au prezentat-o fiicele spirituale ale Maicii Maria. Şi pentru că viaţa unui om începe cu naşterea sa, la fel procedează şi autoarea, pornind, în scrierea biografiei, cu data de 6 iunie 1885, de la Torino. Îi prezintă parcursul formativ la şcoală, dar şi în ambientul salezian al lui Don Bosco de la Sanctuarul „Maria Ausiliatrice” din oraşul natal, iar mai târziu, şi în cel din cadrul Societăţii „Fiicele Inimii Mariei”. Simte în ea vocaţia de educatoare, fapt care o determină să-şi dedice eforturile în vederea realizării acestei chemări: devine învăţătoare şi educă mai ales prin exemplu şi umilinţă decât prin cuvinte şi teorii. Această chemare specială a Mariei Margherita a fost hrănită de o viaţă religioasă care a făcut-o să se simtă mereu Soră şi să trăiască mereu exercitând în mod eroic virtuţile creştine.

În drumul ei spre împlinirea vocaţiei nu au lipsit nici momentele de încercare, însă după cum „aurul se purifică în foc”, aceste încercări au întărit-o. Astfel, moartea mamei Giuditta, în anul 1934, a făcut-o ca în anul următor, 1936, să-şi ofere „disponibilitatea totală de a-l urma pe Domnul ca Misionară a Pătimirii”. În anul 1936 pune bazele Operei „Pia Unione a Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus”. O altă încercare a fost experienţa dureroasă dintre anii 1937-1941 de la Trieste, când opera ei era pusă la îndoială de călugărul Petazzi şi de unele surori dizidente. O altă rană dureroasă i-a fost cea provocată de cel de-al Doilea Război Mondial, perioadă în care Lazzri este angajată activ în ajutorarea victimelor din zona Villavecchia, mai ales a partizanilor. După război, Maica Lazzari se angajează în reconstruirea morală a operei. Activitatea ei neobosită i-a şubrezit şi mai mult sănătatea şi aşa şubredă, fapt care o va determina să-şi dea demisia din funcţia de Maică Superioară. Îşi încheie pelerinajul pământesc la 12 decembrie 1961, fiind înmormântată în cimitirul din Villavecchia. În anul 1964 trupul ei a fost transferat în Capela Conventului Surorilor Misionare din Villavecchia. La ora actuală, la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor este în curs de desfăşurare procesul ei de beatificare.

După prezentarea biografiei Maicii Margherita, autoarea arată care a fost evoluţia operei fondate de Lazzari, trecând în revistă şi misiunile din afară a operei fondate de Maica Maria. Textul cărţii se încheie cu scrisorile fondatoarei către surorile sale, către verişoara Rosetta Tosi, precum şi cu o serie de mărturii despre viaţa, credinţa şi activitatea ei.

La final, este prezentată o memorie fotografică alcătuită din 41 de fotografii şi copii ale unor documente, care vin să ilustreze informaţia textuală.

Orice om este chemat la sfinţenie şi există o infinitatea de căi pentru realizarea acestei vocaţii. Această carte ne prezintă una din aceste căi, scopul căreia, în esenţă, este unul singur – Isus Cristos. De aceea, recomandăm această carte tuturor celor care, conştienţi de vocaţia lor de creştini, vor să ajungă la acest scop, biografia Maicii Maria Margherita Lazzari prezentându-se nu doar ca un model, ci şi ca un ajutor pe drumul spre sfinţenie.

Petru Ciobanu

 

Laura Mosso, Maica Maria Margherita Lazzari, Iaşi 2013, 136 p., 14x20, ISBN 978-606-578-088-0, 10 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi