en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
Introducere în Sfânta Scriptura
Petru Sescu, coord.
Introducere în Sfânta Scriptura
Colectia: Studii Biblice

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: II ISBN: 973-85370-1-0
Pagini: 456 p. Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Aparitia cartii Introducere în Sfânta Scriptura raspunde, fara îndoiala, unei necesitati urgente semnalate printre manualele noastre de scoala. Au aparut tot felul de carti, însa o introducere în sensul adevarat al cuvântului era dorita de toti. De fapt, ea este un instrument de patrundere în lumea biblica, de analiza a textului si de percepere a obiceiurilor si a traditiilor care se afla întotdeauna în spatele cuvintelor sacre. Fara a emite pretentii aparte, autorii, cu multa timiditate, dar si cu nespusa dragoste pentru cuvântul lui Dumnezeu si cu pasiune pentru ceea ce au facut, reusesc sa puna înaintea cititorului un îndreptar util de lucru si chiar necesar. Este vorba de trei temerari îndragostiti de studiul Bibliei, pr. Petru Sescu, pr. Toma Encuta si pr. Mihai Perca, care au rasfoit zi si noapte Cartea Sfânta si nu si-au dat ragaz pâna ce nu au alcatuit prezenta lucrare. Însemnarile ce au aparut în Biblia de la Ierusalim au servit ca text de baza la alcatuirea textului, care vrea sa fie, înainte de toate, un curs de initiere pentru cei ce fac primii pasi în lumea plina de imagini si de idei, care este Biblia.
  Foarte interesante sunt paginile în care autorii dezbat unele probleme legate de natura textului biblic si, în acest context, abordeaza tematici colaterale cum ar fi: traduceri, textele de la Qumran, canonul biblic. De asemenea, împartirea în etape biblice tinând cont de marile evenimente, care au zbuciumat istoria Israelului, s-a dovedit a fi instructiva, iar sub aspect pedagogic deosebit de utila. Acest fapt faciliteaza lectura prezentului curs oferindu-i cititorului mai putin avizat puncte de reper ce trezesc interesul pentru o introducere ce se vrea vioaie.
  Un cuvânt al Bibliei sa ne îmbarbateze în munca noastra de pionierat: „Fii tare si hotarât ca sa pazesti si sa îndeplinesti toate, dupa cum ti-a poruncit Moise, robul meu,... sa fie aproape cartea învataturii acesteia de gura ta si sa cugeti la ea ziua si noaptea” (Ios 1,7-8).
  Cred ca acest curs va fi de un real folos tuturor acelora care iubesc Biblia.

Vl. Peterca

Autori - date biografice:
Petru Sescu S-a nascut la 3 aprilie 1965 la Sabaoani – Neamt. A absolvit Institutul Teologic din Iasi în anul 1991. A fost sfintit preot la 26 mai 1991 de catre papa Ioan Paul al II-lea. A activat ca econom diecezan la Episcopia Romano-Catolica de Ia...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi