en-USro-RO

| Login
22 februarie 2018
Introducere în Sfânta Scriptura
Petru Sescu, coord.
Introducere în Sfânta Scriptura
Colectia: Studii Biblice

An aparitie: 2006 Format: 14x20
Editie: II ISBN: 973-85370-1-0
Pagini: 456 p. Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Aparitia cartii Introducere în Sfânta Scriptura raspunde, fara îndoiala, unei necesitati urgente semnalate printre manualele noastre de scoala. Au aparut tot felul de carti, însa o introducere în sensul adevarat al cuvântului era dorita de toti. De fapt, ea este un instrument de patrundere în lumea biblica, de analiza a textului si de percepere a obiceiurilor si a traditiilor care se afla întotdeauna în spatele cuvintelor sacre. Fara a emite pretentii aparte, autorii, cu multa timiditate, dar si cu nespusa dragoste pentru cuvântul lui Dumnezeu si cu pasiune pentru ceea ce au facut, reusesc sa puna înaintea cititorului un îndreptar util de lucru si chiar necesar. Este vorba de trei temerari îndragostiti de studiul Bibliei, pr. Petru Sescu, pr. Toma Encuta si pr. Mihai Perca, care au rasfoit zi si noapte Cartea Sfânta si nu si-au dat ragaz pâna ce nu au alcatuit prezenta lucrare. Însemnarile ce au aparut în Biblia de la Ierusalim au servit ca text de baza la alcatuirea textului, care vrea sa fie, înainte de toate, un curs de initiere pentru cei ce fac primii pasi în lumea plina de imagini si de idei, care este Biblia.
  Foarte interesante sunt paginile în care autorii dezbat unele probleme legate de natura textului biblic si, în acest context, abordeaza tematici colaterale cum ar fi: traduceri, textele de la Qumran, canonul biblic. De asemenea, împartirea în etape biblice tinând cont de marile evenimente, care au zbuciumat istoria Israelului, s-a dovedit a fi instructiva, iar sub aspect pedagogic deosebit de utila. Acest fapt faciliteaza lectura prezentului curs oferindu-i cititorului mai putin avizat puncte de reper ce trezesc interesul pentru o introducere ce se vrea vioaie.
  Un cuvânt al Bibliei sa ne îmbarbateze în munca noastra de pionierat: „Fii tare si hotarât ca sa pazesti si sa îndeplinesti toate, dupa cum ti-a poruncit Moise, robul meu,... sa fie aproape cartea învataturii acesteia de gura ta si sa cugeti la ea ziua si noaptea” (Ios 1,7-8).
  Cred ca acest curs va fi de un real folos tuturor acelora care iubesc Biblia.

Vl. Peterca

Autori - date biografice:
Petru Sescu S-a nascut la 3 aprilie 1965 la Sabaoani – Neamt. A absolvit Institutul Teologic din Iasi în anul 1991. A fost sfintit preot la 26 mai 1991 de catre papa Ioan Paul al II-lea. A activat ca econom diecezan la Episcopia Romano-Catolica de Ia...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi