en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Carti  »  Carti  »  Magisterium Search
Evangelii nuntiandi : exortaţie apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă
Paul al VI-lea
Evangelii nuntiandi : exortaţie apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă
Colectia: Magisterium

An aparitie: 2014 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-155-9
Pagini: 88 Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Evangelii nuntiandi. Exortație apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă, scrisă de Papa Paul al VI-lea și tradusă în limba română de Petru Ciobanu. Cartea apare în colecţia „Magisterium”, formatul 14x20, are 88 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 8 lei.

 

Exortația apostolică Evangelii nuntiandi a fost publicată de Papa Paul al VI-lea, în aul 1975, ca rod al sinodului episcopilor ce s-a ținut în anul 1974 și care a tratat tema evanghelizării în lumea modernă. Recent, într-un interviu dat pe 22 iunie a.c., Papa Francisc spunea că „pentru mine, Evangelii nuntiandi este cel mai mare document pastoral care a fost scris până astăzi”. De asemenea, foarte mulți teologi și experți în evanghelizare consideră că acest document nu și-a pierdut nimic din actualitate, ci continuă să ofere linii directoare și pentru Biserica de astăzi. Din acest motiv, Editura Sapientia se bucură să pună la dispoziția cititorilor acest document tradus din italiană de Petru Ciobanu.

Exortația apostolică Evangelii nuntiandi este structurată în șase părți. Prima parte face o rememorare a evenimentelor care îl au pe Isus ca protagonist al evanghelizării, pentru a trece apoi la rolul Bisericii în evanghelizare. În partea a doua se dă un răspuns la întrebarea: „Ce înseamnă a evangheliza?” Partea a treia tratează despre conținutul evanghelizării, urmând ca în partea a patra să se prezinte căile ei iar în partea a cincea să se definească destinatarii evanghelizării. Ultimele două părți vorbesc despre lucrătorii evanghelizării și despre spiritul evanghelizării.

Papa Paul al VI-lea își încheie exortația apostolică Evangelii nuntiandi cu aceste cuvinte: „Iată deci, fraţilor şi fiilor, strigătul care urcă din străfundurile inimii noastre, un ecou al glasului fraţilor noştri adunaţi pentru a treia Adunare Generală a Sinodului Episcopilor. Iată consemnul pe care am dorit să-l dăm la sfârşitul unui An Sfânt care ne-a permis să percepem, mai mult ca niciodată, nevoile şi apelurile unei mulţimi de fraţi, creştini şi necreştini, care aşteaptă de la Biserică cuvântul mântuirii. Lumina Anului Sfânt, care s-a ridicat în Bisericile particulare şi la Roma pentru milioane de conştiinţe reconciliate cu Dumnezeu, să poată radia şi după Jubileu printr-un program de acţiune pastorală, în care evanghelizarea este aspectul fundamental, pentru aceşti ani care marchează veghea unui nou secol, o veghe şi a celui de-al treilea mileniu al creştinătăţii”.

Recomandăm acest document în special celor care sunt angajați în munca apostolică de evanghelizare, având convingerea că creștinul de astăzi ca și cel de pe vremea lui Isus trebuie să fie în același timp și evanghelizator și evanghelizat.

 

Ştefan Tamaş

 

Papa Paul al VI-lea, Evangelii nuntiandi. Exortație apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă, Iaşi 2014, p. 88, 14x20, ISBN 978-606-578-156-6, 8 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi