en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Carti  »  Carti  »  Magisterium Search
Evangelii nuntiandi : exortaţie apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă
Paul al VI-lea
Evangelii nuntiandi : exortaţie apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă
Colectia: Magisterium

An aparitie: 2014 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-155-9
Pagini: 88 Pret: 8 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Evangelii nuntiandi. Exortație apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă, scrisă de Papa Paul al VI-lea și tradusă în limba română de Petru Ciobanu. Cartea apare în colecţia „Magisterium”, formatul 14x20, are 88 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 8 lei.

 

Exortația apostolică Evangelii nuntiandi a fost publicată de Papa Paul al VI-lea, în aul 1975, ca rod al sinodului episcopilor ce s-a ținut în anul 1974 și care a tratat tema evanghelizării în lumea modernă. Recent, într-un interviu dat pe 22 iunie a.c., Papa Francisc spunea că „pentru mine, Evangelii nuntiandi este cel mai mare document pastoral care a fost scris până astăzi”. De asemenea, foarte mulți teologi și experți în evanghelizare consideră că acest document nu și-a pierdut nimic din actualitate, ci continuă să ofere linii directoare și pentru Biserica de astăzi. Din acest motiv, Editura Sapientia se bucură să pună la dispoziția cititorilor acest document tradus din italiană de Petru Ciobanu.

Exortația apostolică Evangelii nuntiandi este structurată în șase părți. Prima parte face o rememorare a evenimentelor care îl au pe Isus ca protagonist al evanghelizării, pentru a trece apoi la rolul Bisericii în evanghelizare. În partea a doua se dă un răspuns la întrebarea: „Ce înseamnă a evangheliza?” Partea a treia tratează despre conținutul evanghelizării, urmând ca în partea a patra să se prezinte căile ei iar în partea a cincea să se definească destinatarii evanghelizării. Ultimele două părți vorbesc despre lucrătorii evanghelizării și despre spiritul evanghelizării.

Papa Paul al VI-lea își încheie exortația apostolică Evangelii nuntiandi cu aceste cuvinte: „Iată deci, fraţilor şi fiilor, strigătul care urcă din străfundurile inimii noastre, un ecou al glasului fraţilor noştri adunaţi pentru a treia Adunare Generală a Sinodului Episcopilor. Iată consemnul pe care am dorit să-l dăm la sfârşitul unui An Sfânt care ne-a permis să percepem, mai mult ca niciodată, nevoile şi apelurile unei mulţimi de fraţi, creştini şi necreştini, care aşteaptă de la Biserică cuvântul mântuirii. Lumina Anului Sfânt, care s-a ridicat în Bisericile particulare şi la Roma pentru milioane de conştiinţe reconciliate cu Dumnezeu, să poată radia şi după Jubileu printr-un program de acţiune pastorală, în care evanghelizarea este aspectul fundamental, pentru aceşti ani care marchează veghea unui nou secol, o veghe şi a celui de-al treilea mileniu al creştinătăţii”.

Recomandăm acest document în special celor care sunt angajați în munca apostolică de evanghelizare, având convingerea că creștinul de astăzi ca și cel de pe vremea lui Isus trebuie să fie în același timp și evanghelizator și evanghelizat.

 

Ştefan Tamaş

 

Papa Paul al VI-lea, Evangelii nuntiandi. Exortație apostolică despre evanghelizarea în lumea modernă, Iaşi 2014, p. 88, 14x20, ISBN 978-606-578-156-6, 8 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.