en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun)
Florin Spatariu
Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun)
Colectia: Muzica Bisericeasca

An aparitie: 2014 Format: 21x29
Editie: I ISBN: 978-606-578-183-2
Pagini: 128 Pret: 12 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun), vol. II, coordonată de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecţia „Muzică bisericească”, formatul 21x29 cm, are 128 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 12 lei.

 

În peisajul publicistic al Bisericii noastre locale de Iaşi, în ultimul timp şi-au făcut apariţia două noi cărţi cu totul aparte. În a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, la Editura "Sapientia", pr. Florin Spătariu publică al doilea volum din colecţia „Repertoriu coral polifonic". Cunoscut pentru exigenţa sa în domeniul muzical, autorul vrea să ofere diferite partituri, fie corectate, fie îmbunătăţite, fie elaborate pentru a veni în sprijinul corurilor polifonice.

În acest al doilea volum, intitulat Repertoriu coral polifonic - Cântece pentru Advent şi Crăciun, sunt prezentate 14 cântări pentru Advent, 30 de lucrări pentru Crăciun şi 10 colinde.

Partitura, în format A4, este foarte uşor de urmărit pentru corist, la orice voce ar cânta.

În cuvântul introductiv, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, afirma: „Pentru a fi în consonanţă cu liturgia Bisericii, este nevoie de cântări adaptate, cu un text corect, cu o muzică şi un stil care să garanteze demnitatea celebrărilor..... Volumul de faţă este, aşadar, un instrument deosebit de util în pregătirea celebrărilor de Crăciun, oferind posibilitatea interpretării polifonice a repertoriului specific acestor sărbători, fiind, în acelaşi timp, o contribuţie preţioasă ce ajută la exprimarea frumuseţii misterului celebrat şi la introducerea credincioşilor «în misterul timpului liturgic al sărbătorii». Autorul, care coordonează apariţia acestui al doilea volum, are deja o experienţă bogată în pregătirea corului catedralei din Iaşi şi este cunoscută pasiunea lui pentru o muzică sacră de înaltă ţinută artistică, capabil să transmită nu numai emoţii estetice, ci şi să înalţe sufletul spre frumuseţea divină... Doresc ca acest repertoriu să fie de mare folos pentru celebrările noastre, ajutându-ne să împărtăşim şi în cântare acel patrimoniu de credinţă şi de trăire religioasă care caracterizează poporul nostru creştin”.

Pr. Iosif Dorcu

 

Florin Spatariu, Repertoriu coral polifonic (Pentru Advent şi Crăciun), vol. II, Iaşi 2014, p. 128, 21x29, ISBN 978-606-578-183-2, 12 lei.

 

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi