en-USro-RO

| Login
24 iunie 2017
Noua faptura în Cristos Isus. Trairea harului creator
Eduard Ferent
Noua faptura în Cristos Isus. Trairea harului creator
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-6-0
Pagini: 311 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Dupa tratatele despre Duhul Sfânt si despre antropologia omului rascumparat, ca o continuare a tematicii îndumnezeirii omului prin harul creator al Duhului Sfânt, aici vreau sa prezint o lucrare strict dogmatica referitoare la darurile Duhului Sfânt si la roadele acestora în noi, în raportul lor tainic cu virtutile infuze.
  Virtutile teologale – credinta, speranta si caritatea – primite la Botez ne-au unit în mod tainic si personal cu Dumnezeu Treime. Lor li s-au dat simultan ca ajutor, în vederea trairii vietii noi a lui Isus Cristos, cele sapte daruri ale Duhului Sfânt. Acestea, provenind de la Duhul Sfânt, „Arborele vietii, care rodeste de douasprezece ori pe an” (Ap 22,2), adica permanent, lucrând în noi cu noi, produc roade spirituale.
  Roadele Duhului Sfânt: iubirea, bucuria, pacea, îndelunga rabdare, bunatatea, bunavointa, blândetea, fidelitatea, înfrânarea, castitatea (cf. Gal 5,22-23) nu sunt altceva decât poame delicioase si coapte rodite din mugurii „caritatii revarsate în inimile noastre de catre Duhul Sfânt care ne-a fost daruit” (Rom 5,5). Altfel spus, roadele Duhului sunt acte ale caritatii, împreuna lucrari ale Duhului si ale celui calauzit de iubirea lui sfânta.
  Tema darurilor si a roadelor, care, la prima vedere, apare abstracta si lipsita de interes, reprezinta, de fapt, trairea personala a vietii celei noi a lui Cristos si o invitatie adresata noii generatii pentru a-si înalta privirea spre realitatile Spiritului. În ultimii saizeci de ani, tinerii nostri au fost mereu expusi pericolelor ateismului si ale materialismului dialectic. Astazi sunt amenintati de civilizatia consumista, hedonista si materialista, care încearca sa se prezinte si ea ca garanta viitoarei prosperitati. Aceasta generatie asteapta ceva nou. Dezamagita de desertaciunea si de golul spiritual al comunismului si al noilor curente de gândire din perioada postmodernismului, cauta sa descopere ori sa regaseasca „noutatea sigura”, care nu învecheste si nu apune, a tainei lui Dumnezeu revelata în Isus Cristos. Nu ne-a adus el orice noutate venind personal în mijlocul nostru?
  Acestei generatii ma adresez cu lucrarea de fata. Ea trebuie înteleasa, iubita si calauzita, transmitându-i Adevarul care ramâne mereu tânar si proaspat. Luminata de Cristos si prelucrata de limfa divina a caritatii Duhului Sfânt, va deveni ea însasi noul ferment spiritual al societatii de astazi, capabil de a transforma lumea în care activeaza, „bucurându-se de Adevar”.

E. Fere

Autori - date biografice:
Eduard Ferent Pr. Eduard Ferent s-a nascut în anul 1938 în localitatea Darmanesti (Bc). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1961, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat st...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi