en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Noua faptura în Cristos Isus. Trairea harului creator
Eduard Ferent
Noua faptura în Cristos Isus. Trairea harului creator
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-6-0
Pagini: 311 p. Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Dupa tratatele despre Duhul Sfânt si despre antropologia omului rascumparat, ca o continuare a tematicii îndumnezeirii omului prin harul creator al Duhului Sfânt, aici vreau sa prezint o lucrare strict dogmatica referitoare la darurile Duhului Sfânt si la roadele acestora în noi, în raportul lor tainic cu virtutile infuze.
  Virtutile teologale – credinta, speranta si caritatea – primite la Botez ne-au unit în mod tainic si personal cu Dumnezeu Treime. Lor li s-au dat simultan ca ajutor, în vederea trairii vietii noi a lui Isus Cristos, cele sapte daruri ale Duhului Sfânt. Acestea, provenind de la Duhul Sfânt, „Arborele vietii, care rodeste de douasprezece ori pe an” (Ap 22,2), adica permanent, lucrând în noi cu noi, produc roade spirituale.
  Roadele Duhului Sfânt: iubirea, bucuria, pacea, îndelunga rabdare, bunatatea, bunavointa, blândetea, fidelitatea, înfrânarea, castitatea (cf. Gal 5,22-23) nu sunt altceva decât poame delicioase si coapte rodite din mugurii „caritatii revarsate în inimile noastre de catre Duhul Sfânt care ne-a fost daruit” (Rom 5,5). Altfel spus, roadele Duhului sunt acte ale caritatii, împreuna lucrari ale Duhului si ale celui calauzit de iubirea lui sfânta.
  Tema darurilor si a roadelor, care, la prima vedere, apare abstracta si lipsita de interes, reprezinta, de fapt, trairea personala a vietii celei noi a lui Cristos si o invitatie adresata noii generatii pentru a-si înalta privirea spre realitatile Spiritului. În ultimii saizeci de ani, tinerii nostri au fost mereu expusi pericolelor ateismului si ale materialismului dialectic. Astazi sunt amenintati de civilizatia consumista, hedonista si materialista, care încearca sa se prezinte si ea ca garanta viitoarei prosperitati. Aceasta generatie asteapta ceva nou. Dezamagita de desertaciunea si de golul spiritual al comunismului si al noilor curente de gândire din perioada postmodernismului, cauta sa descopere ori sa regaseasca „noutatea sigura”, care nu învecheste si nu apune, a tainei lui Dumnezeu revelata în Isus Cristos. Nu ne-a adus el orice noutate venind personal în mijlocul nostru?
  Acestei generatii ma adresez cu lucrarea de fata. Ea trebuie înteleasa, iubita si calauzita, transmitându-i Adevarul care ramâne mereu tânar si proaspat. Luminata de Cristos si prelucrata de limfa divina a caritatii Duhului Sfânt, va deveni ea însasi noul ferment spiritual al societatii de astazi, capabil de a transforma lumea în care activeaza, „bucurându-se de Adevar”.

E. Fere

Autori - date biografice:
Eduard Ferent Pr. Eduard Ferent s-a nascut în anul 1938 în localitatea Darmanesti (Bc). A absolvit cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi în anul 1961, fiind hirotonit preot în acelasi an. A urmat st...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi