en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Colectia: Rugaciuni crestine

An aparitie: 2016 Format: 13x21
Editie: I ISBN: 978-606-578-280-8
Pagini: 176 Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Youcat. Carte de rugăciuni pentru tineri, editată de pr. Georg Lengerke și Dörte Schrömges și tradusă în limba română de pr. Liviu-Narcis Matieș. Cartea apare în colecţia „Rugăciuni creștine”, în format 13x21, are 176 de pagini, color, coperți cartonate şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 25 lei.

 

Poți să te rogi. Poate că nu te-ai mai rugat de pe vremea când erai un copil. Poate că rugăciunea îți este chiar străină. Sau poate că cineva ți-a spus că este dificil să te rogi sau că nu folosește la nimic. Eventual, îți este teamă că Dumnezeu nu-ți va asculta rugăciunea. Sau poate că ai auzit de emoții intense care pot fi experimentate atunci când cineva se roagă și îți este teamă că vei fi dezamăgit. Dar toate acestea nu trebuie să te împiedice să te rogi.

Poți să te rogi. Îți scriem aceasta, cu toate că nu te cunoaștem personal. Dar Acela căruia te poți ruga și care vrea să-ți vorbească te cunoaște. El este foarte aproape de tine. El te cunoaște mai bine decât te cunoști pe tine însuți și este mai aproape de tine decât îți ești tu însuți. Isus este Dumnezeul care s-a făcut om. Încă de la venirea sa în lume, a ales să locuiască în inima ta. Aici este locul unde te așteaptă. Aici vrea să fie căutat și găsit. El vrea să-ți vorbească și să fie ascultat de tine. El te cunoaște și te iubește ca nimeni altcineva. Tu i te poți încredința cu întreaga ta viață, cu tot ceea ce este frumos și greu, cu bucuria și durerea ta, cu ceea ce îți face plăcere, cu ceea ce este neplăcut și cu care îți este rușine.

A te ruga înseamnă a te încredința cu totul lui Dumnezeu. Rugăciunea înseamnă reculegere și ascultare. Înseamnă ca ea să pătrundă în viața ta de zi cu zi, în trupul și în amintirea ta, în tot ceea ce vorbești, gândești și faci. Dumnezeu deja a făcut marele pas către tine. Calea rugăciunii începe și pentru tine cu numai un pas mic. Te invităm să îl faci.

Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.

Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Zilele primei săptămâni prezintă aspecte din trăirea noastră cu Dumnezeu, în timp ce în cea de-a doua săptămână sunt surprinse aspecte din relația lui Dumnezeu cu noi. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii. Ele pot fi unite foarte bine cu ritmul regulat al primei părți și pot fi incluse aici, în funcție de ocazie, diferitele sărbători ale Bisericii sau cererile tale.

Rugăciunile deja formulate, expuse în cărți, te pot călăuzi în rugăciunea ta cu propriile cuvinte, în rugăciunea interioară a tăcerii. Aceste rugăciuni nu trebuie să fie repetate mecanic. Atunci când te rogi rugăciunea altei persoane, te rogi împreună cu ea și ea cu tine. Autorii rugăciunilor din această carte doresc să fie însoțitorii tăi în rugăciune și să se roage pentru tine. Ei îți pot deveni tovarăși de drum în credință și te pot ajuta să găsești tot mai mult propriile cuvinte în tăcerea rugăciunii. Astfel, te vei ruga din ce în ce mai bine, vei fi tot mai strâns unit cu Dumnezeu.

Este posibil ca anumite rugăciuni, expresii sau cuvinte să-ți pătrundă adânc în inimă și să rămână acolo. Oferă-ți câteva momente. Lasă acel cuvânt să se cufunde adânc în inima și în trupul tău. Poate vrei să-l înveți pe de rost și să-l iei cu tine în acțiunile și preocupările din timpul zilei. De asemenea, te-ar putea ajuta să reciți anumite rugăciuni cu voce tare. Apoi, nu trebuie să reciți întotdeauna toate rugăciunile. Alege câteva și oprește-te asupra unui text care ţi se adresează în mod special.

În timp ce am căutat, am găsit și ne-am rugat în repetate rânduri aceste rugăciuni, am urmat același traseu pe care pornești și tu împreună cu această carte. Iar noi continuăm să înaintăm. Împreună cu noi mai sunt nenumărați alții: oameni din toate timpurile, încă de la crearea lumii; unii care sunt deja cu Dumnezeu, iar alții care trăiesc cu noi astăzi. Mulți, împreună cu noi, se roagă cu și pentru tine. Poți să te rogi. Iar dacă dorești, poți începe astăzi.

 

Pr. Georg Lengerke și Dörte Schrömges

 

Youcat. Carte de rugăciuni pentru tineri, Iași 2016, 13x21, 176 p., ISBN 978-606-578-280-8, 25 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi