en-USro-RO

| Login
23 iunie 2017
Sfântul Alois Orione. A-ţi dărui viaţa cântând iubirea
Arcangelo Campagna
Sfântul Alois Orione. A-ţi dărui viaţa cântând iubirea
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-298-3
Pagini: 448 Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Sfântul Alois Orione. A-ți dărui viața cântând iubirea, scrisă de Arcangelo Campagna și tradusă în limba română de Fabian Pitreți. Cartea apare în colecţia „Viețile sfinților”, în format 14x20, are 448 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 25 lei.

 

Iată o altă biografie remarcabilă dedicată sfântului Alois Orione, fondatorul „Micii Opere a Divinei Providențe” și a „Micilor Surori ale Carității”. El însuși s-a definit „o inimă fără margini” și „nebunul carității”: o conștiință simptomatică a unei acțiuni nelimitate de iubire față de frați, în numele unei credințe nemărginite în bunătatea lui Dumnezeu și în căutarea permanentă a voinței sale. Don Orione le sugera alor săi să aibă „curajul binelui”; în această lucrare s-a arătat un vrednic corifeu pus în fața a numeroase rânduri de fii și fiice, de admiratori și prieteni, deveniți acum devoți sinceri care îi contemplă imensa statură morală și sfințenia declarată de autoritatea infailibilă a Bisericii.

Din acest motiv prezentarea vieții și a operei sale este cu adevărat impunătoare și, se poate spune, sporește mereu cu noi contribuții, semn evident al unui interes pe care trecerea anilor nu numai că nu a întunecat amintirea faptelor sale minunate în câmpul apostolatului catolic, în special al carității în diferitele sale forme, ci pare că a înconjurat cu un interes crescând și luminos figura și realizările sale.

Biografia pe care o prezentăm acum este o dovadă clară în această privință. Ar greși totuși cine ar crede că aceasta ar putea fi pusă pur și simplu alături de altele care au apărut până acum, că nu vine cu ceva nou.

Biografia scrisă cu iubire filială de pr. Arcangelo Campagna, discipol de-al meu cu mulți ani în urmă, se deosebește, și cititorul va remarca îndată, prin stilul cursiv, povestirea rapidă și, mai ales, printr-o informație bine îngrijită. Trebuie să recunosc că biograful a preluat de la bătrânul său maestru acea „curiositas” care l-a făcut să evalueze, ca puțini alții, toate izvoarele și să le așeze într-o narațiune bine ordonată care nu poate să nu trezească un viu interes. Aș vrea să adaug că ucenicul, obișnuit să folosească instrumentele pe care tehnica modernă le pune la dispoziția celui care vrea să se documenteze în mod serios, a depășit cu mult maestrul care îl felicită în mod sincer.

Numeroasele citate ale cuvintelor și ale scrierilor făcute de biograf, cu o trimitere precisă la izvoare, bogăția abundentă a anecdotelor care se succed cu o precisă consecvență fac din aceste pagini un instrument prețios și indispensabil pentru cunoașterea unui om mare, care a onorat ca puțini alții istoria recentă a Bisericii.

Nu vreau să reiau un loc comun abuzat și să spun cu deplină cunoaștere a cauzei și cu intimă satisfacție, că aceste pagini umplu un gol și, între alte biografii, merită un loc de cinste.

Nu în ultimul rând, o altă calitate a acestei publicații este și dimensiunea sa nu excesivă, fapt care o face să fie gustată și de cei care spun că nu au mult timp la dispoziție.

Pr. Campagna, apoi, în loc să se lase condus, așa cum mulți biografi sunt înclinați să facă, de considerații moralizatoare și ascetice, a lăsat să vorbească din plin faptele și documentele, prezentate cu acea sobrietate pe care un istoric serios trebuie să o păstreze cu orice preț. De aceea, trebuie să-i fim recunoscători autorului acestor pagini din care se ridică vie, fascinantă, actuală o figură excepțională de Sfânt și de Apostol, la care toți pot să privească nu doar cu admirație, ci și cu intenția de a merge pe urmele sale, pe acea cale a iubirii pe care omenirea de astăzi este chemată să se regăsească, dacă vrea să reaprindă speranța unei lumi mai bune.

 

PS Andrea Gemma, episcop

 

Arcangelo Campagna, Sfântul Alois Orione. A-ți dărui viața cântând iubirea, Iași 2017, 14x20, 448 p., ISBN 978-606-578-298-3, 25 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi