en-USro-RO

| Login
Sunday, February 04, 2018
Sfântul Alois Orione. A-ţi dărui viaţa cântând iubirea
Arcangelo Campagna
Sfântul Alois Orione. A-ţi dărui viaţa cântând iubirea
Colectia: Vietile sfintilor

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-298-3
Pagini: 448 Pret: 25 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Sfântul Alois Orione. A-ți dărui viața cântând iubirea, scrisă de Arcangelo Campagna și tradusă în limba română de Fabian Pitreți. Cartea apare în colecţia „Viețile sfinților”, în format 14x20, are 448 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 25 lei.

 

Iată o altă biografie remarcabilă dedicată sfântului Alois Orione, fondatorul „Micii Opere a Divinei Providențe” și a „Micilor Surori ale Carității”. El însuși s-a definit „o inimă fără margini” și „nebunul carității”: o conștiință simptomatică a unei acțiuni nelimitate de iubire față de frați, în numele unei credințe nemărginite în bunătatea lui Dumnezeu și în căutarea permanentă a voinței sale. Don Orione le sugera alor săi să aibă „curajul binelui”; în această lucrare s-a arătat un vrednic corifeu pus în fața a numeroase rânduri de fii și fiice, de admiratori și prieteni, deveniți acum devoți sinceri care îi contemplă imensa statură morală și sfințenia declarată de autoritatea infailibilă a Bisericii.

Din acest motiv prezentarea vieții și a operei sale este cu adevărat impunătoare și, se poate spune, sporește mereu cu noi contribuții, semn evident al unui interes pe care trecerea anilor nu numai că nu a întunecat amintirea faptelor sale minunate în câmpul apostolatului catolic, în special al carității în diferitele sale forme, ci pare că a înconjurat cu un interes crescând și luminos figura și realizările sale.

Biografia pe care o prezentăm acum este o dovadă clară în această privință. Ar greși totuși cine ar crede că aceasta ar putea fi pusă pur și simplu alături de altele care au apărut până acum, că nu vine cu ceva nou.

Biografia scrisă cu iubire filială de pr. Arcangelo Campagna, discipol de-al meu cu mulți ani în urmă, se deosebește, și cititorul va remarca îndată, prin stilul cursiv, povestirea rapidă și, mai ales, printr-o informație bine îngrijită. Trebuie să recunosc că biograful a preluat de la bătrânul său maestru acea „curiositas” care l-a făcut să evalueze, ca puțini alții, toate izvoarele și să le așeze într-o narațiune bine ordonată care nu poate să nu trezească un viu interes. Aș vrea să adaug că ucenicul, obișnuit să folosească instrumentele pe care tehnica modernă le pune la dispoziția celui care vrea să se documenteze în mod serios, a depășit cu mult maestrul care îl felicită în mod sincer.

Numeroasele citate ale cuvintelor și ale scrierilor făcute de biograf, cu o trimitere precisă la izvoare, bogăția abundentă a anecdotelor care se succed cu o precisă consecvență fac din aceste pagini un instrument prețios și indispensabil pentru cunoașterea unui om mare, care a onorat ca puțini alții istoria recentă a Bisericii.

Nu vreau să reiau un loc comun abuzat și să spun cu deplină cunoaștere a cauzei și cu intimă satisfacție, că aceste pagini umplu un gol și, între alte biografii, merită un loc de cinste.

Nu în ultimul rând, o altă calitate a acestei publicații este și dimensiunea sa nu excesivă, fapt care o face să fie gustată și de cei care spun că nu au mult timp la dispoziție.

Pr. Campagna, apoi, în loc să se lase condus, așa cum mulți biografi sunt înclinați să facă, de considerații moralizatoare și ascetice, a lăsat să vorbească din plin faptele și documentele, prezentate cu acea sobrietate pe care un istoric serios trebuie să o păstreze cu orice preț. De aceea, trebuie să-i fim recunoscători autorului acestor pagini din care se ridică vie, fascinantă, actuală o figură excepțională de Sfânt și de Apostol, la care toți pot să privească nu doar cu admirație, ci și cu intenția de a merge pe urmele sale, pe acea cale a iubirii pe care omenirea de astăzi este chemată să se regăsească, dacă vrea să reaprindă speranța unei lumi mai bune.

 

PS Andrea Gemma, episcop

 

Arcangelo Campagna, Sfântul Alois Orione. A-ți dărui viața cântând iubirea, Iași 2017, 14x20, 448 p., ISBN 978-606-578-298-3, 25 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.