en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Spiritualitate și laicat
Rogelio García Mateo
Spiritualitate și laicat
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-316-4
Pagini: 133 Pret: 15 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Spiritualitate și laicat, scrisă de pr. Rogelio García Mateo S.J. și tradusă în limba română de pr. dr. George Marius Nicoară. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în format 14x20, are 133 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 15 lei.

 

Preotul iezuit Rogelio García Mateo ne propune un material în care abordează o temă cu o mare însemnătate în zilele noastre și anume: laicatul. El ne propune să descoperim identitatea laicului și misiunea sa în cadrul Bisericii. „Laicii, afirmă autorul, prin activitatea lor socială și prin care sunt implicați în mod imediat în realitatea familială, simt nevoia de a găsi o identitate spirituală care să nu fie o imitare a spiritualității sacerdotale, ci să găsească o viață de credință proprie și solidă, care să poată susține existența lor cotidiană”.

Cartea părintelui Rogelio García Mateo, Spiritualitate și laicat, este structurată în două părți, precedate de o introducere. Prima parte cuprinde opt puncte în care sunt evidențiate aspectele fundamentale din spiritualitatea creștină, și anume: rugăciunea, discernământul spiritual, protagoniștii rugăciunii, pe care îi întâlnim în Sfânta Scriptură și de-a lungul istoriei Bisericii, sfinții, care au fost modele de spiritualitate prin viața desăvârșită, experiența mistică, contemplare și acțiune.

În cea de-a doua parte, autorul vorbește despre identitatea spirituală a laicului, pornind de la exortația apostolică Christifideles laici, care tratează despre vocația și misiunea laicilor în Biserică și în lume. Toți oamenii sunt chemați la sfințenie, iar pentru aceasta sunt înzestrați cu diferite carisme sau ministere. Fiecare credincios, în domeniul său de activitate, are o anumită responsabilitate față de misiunea Bisericii. Laicii trebuie să trăiască evanghelia în cadrul vieții de familie prin slujirea persoanei și a societății.

Această carte se adresează într-un mod deosebit celor care doresc să-și aprofundeze identitatea și caută să-și trăiască în mod concret credința în fiecare sferă a vieții cotidiene.

 

Rogelio García Mateo S.J., Spiritualitate și laicat, Iași 2017, 14x20, 133 p., ISBN 978-606-578-316-4, 15 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi